השעון מראה 14:00, ומד הסוללה כבר על 20 אחוז? כמו בכל יום בשעה הזו. אז אתם מתחילים לחפש סביבכם מטען, כדי להשקות את הסמארטפון שלכם בקצת רדבול. משתדלים לא להיזכר בפעם שבה לא הצלחתם והסוללה נגמרה בדרך הביתה, בדיוק כשהאישה ניסתה להשיג אתכם ולבקש שתקפצו בדרך להביא משהו שמישהו בבית מאוד צריך.

יש לכם שאלות נוספות? המומחים שלנו עונים היום (ב'), על כל השאלות בפייסבוק

אם יש לכם אנדרואיד, כמו רוב אוכלוסיית בעלי הסמארטפונים, יש שפע של צעדים שתוכלו לנקוט כדי להימנע ממצבים כאלו מלכתחילה. הנה כמה מהים:

1. החלישו את תאורת המסך: המסך צורך את האנרגיה הרבה ביותר בין הגורמים השונים במכשיר. היכנסו להגדרות, "תצוגה" והורידו מעט את הבהירות על ידי החלקת הסמן על ציר העוצמה, או בחרו באפשרות "בהירות אוטומטית", שתתאים את העוצמה לרמת האור במקום בו אתם נמצאים.

עוד בנושא:
>> 5 אפליקציות שיאריכו את חיי הסוללה של האייפון והאנדרואיד
>> 8 טיפים מהירים שיאריכו את הסוללה באייפון

2. כבו את הגיבוי האוטומטי של תמונות וסרטונים שאתם מצלמים לרשת החברתית "גוגל+": היכנסו להגדרות, תחת "חשבונות" לחצו על Google, לאחר מכן google+, "גיבוי אוטומטי" ושם כבו את המתג העליון. תוכלו לבצע גיבוי ידני כאשר המכשיר מחובר למטען על ידי כניסה לתיקיית המצלמה בגלריית התמונות, בחירה מרובה בתמונות שצילמתם (לחיצה ארוכה על התמונה הראשונה ואז סימון הבאות בלחיצות רגילות), לחיצה על כפתור השיתוף ובחירה בגוגל+.

3. כבו אפליקציות בזבזניות: מוילון ההתראות לחצו על אייקון הסוללה. ברשימת האפליקציות שתוצג הן ידורגו לפי צריכת הסוללה שלהן. לחצו על אפליקציות שאתם מעוניינים לוותר עליהן ו"כפה עצירה".

4. הרדימו את חוש ההתמצאות של המכשיר: היכנסו להגדרות, לחצו על "מיקום" וכבו את את האפשרות "לוויני GPS". המכשיר עדיין יידע להגיד לכם היכן אתם, על ידי הצלבת נתוני מיקום של אנטנות ווייפיי וסלולר, אם כי רמת הדיוק של חישוב כזה יכולה לנוע בין כמה מטרים לכמה מאות מטרים.

5. כבו את קישוריות ה-NFC, שרובכם המוחלט ממילא אינם משתמשים בה. היכנסו להגדרות, לחצו על "עוד" תחת "תקשורת ורשתות" והורידו את ה-V מהאפשרות NFC.

6. בנוסף, ניתן להוריד אפליקציות שמבצעות פעולות כמו כיבוי תכונות בזבזניות בשעות בהן אינכם זקוקים להן והדלקתן בשעות בהן סביר שתשתמשו בהן.

*קריינות: דרור גלוברמן

למדריכים נוספים