מסך הכניסה לאפליקציה המזויפת WhatsaApp  Calls (צילום: יאיר מור, NEXTER)
האפליקציה המזויפת WhatsaApp | צילום: יאיר מור, NEXTER

וואטסאפ, שירות ההודעות הפופולרי בעולם, הוא דרך נוחה מאוד לתקשר עם אנשים. עם חצי מיליארד משתמשים ברחבי העולם ויותר מ-2 מיליון בישראל, סביר להניח שמי שאתם רוצים לדבר איתו נמצא במרחק הודעה חינמית. אבל האפליקציה מהווה גם פיתיון נוח עבור נוכלים.

אפליקציה המתחזה לגרסת וואטסאפ לפייסבוק נפוצה ביממה האחרונה ברשת החברתית הגדולה בעולם. האפליקציה, שנקראה WhatsaApp Calls, הציגה תמונה של האתר הרשמי של וואטסאפ ונראתה כממשק לגישה לשירות מהמחשב - פלטפורמה שאפליקציית וואטסאפ הרשמית מעולם לא היתה זמינה עבורו, למרות רצונם של משתמשים רבים להתכתב גם מהמקלדת הביתית.

עוד ב-NEXTER:

אך האפליקציה היא זיוף, אחד מני רבים, שכל מטרתו לאסוף פרטי משתמשים. לאחר הכניסה לאפליקציה מתבקש המשתמש לאשר לה גישה למידע שלו בפייסבוק ולהזמין את חבריו - וכך להפיץ את התרמית. מפעילי האפליקציה המזויפת, שלפי בדיקת NEXTER יושבים בפנמה ומתחבאים מאחורי שירות אמריקאי להסתרת זהות מפעילי אתרים, מציגים למשתמשים פרסומות, וככל הנראה מצרפים את כתובות המייל שלהם ושל אנשי הקשר שלהם לרשימת תפוצה של דואר זבל.

כך נראית ההזמנה לאפליקציה המזויפת:

התרמית התגלתה די מהר ומשתמשים רבים דיווחו עליה לפייסבוק, שחסמה את האפליקציה. אך האפליקציה עצמה עדיין קיימת וסביר להניח שעד מהרה תופיע בפייסבוק תחת שם אחר. חיפוש מהיר מעלה כי היא אף לא היחידה: קיימות לפחות 40 אפליקציות פייסבוק נוספות המתחזות לוואטסאפ. רובן מתיימרות לאפשר להשתמש בשירות מהמחשב והיתר הן אפליקציות המתיימרות להוות הרחבות של השירות.

עוד סיפורים, סרטונים ותמונות בפייסבוק של NEXTER

רק שתי אפליקציות תחת השם Whatsapp מקוריות - וואטסאפ עצמה, שלא ניתן להשתמש בה אלא רק לשלוט בסנכרון בינה לבין אנשי הקשר בפייסבוק, ואפליקציית Whatsapp Translation, המאפשרת לגולשים לסייע בתרגום הממשק של וואטסאפ לשפות שונות, ביניהן גם עברית.

קיבלתי הזמנה ואישרתי - מה עושים?

אם כבר נתתם לאפליקציה גישה למידע שלכם, לספאמרים כבר יש את פרטיכם. אך כדי למנוע מהם המשך גישה, היכנסו לעמוד האפליקציות תחת הגדרות החשבון שלכם, חפשו את האפליקציה החשודה בגניבת פרטים והסירו אותה בעזרת סימן ה-X.