סך הכל אני בחורה די מטופחת. עם זאת, בזמן כתיבת שורות אלו, אני חייבת דחוף פדיקור, מריחת לק בידיים, טיפול פנים, גיזום גבות ולא פחות חשוב הדברה לבית שלאחרונה מושך לתוכו חרקים וחיות שעושות בדירה הקטנה שלי אווירה של האמזונס.

אפליקציית קוואנדו
אפליקציית קוואנדו


הסיבה שכל המטלות האלו עוד לא יצאו לדרך, היא שבין שלוש המשרות שאני מחזיקה בהם, ועוד אחת נוספת לתחזוק גזרה מהודקת, אני פשוט לא מצליחה לקבוע תורים בזמינות גבוהה מספיק. לכן כשמעתי על האפליקציה החדשה "קוואנדו" שנועדה בדיוק בשביל זה, שמחתי לגלות שאני לא לבד בעולם. כלומר יכול להיות שאני תל אביבית מפונקת שמוציאה הרבה יותר ממה שהיא מכניסה כל חודש, אבל יש עוד מלא תל אביביות מפונקות ומטופחות כמוני, ליתר דיוק, לפחות עוד 20,000 כאפות כמוני שמיהרנו להרשם לאפליקציה רק בתקופת ההרצה שלה.

שחר בורג (צילום: איתי הרשקוביץ,  יחסי ציבור )
שחר בורג | צילום: איתי הרשקוביץ, יחסי ציבור

מאחורי מיזם הלאקשרי הזה, עומדת שחר בורג, בת 29 מעתלית, שללא ספק נראית שייכת יותר לעולם היופי מעולמות ההייטק. "כבר בתור ילדה הייתי מרכיבה מחשבים בחנות של אבא שלי", בורג החייכנית מספרת, "בצבא הייתי מהנדסת תוכנות, ואחרי עבדתי תמיד בתחום הטכנולוגיה, אבל קוואנדו זה מיזם הטכנולוגיה שאני הכי אוהבת". היא מעידה באובייקטיביות מפוברקת, ועוברת לפרטים החשובים באמת, "בתור בחורה תל אביבית אני מבזבזת זמן רב בלעשות מניקור, פדיקור, ללכת לספר כדי לתחזק את הגוונים, לעשות גבות, לעשות ספורט, שעוות. כל זה בגלל שכשהייתי קטנה אימא שלי אמרה לי שבשביל להיות יפה צריך לסבול.

קיבלתי את זה, אבל לדעתי הדרך לסבל צריכה להיות קצרה ונוחה יותר, וכך נולדה קוואנדו, מצורך אמיתי". החברה נוסדה לפני כשנה וכיום מונה 12 עובדים, יותר מאלף בתי עסק, מטפלים ונותני שירות כבר נרשמו למאגר שמציעה האפליקציה. השימוש בה נוח למדי, ומאפשר להכנס בכל זמן נתון, גם בשבת או באמצע הלילה, ולהזמין את התור הקרוב ביותר ואפילו להשוות מחירים. היא ניתנת להורדה בחינם, והחל מינואר הקרוב תגבה תשלום מנותי השירות, במסלול חודשי או פר הזמנה. "כיוונו ל-30 שניות, אבל בפועל תוך פחות מ-15 שניות מהרגע שנכנסת לאפליקציה, כבר יהיה לכם תור או פגישה לפי בחירתכם". 

אפליקציית קוואנדו
אפליקציית קוואנדו

בעודי מתרשמת מהלוק של הבחורה המתוקה והחכמה הזאת, בורג בעיקר מובכת: "דווקא בשנים האחרונות יש יותר ויותר נשים בהיי טק. גם אם מתייחסים לרגע לזה שאני בלונדינית, אז יש לי יתרון כי הציפיה נמוכה אז קל לי להפתיע. הרעיון היה שלי, אבל לא היה יוצא לדרך ללא השותפים, רן לנדאו, שליו חוליו, והמנכל הוא יניב שוכמן", עוד בתקופת ההרצה קוואנדו גייסה כבר מיליון דולר, ואחרי שהשירות יוטמע בארץ, הפנים, איך לא, פונות מעבר לים: "למרות שהרוב בהתחלה מכוונים לחו"ל, אנחנו יצרנו קודם כל משהו שמיועד לישראל, והעקרון הזה עזר לנו מאוד. הקשר ההדוק עם הלקוחות והמשתמשים הראשונים עזר לנו לשפר את המוצר. אם יגיעו מיליונים אני לא אסגור את הדלת, אבל החלום היה לייצר מוצר לשימוש המונים, שיהיה מדליק ונוח".

די מהר הגיע הרקע להעמיד את החזון של בורג למבחן המציאות. רצה הגורל ופתאום נזקקתי לטכנאי מחשבים. לא משהו מסובך, אבל כל מכרי ובחוריי ההייטקיסטים לא הצליחו לפתור ואני מעדיפה להכניס אצבעות לתקע החשמל מאשר להתקשר אל האקס (האמת, סימסתי לו, אבל הוא לא ענה עד היום). כנראה שלעד נזדקק לגברים בשביל שני דברים: פתיחת צנצנות ותיקון תקלות במחשב.

לאחר התחברות מהירה דרך הפייסבוק, עמוד הבית של האפליקציה בירך אותי בשמי. מכאן עמדו בפני שתי אפשרויות – "הקבועים שלי", או "מקרה חירום". הבחירה ברורה, נכון? בפני ניצבו כמה אפשרות בחירה: חשמלאים, אינסטרלורים, שירותי גרירה ועוד. אך לא אופציה ישירה לטכנאי מחשבים. בחרתי בקטגוריית מוצרי החשמל ואז נפתחה לי שורה חופשית להקליד את הבעיה שלי. ובכן, "טכנאי מחשבים דחוף". ראשון צלצלתי ל"יוסי הטכנאי שלך". מסתבר שהוא טכנאי אבל לא מחשבים. ב"טכנו-כל", לא הייתה תשובה, ו"כפיר שירות לכל" התברר כנותן שירות מקצועי ואמין אבל כטכנאי מכונות כביסה.

חזרה למסלול הרגיל, שם דווקא כן מצאתי טכנאי מחשבים. יצאתי להשווות מחיר, ומצאתי את בן דב שהיה זול מהאחרים בכ-50 שקלים. אך למרות שהאפליקציה הציעה לי את התור הקרוב בעוד שעה, לא הייתה תשובה. בסופו של דבר הגעתי לאדם אמין במיוחד, זול שהציע להגיע מיד, לשמחתי בעלות של 80 שקלים, לצערו, אחי סופסוף חזר אלי ופתר את הבעיה בשלט רחוק.

אם כן, את שמונים השקלים שחסכתי זה עתה, החלטתי להשקיע במאסג' פלוס עוד כמה שטרות. התור נקבע מיידי והטיפול היה פשוט תענוג. למרות שאני קנאית ואוהבת להשחיר בנות חכמות ויפות ממני, לא הצלחתי למצוא סיבה להשמיץ את השירות החדש הזה. חילקתי ציון גבוה לנותני השירות עימם באתי במגע (האפליקציה מאשפרת לדרג, וזה תמיד חשוב), והלכתי לישון בידיעה שהעולם הטכנולוגי הזה מעט נוח יותר לכאפות כמוני.

כעת רק אבקש מכם יזמים והייטקיסטים צעירים, המציאו אפליקציה שתעשה שלא יכאב לנו בעת מריטת שערות והרי לך סטארט אפ ששווה מיליון.