אחד הדברים שהכי מבלבלים את מי שעבר מאנדרואיד לאייפון הוא איך חוזרים לאחור - לתפריט שהיינו בו קודם, לסטטוס שעליו הגבנו בפייסבוק וכדומה. במייזו MX5, שנראה כמו האייפון אבל מבוסס על אנדרואיד, מגרדים בהתחלה בראש ואז מגלים שהקשה קטנה על כפתור הבית הבודד וגרירת האצבע כמו חץ לאחור היא הפתרון.

מייזו MX5 (צילום: אהוד קינן, NEXTER)
דומה, אבל לא מבלבל. MX5 ליד אייפון 6 פלוס | צילום: אהוד קינן, NEXTER

זו תכונה קטנה, שמסמלת את הרצון של מייזו לספק מכשיר שיהנה מהיוקרה והמינימליזם של האייפון מצד אחד, אך מהשימושיות של אנדרואיד מצד שני. למרות שהוא מכשיר טוב מאוד, הוא קצת מפספס בשניהם.

כמו קודמיו, ה-MX5 הוא אנדרואיד בעור של אייפון - כלומר, במתכת של אייפון. למייזו גוף מתכתי ופינות מעוגלות, שדי מזכירים את האייפון. אם כי המתכת של המייזו נוטה יותר לשריטות, והתחושה היא שהמכשיר פחות עמיד.

כלומר, יש מספיק הבדלים בין MX5 לאייפון, כך שקשה להתבלבל. לא היה מישהו שראה את המכשיר וטעה. לא נראה שהמייזו מנסה להיראות כמו אייפון מזוייף, אלא יותר שואב השארה מהאח מקליפורניה, וסתם רוצה להראות "אלגנטי", במקום סתם מלבן משעמם.

מתחת למסך יש כפתור בית שהוא גם סורק טביעת אצבע (שעובד טוב), אך הוא לא עגול אלא מלבני. בניגוד למצלמה הקטנה של האייפון, ב-MX5 יש עדשה בולטת בגב המכשיר.

מייזו MX5 (צילום: אהוד קינן, NEXTER)
דומה אבל לא מבלבל. MX5 ליד אייפון 6 פלוס | צילום: אהוד קינן, NEXTER

לעוף עם המייזו

התוכנה של מייזו מבוססת על מערכת ההפעלה אנדרואיד שעליה ממשק FlyME. במייזו גם בחרו באופן אגרסיבי להדיר את האפליקציות המובנות שיש במכשירי אנדרואיד אחרים - יוטיוב, ג'ימייל, יומן, האנגאאוטס וגוגל Earth, - ושמו כמה אחרות של מייזו, שרובן בהחלט שימושיות יותר מ"גוגל ארץ".

בפליימי, כל אפליקציות האנדרואיד עובדות עליו בסדר גמור, אך בכל מה שקשור להגדרות ולנייוט במכשיר - טיפה שונה ודורש לימוד. כך למשל, כשמחייגים ואז בוחרים ביצירת איש קשר - המכשיר לא ישמור אליו את המספר שהוקלד ויהיה צריך להקליד מחדש. בשביל לשמור מספר לאיש קשר - צריך להקיש על הפלוס.

מייזו MX5 (צילום: אהוד קינן, NEXTER)
Meizu MX5 | צילום: אהוד קינן, NEXTER

הגיור של התוכנה לא מושלם, אבל הוא בסדר. כך למשל, באפליקציה של מרכז התוכנות מקבלים הודעה שאומרת שיש רק תכנים בסינית. כשנכנסת שיחת טלפון כתוב "נכונה תשובה להחליק", שזה שיבוש של התרגום ל"החלק ימינה למענה". אלה דברים שכנראה יתוקנו בגירסאות הבאות.

לא סתם התעכבנו על השינויים הקטנים הללו בממשק (לצד תפריט הגדרות די שונה מכל מכשיר אחר). החוויה הזאת דורשת הסתגלות ממי שרגיל לכל אנדרואיד אחר (סמסונג, LG ואחרים). אחרי כחודש וקצת עם המכשיר - האמת שמתרגלים לדברים האלה, אבל בכל פעם שרוצים ללמוד משהו חדש זה עדיין מבלבל.

קליל ונוח

אם מסתדרים עם הממשק, ובהנחה שתקלות התרגום הקלות יסודרו - מדובר במכשיר טוב מאוד כמכשיר ביניים. המייזו דק, קליל ביד, נוח להחזיק אותו, הוא לא מחליק, נוח לדבר בו וקל מאוד להקליד בו. הסוללה שלו, כמו רבים ממתחריו, מחזיקה יום עבודה שלם בקלילות, ולפעמים אפילו חצתה ליומיים.

המייזו תומך בדור הרביעי, והראה ביצועים טובים בגלישה. יש לו מגירה לסים כפול (בדומה למכשירים סיניים רבים אחרים), אך אין אפשרות להרחבת אחסון.

הביצועים טובים למדי בזכות מעבד שמונה הליבות שלו, ולא נתקלנו בקרטועים או שיעולים. למסך שלו, בגודל 5.5 אינץ', רזולוציה של 1080x1920 פיקסלים. איכות התצוגה מפתיעה לטובה בקטגוריית מכשירי הביניים, והוא נראה טוב מאוד גם באור שמש.

מצלמת ה-20 מגה-פיקסל מספקת תמונות טובות באור יום, תחת תאורת משרד ובחושך באמצעות המבזק. המהירות שלו סבירה, ובהקשר הזה הוא עונה לציפיות של הקטגוריה שלו.

מייזו MX5 (צילום: אהוד קינן, NEXTER)
מצלם טוב לקטגוריה. תמונה ממצלמת ה-MX5 | צילום: אהוד קינן, NEXTER

דגם הבסיס עם אחסון פנימי בנפח 16 גיגה-בייט עולה 1,699 שקלים, ודגם בעל 32 גיגה-בייט עולה 1,949 שקלים. המכשיר מגיע עם אחריות לשנתיים מבאג.