ניק דלוסיו, מייסד אפליקציית Summly
מסכם לכם את האינטרנט

נער בן 17 מכר את האפליקציה שלו לחברת יאהו תמורת 30 מיליון דולר. זו בהחלט אחת הידיעות המדוברות ביותר מאז אתמול (ג'), ברשת. הנער הוא ניק דלוסיו, מאנגליה, ילד מבריק שבגילו הצעיר כבר לומד לתואר ראשון במתמטיקה ופילוסופיה.

דלוסיו כבר בנה כמה אפליקציות בימי חייו הקצרים, אך האפליקציה האחרונה שלו, Summly, עשתה לו הרבה מאוד באז חיובי ועכשיו גם הרבה מאוד כסף. הרעיון מאחורי Summly פשוט, במקום לקרוא כתבות שלמות, summly יודעת לקצר אותן ל-400 תווים, שזה בערך פסקה אחת. האפליקציה שבנה הנער משתמשת באלגוריתם מתוחכם שיודע לבחור את המשפטים החשובים באמת מתוך המאמר ולסכם אותו בקצרה. כל זה בזמן שהיא לומדת לדבר כמו בן אדם, ולא כמו רובוט. הרעיון הקטן שבבסיס האפליקציה הביא סלבריטאים כמו סטיבן פריי ואשטון קוצ'ר להשקיע בסטארט אפ של מי שהיה אז עדיין תלמיד בתיכון.

על מה כל הרעש? 
summly
כך נראה סיכום של כתבה

בדקנו את האפליקציה כדי להבין האם יאהו עשתה בחירה נכונה ונראה שהתשובה היא חיובית. Summly היא אפליקציה טובה מאוד. היא נראית נפלא, העיצוב שלה בולט ויפה וכיף לקרוא ממנה את הכתבות המסוכמות. התפריטים מצויינים וקל מאוד להבין איפה אתם נמצאים בכל תפריט. ראשית, המשתמש מוסיף את הנושאים המעניינים אותו. לאחר מכן Summly בוחרת מאמרים באותו נושא ומציגה את הסיכומים הקטנים שלה לכל כתבה מאתרים שונים. ניתן לדפדף בין כתבה לכתבה, להיכנס להרחבה של Summly לאותה כתבה או לקרוא את הכתבה המלאה. לחיצת כפתור ארוכה על המסך תעלה תפריט שיתוף יפהפה ופשוט שמאפשר לשתף את הכתבה ברשתות חברתיות, לסמן אותה או לשלוח אותה במייל.

בואו להיות חברים בפייסבוק של נקסטר

אך גולת הכותרת של Summly היא באלגוריתם החכם שלה. האלגוריתם לוקח את המשפטים החשובים ביותר בכל כתבה ומסכם אותם בצורה אוטומטית. אחרי שקראנו את הסיכומים, לא נתקלנו בבעיות ניסוח, כמו שזה קורה הרבה פעמים במערכות של תרגומים אוטומטיים.

אבל לא הכל מושלם. הבעיה הגדולה של Summly (מלבד העובדה שהיא לא עובדת בעברית, אבל זו הבעיה שלנו), היא שאין אפשרות לחבר את האפליקציה לקורא ה-RSS. כך שהכתבות שהיא מסכמת הן אלה שהיא בוחרת בעצמה. זו בעיה די גדולה שמונעת מהאפליקציה להפוך לכלי עבודה משמעותי ויומי. Summly אמנם יכולה להעשיר את הידע שלכם, אך היא עושה זאת מאתרים שהיא בוחרת, ולא מהאתרים שאתם בוחרים עבורה. סביר להניח שאחרי הרכישה, יאהו תהפוך את האפליקציה לקורא תוכן של אתריה השונים. כך שהאלגוריתם החכם והיעיל כל כך ימשיך להיות סגור על אתרים ספציפיים, וחבל.

צפו בסרטון המסביר על האפליקציה:

 

>> צפו: אייפון 6 שאפילו אפל יכולה לחלום עליו

>> נעלה את התינוק ברכב עם פתק: "אני בקניות, אם משהו משתבש תתקשרו"