אתמול (ד') על הבמה באחד ממרכזי האמנות של בירת סין, ניסתה מייזו ליצור תחושה של חדשנות עם הסמרטפון החדש שלה, הפרו 6. האמנם חדשנות או ערכת תכונות שפשוט הועתקו מטלפונים אחרים? קיבלנו את הטלפון להתנסות ראשונית, והנה המסקנות.

מייזו פרו 6 (צילום: ניב ליליאן, NEXTER)
מייזו פרו 6 | צילום: ניב ליליאן, NEXTER

אנחנו שנינו מאותו הכפר בסין

אם מסתכלים על הגוף של הפרו 6, קשה לא לחשוב על מכשירי אייפון של אפל. אותו גוף, אותה שבכה, אותם פסי אנטנה מפלסטיק, אותן פינות מעוגלות. הפרו 6 פשוט זועק שהוא גירסה סינית של האייפון. גם הצבעים והמתכת שממנה עשוי הגוף, כולם אומרים אפל – הפרו 6 מגיע בגווני זהב, כסוף ושחור, בדומה לאייפונים של אפל, אם כי הגוון הזהוב של הפרו 6 קצת שונה מהעיצוב של אנשי קופרטינו. 

הפרו 6 הוא טלפון דק, בגודל של 5.2 אינץ', הוא נעים, נוח לאחיזה, אבל מלבד זאת אין בו בשורות גדולות. בתחתית נמצא שקע USB-C, שקע אוזניות ושבכת הרמקול הבודד. בחזית נמצא את כפתור הבית, שהוא גם קורא טביעות אצבע, את המסך, ומצלמה קדמית של 5 מגהפיקסל. בגב נמצאת המצלמה העיקרית, מצלמת 21 מגה פיקסל, ומתחתיה מבזק שעטור בלא פחות מעשר נורות LED בשני גוונים, מה שאמור לספק עצמת הארה טובה יותר. בצלע המכשיר נמצא את מגש כרטיסי ה-SIM, ואפשר להכניס בו שני כרטיסי ננו-SIM, אבל אין מקום לכרטיס זיכרון, מה שאומר שאנחנו תקועים עם נפח האחסון הפנימי (32 או 64 ג"ב), בלי יכולת הרחבה. 

המסך הוא מסך AMOLED סטנדרטי מאוד, עם רזולוציה של Full HD, שהיא כבר קצת נמוכה בימינו. הוא סביר ובהיר, אבל לא יותר מכך. לא נתקלנו כאן באיזו חדות או רוויית צבעים יוצאת דופן. מייזו מציעים מצב לילה מונמך בהירות למי שרוצה לקרוא במיטה, שזה גימיק נחמד. לא בדקנו עליו סרטים (בעיקר בשל היעדרה של אפליקציית יוטיוב), אבל המסך נראה שמתמודד היטב עם תנועה ולא נתקלנו בגמגומים או בקפיצות. 

עוד ליבה ועוד ליבה

מייזו פרו 6 (צילום: ניב ליליאן, NEXTER)
מייזו פרו 6 | צילום: ניב ליליאן, NEXTER

המעבד של הפרו 6, הוא אולי הדבר הכי מסקרן ומעורר ציפיות בו. זהו אחד הטלפונים הראשונים בשוק עם מעבד של עשר ליבות, ולא שמונה ליבות כמו שהיה מקובל עד היום. זהו מעבד הליו איקס 25 של חברת מדיה טק הסינית, עם צמד ליבות במהירות של 2.5 גיגההרץ ועוד שמונה ליבות (שני אשכולות של ארבע) במהירות של 1.4 גיגהרץ. פייר? התאכזבתי. במערך המפואר של המעבד הנ"ל, ארבעה גיגהבייט זיכרון ורכיבי זיכרון מסוג eMMC המהירים, ציפיתי לתוצאות שיאיימו על מכשירי דגל כמו הגלקסי S7. אבל נראה שבסמסונג ואצל LG יכולים לישון בשקט מהבחינה הזו: הביצועים של הפרו 6 הם בינוניים להחריד. התוצאה של 15,122 נקודות במבחן 3DMark היא יותר נמוכה אפילו מזו של הנקסוס 5X, שמתחרה מולו באוותה קטגוריית מחיר. ובנוסף, הפרו 6 מתחמם קמעה, שזה גם קצת מאכזב. 

דברים דומים אפשר לומר על הפירות שמפיקה המצלמה העיקרית. התמונות ברובן סבירות, צילום הלילה נטול המבזק הפתיע אותנו לטובה עם תמונת לילה נאה בהחלט של האורות של בייג'ינג בלילה. ברם, המבזק המהולל עם עשר נורות ה-LED הוציא תוצאות משונות כשניסינו לצלם איתו בחושך מוחלט. 

תשאירי לי מקום לממשק אותך

בממשק, ממשק ה-Flyme המוכר כבר של מייזו, לא היו הפתעות. הוא סולידי ומזכיר את הממשק של האייפון נטול מגירת היישומים – כאן, כל היישומים מצויים ישר על שולחן העבודה - בדומה למגשירי אנדרואיד רבים מסין. מייזו כמו תמיד מציעה תפריטי הגדרות מפורטים מאוד, עם שליטה מדוקדקת בהמון היבטים של הטלפון, שאולי תישא חן בעיני חובבי הגאדג'טים. קורא טביעות האצבע לעומת זאת, גם היה בינוני. הקלטה של טביעת אצבע התארכה, וגם את הפתיחה לא הצלחנו תמיד לעשות בהחלקה אחת. חבל. 

מייזו פרו 6 (צילום: ניב ליליאן, NEXTER)
מייזו פרו 6 | צילום: ניב ליליאן, NEXTER

מההתרשמות הראשונית, נראה שהפרו 6 הוא מכשיר אמצע הדרך סולידי לחלוטין, עם כמה רעיונות מעניינים, שלא כולם תמיד מבוצעים היטב, וניכר שכאן שיש למייזו עוד כברת דרך לעשות עד שתגיע לליגה של הגדולות. יחד עם זאת, אם באג יבחרו בתמחור אגרסיבי, הוא עשוי להיות להיט מכירות. את זה כמובן נראה כשהפרו 6 יגיע ארצה באופן רשמי.  

הכותב הינו אורח חברת מייזו בסין