גשו לחנות האפליקציות באנדרואיד או באייפון, חפשו את Whatsapp, ואם יש עדכון זמין - עדכנו עכשיו את האפליקציה.

פייסבוק, שמחזיקה בוואטסאפ, פירסמה אזהרת אבטחה ובה כתבה שאפשר לשתף מכשירים באמצעות שליחת סרטון mp4 שמוסיפים למידע שלו קוד מיוחד. כאשר הסמארטפון ינסה לקרוא את המידע הזה, הוא יכול להיתקע - או חמור מכך, תוקפים יכולים להריץ עליו קוד מרחוק ולעשות בו מה שהם רוצים. האפשרות הזאת היא תאורטית יותר כי היא דורשת שילוב עם חולשות אחרות, שלא בהכרח קיימות.

פייסבוק לא פירטה מעבר לכך, ולא דיווחה על שימוש שנעשה בפועל בפירצה שהתגלתה. האזהרה פורסמה גם במאגר המידע לפירצות אבטחה של משרד הסחר האמריקאי.

ריגול דרך וואטסאפ 

לפני כשבועיים פייסבוק הודיעה כי היא תובעת את חברת NSO הישראליתבטענה שמוקדם יותר השנה פירצה של החברה אפשרה לפרוץ טלפונים של כמאה פעילים לזכויות אדם, עיתונאים ובכירי ממשל. במאי השנה פייסבוק עצרה מתקפת סייבר שניצלה את מערכת שיחות הווידיאו שלה בכדי לשלוח תוכנות זדוניות למכשירים הניידים של מספר משתמשי וואטסאפ.

חברת NSO הכחישה את הטענות ואמרה "אנו דוחים בכל תוקף את הטענות של פייסבוק. המטרה היחידה של מוצרי NSO היא לסייע לגופי ביון ואכיפת חוק ממשלתיים מורשים להלחם בטרור ופשעים חמורים, שלעתים מסתתרים מאחורי פלטפורמות ואפליקציות מוצפנות".