אחרי חצי שנה של גרסאות בטא, גוגל השיקה אמש (שלישי) את הגרסה החדשה של מערכת ההפעלה שלה לסמארטפונים, אנדרואיד 11. רוב השינויים הם בעיקר בממשק המשתמש, אך ישנם גם כאלה שיהפכו את החיים שלנו לקצת יותר קלים. אז מה חדש בגרסה 11 של אנדרואיד? הנה כמה שינויים, שדרוגים ושיפצורים שכדאי לכם להכיר.

הקלטת מסך מובנית, בלי אפליקציות מפוקפקות

סוף סוף זה מגיע גם לאנדרואיד. אם אתם רוצים להקליט את המסך שלכם, כל מה שעליכם לעשות זה לגלול את תפריט ההתראות ולהפעיל את הקלטת המסך (Screen Recording). תוכלו לבחור אם אתם רוצים להקליט סאונד דרך המיקרופון או להשתמש בסאונד הפנימי של המכשיר - וגם אם אתם רוצים שיראו את הלחיצות שלכם על המסך.

ממש כמו באייפון, ברגע שתפעילו את הקלטת המסך אתם תראו טיימר של שלוש שניות בקצה העליון של המסך, שיתריע לכם ברגע שההקלטה תחל. כדי להפסיק, יש לגלול את מגש ההתראות וללחוץ על ההתראה שמודיעה על כך שהמסך מוקלט.

ממש כמו פייסבוק מסנג׳ר: ההודעות שלכם יצופו

מכירים את ההתראות הצפות של פייסבוק מסנג'ר? גוגל החליטה לאמץ את הרעיון, ותאפשר לכם להציג את השיחות שלכם באפליקציית ההודעות המובנית בתור בועות על גבי המסך.

כל מה שצריך לעשות זה להיכנס להגדרות-אפליקציות והתראות-התראות-בועות, ולהפעיל את התכונה. זה לא ממש יעבוד לכם עם ההודעות הפרטיות של טוויטר ואינסטגרם, אבל דווקא כן עם טלגרם. אגב, ניתן גם לאחד שיחות מאפליקציות שונות לתוך בועה גדולה אחת. 

מתיחת פנים רצינית לתפריט הכיבוי

עד כה, לחיצה ארוכה על הכפתור הפיזי שבצד המכשיר איפשרה לכם לכבות את המכשיר או להפעיל אותו מחדש. בגרסה 11, לחיצה ארוכה תאפשר לכם גם גישה מהירה לכרטיסי האשראי שהזנתם ב-Google Pay, וגם לכרטיסי הטיסה (Boarding Passes) שלכם. אם אתם משתמשים מתקדמים ויש לכם גוגל הום, תוכלו לשלוט גם בבית החכם שלכם דרך תפריט הכיבוי.

גם מגש ההתראות משתנה

גוגל החליטה להיכנס בממשק ההתראות שלה, מסתבר. מעכשיו, ההתראות במכשיר יאוגדו לפי קבוצות. אפליקציות למסרים מיידיים יאוגדו תחת הכותרת ״שיחות״ (Conversations), ויופיעו בראש ההתראות. ניתן, גם להשתיק קבוצות של התראות, או להגדיר אותן בתור חשובות במיוחד.

אגב, אם בטעות מחקתם התראות חשובות לפני שהספקתן לקרוא אותן, תשמחו לשמוע שהן יישמרו במשך 24 שעות בתפריט ההגדרות (הגדרות-אפליקציות והתראות-התראות-היסטוריית התראות).

אם בעבר אפליקציית המוזיקה שלכם הייתה חלק מההתראות במכשיר, לא עוד: מעכשיו תוכלו לשלוט בנגן המוזיקה בחלקו העליון של מסך ההתראות, ממש מתחת לכפתורי השליטה בגלישה הסלולרית, מצב שקט ו-WiFi. ניתן גם לבחור באיזה מכשיר לנגן את המוזיקה (למשל, בטלוויזיה החכמה שסינכרנתם את הסמארטפון שלכם איתה).

הגדרות פרטיות מחמירות יותר לאפליקציות

גוגל ואפל מיישרות קו. אם בעבר יכולתם להגביל את ההרשאות למצלמה, למיקרופון או למיקום רק בזמן השימוש באפליקציה, באנדרואיד 11 תוכלו גם לחייב את האפליקציה לבקש את ההרשאה בכל פעם מחדש. ניתן גם להסיר את הרשאות הגישה מאפליקציות שאתם כבר לא כל כך משתמשים בהן (אם כי אפשר פשוט להסיר אותן).

מתי כל הטוב הזה יגיע למכשיר שלכם?

אם המכשיר שלכם הוא של גוגל, שיאומי, וואן פלוס או אפילו רילמי - תוכלו לנסות להתקין את העדכון כבר עכשיו; כל מה שצריך לעשות זה להיכנס להגדרות-מערכת-מתקדם-עדכון תוכנה. יחד עם זאת, אם יש לכם כל מכשיר שלא משתמש בגרסה הנקייה של אנדרואיד, כמו סמסונג או LG, סביר שתצטרכו להמתין מספר חודשים עד שתקבלו את העדכון, במידה שהמכשיר שלכם אכן מיועד לקבל אותו; אם המכשיר שרכשתם יצא בשנת 2018, סביר שכן תקבלו את העדכון.