סמסונג היא אלופת הגימיקים, והפעם אנחנו מדברים על Galaxy A9 - סמארטפון עם חמש מצלמות. החברה הקוריאנית הוכיחה שהיא יכולה לדחוס את חמש מצלמות לטלפון אחד (אחת לסלפי, וארבע מאחור), כאילו שהממשק שלה לא מספיק עמוס בדברים שהמשתמשים (שמתים לאנדרואיד נקי) לא באמת צריכים.

למרות שמדובר בסמארטפון לשוק הביניים, סמסונג מציגה אותו כיוקרתי יותר, בעיקר בגזרת הצילום. דיברו עליו הרבה עוד לפני שהוא הוכרז, והבטיחו שמדובר בחידוש מאוד משמעותי, אך האם באמת יש צורך בכל כך הרבה מצלמות?ֿֿ

עיצוב

ה-A9 לא מחדש יותר מידי, עיצובית ונראה מקדימה כמו עוד סמארטפון של סמסונג, והרשימה ארוכה. בחברה שמרו על הקו העיצובי כמעט בכל פרמטר - מסך בעל שוליים צרים ומעוקלים וללא כפתור בית פיזי. מנגד, דווקא בגבו של המכשיר נוכל למצוא כמה שינויים - חיישן טביעות האצבע הביומטרי שממוקם במרכז, לצד ארבע מצלמות בצורה אנכית בחלקו העליון בצידו השמאלי.

יש אנשים שיגידו שהוא נוח לאחיזה (תלוי בגודל היד), אבל לי היה מאוד לא נוח להחזיק אותו ביחד אחת כיאה לאדם בעל מידות קטנות, ולא מעט פעמים פחדתי למצוא אותו מתרסק על הרצפה. אבל יש גם פלוס: שילוב שני צבעים בגב המכשיר - במקרה שלי כחול וגוון ירוק - שאת ההשראה ככל הנראה לקחו מהמתחרה הסינית Huawei.

  

סמסונג, גלקסי, סמארטפון, (צילום: ינון בן שושן, NEXTER)
סמארטפון סמסונג גלקסי A9 | צילום: ינון בן שושן, NEXTER

צילום

לא תרגישו יותר מידי הבדל אם אתם מחזיקים בכל מכשיר דגל מהדור האחרון. כל מצלמה עושה פעולה אחרת, וזה נחמד. המצלמה הראשית של המכשיר משלבת חיישן של 24 מגה-פיקסל עם תמיכה בפוקוס אוטומטי, מצלמה משנית בעלת עדשת טלפוטו (כלומר לצילום עצמים רחוקים), עם חיישן 10 מגה-פיקסל וזום אופטי, מצלמה שלישית בעלת זווית צילום רחבה של 120 מעלות ורזולוציה של 8 מגה-פיקסל, והמצלמה הרביעית הנוספת מיועדת ליצור אפקט עומק (טשטוש רקע).

אין מה לומר, זה מרשים ממש, אבל אני לא רואה איך נערים או ילדים (השוק אליו סמסונג מנסה להחדיר את המכשיר בעזרת הפרזנטורית הצעירה) באמת ירגישו בהבדל, או יישתמשו במגוון הפיצ׳רים שהמצלמה הזאת מציעה. בסופו של דבר - תנו לצלם סלפי, ללחוץ על הכפתור ולהעיף את זה לאינסטוש.

בנוסף, בצילום פורטרט או בניסיון לטשטש את הרקע סביב עצמים מסוימים (אפקט בוקה) התוצאות היו לא הכי טובות. מספר פעמים חלק גדול מהתמונה, בעיקר סביב אנשים אותם צילמתי, נשאר כפי שהוא, דבר שמאוד בולט והורס את האפקט.

אבל רגע, מה לגבי הצילום בזווית רחבה? אהבתי ממש וזה דווקא אחלה דבר, בעיקר למי שרוצה לצלם עצמים גדולים או איזה נוף פתוח. רק חשוב לציין: מספר המגה-פיקסלים לא קובעת את איכות התמונה, בעיקר לא בצילום הסלפי שמצלם ב-24 מגה-פיקסל, ויצא לי להשתמש במצלמות טובות הרבה יותר.

תמונות שצולמו מ-Galaxy A9


ממשק

הממשק הוא נקודת התורפה של המכשיר. קודם כל מדובר בעוד ממש אנדרואיד בעיצוב של סמסונג, לא משהו שאתם לא מכירים, אבל כבר ביום הראשון שהשתמשתי בו הוא הספיק להיתקע יותר מ-3 פעמים, ובשימוש בכמה אפליקציות במקביל או קצת מגמגם לעיתים. בנוסף, הייתי צריך להגדיר את האצבע שלי כמה פעמים בסורק טביעות האצבע כדי שהוא באמת יזהה אותה כמו שצריך.

מנגד, חיי הסוללה של המכשיר מרשימים למדי והצלחתי להשיג יום שימוש מלא ואף מעבר לכך, וגם אם תגלשו כל היום בפייסבוק, אינסטגרם ותתכתבו בוואסטאפ אני מאמין שרק בלילה לפני השינה תצטרכו לחבר אותו לחשמל.

 

בשורה התחתונה

בסמסונג עשו עבודה טובה עם Galaxy A9. אלו מכם שמחפשים ביצועים טובים, חיי סוללה מצוינים ומצלמה שתוציא תמונות טובות - הוא יכול להיות בחירה מעולה. קחו בחשבון שהמחיר שלו אמנם קצת יקר בהשוואה למתחרות הסיניות (כ-2,400 שקלים), אבל עדיין תקבלו פה מותג מוכר ואמין.