הרוקח בכף ידך

משרד הבריאות העלה לאחרונה לאוויר את אפליקציית "תרופה To Go". שבאמצעותה ניתן לחפש אחר תכשירים הנותנים מענה לסימפטום מסויים, למצוא מוצרים חליפיים ולערוך השוואת מחירים, כשזו מתבצעת על פי מחיר לאריזה ומחיר ליחידה.

גבר לוקח תרופה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
כואב לי הראש מרוב מבחר | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

הגעתם למדף התרופות ללא מרשם ואתם לא בטוחים שהתרופה שאתם מחזיקים תסייע לכם? פשוט סרקו באמצעות האפליקציה את הברקוד שעל האריזה ותוכלו לקבל את כל המידע על התרופה, כולל קובץ PDF של העלון לצרכן. כמובן שזה לא מחליף התייצעות עם רופאה, אחות או רוקחת.

להורדה: אנדרואיד | iOS

מונה או מחיר?

נהג מונית חייב להפעיל מונה בנסיעות עירוניות, אך לעיתים רבות נשאלים נוסעי המונית אם הם מעדיפים לסכם על מחיר מראש. מי שלא משתמש בדרך קבע במוניות באותו אזור נסיעה ודאי יתלבט אם מדובר במחיר משתלם או שאולי החליט נהג המונית לעשות עליו קופה.

לתפוס מונית - הכי קשה בסוף השבוע (צילום: חדשות 2)
כמה זה יוצא? | צילום: חדשות 2

אפליקציית Prixi מנסה לחשב עבורכם את המחיר המומלץ שנהוג לגבות עבור קטע הנסיעה הבא שלכם במונית. מזינים את נקודות המוצא (או שהמכשיר מזהה אותה לבד לפי חיישן ה-GPS), מזינים את היעד, את מספר הנוסעים, המזוודות והאם המונית הוזמנה בהזמנה טלפונית. עם שקלול כלל הפרמטרים, בצירוף עומסי התנועה הצפויים במסלול הנסיעה, תחשב האפליקציה כמה צפוי נהג המונית לקחת מכם עבור נסיעה כזו ללא מונה.

אמנם זו לא האפליקציה הראשונה שעושה זאת ובעבר המלצנו לכם גם על How Much Taxi, אך נדמה ש-Prixi התברכה בממשק נוח יותר.

להורדה: אנדרואיד

איך עושה אייפון?

עליתם על המונית? הסכמתם עם הנהג על מחיר הנסיעה? עכשיו זה הזמן להתרווח ולאפשר לילדים להרחיב קצת את ידיעותיהם באמצעות הסמארטפון.

חתול (צילום: אהוד קינן, NEXTER)
מיאו | צילום: אהוד קינן, NEXTER

אם כשהיינו קטנים שאלו אותנו המבוגרים "איך עושה כלב?" ו"איך עושה חתול?", עכשיו תורו של האייפון ללמד את הילדים על חיות גן החיות, אלו קולות הן משמיעות, כיצד נראות ואיך מאייתים את שמן – כל זאת באמצעות אפליקציית Zoo Animals.

האפליקציה זמינה בשפות עברית ואנגלית. בקרוב, מבטיחים לנו המפתחים, תעלה גם גרסה בצרפתית. בגרסה בתשלום (3.9 ש"ח) ישנן עוד חיות וכמה שיפורים נוספים.

להורדה: iOS

כך תשפרו את הסיכויים להתקבל לעבודה

תקופת חיפוש עבודה מלווה במתח רב ושליחת קורות חיים לכל עבר. אך האם ידעתם שיש מקומות שבהם שלב סינון קורות החיים הראשוני בכלל מתבצע על ידי מחשב? זה מנתח את קורות החיים ששלחתם ומנסה לדלות משם מילות מפתח רלוונטיות שיתאימו לדרישות המשרה עליה אתם מתמודדים.

ראיון עבודה (צילום: Thinkstock)
אז כתבת פה שאתה יודע לעוף. איך זה עזר לך בעבודה הקודמת? | צילום: Thinkstock

אפליקציית CV Doctor מנסה לעשות זאת עבורכם וכך תוכלו לשפר את קורות החיים שלכם. מעלים קובץ PDF לאפליקציה והיא כבר תעשה עבורכם את הניתוח. באמצעות השוואה של מילות המפתח מקורות החיים שלכם, אל מול דרישות המשרה – תוכלו להבין אם יש לכם סיכוי להתקבל או שמא עליכם ללטש את קורות החיים.
בנוסף תוכלו גם לנהל מעין "יומן חברות" שאליהן אתם מתמודדים: תוכלו לרשום לעצמכם באיזה תאריך שלחתם קורות חיים ואיזו גרסה זו היתה, תוכלו לסכם את הראיונות שעברתם וללמוד מהם ובעתיד יתכן והאפליקציה תשמש כמעין מאגר לשאלות נפוצות שנוהגים לשאול בחברות מסויימות.

להורדה: אנדרואיד