סוללה בגלקסי S3 (צילום: אילוסטרציה)
יש לאתר את מקורות הדליפה. באנדרואיד יש מידע על צרכני הזרם הראשיים | צילום: אילוסטרציה

מסכים גדולים ובהירים, תקשורת בלתי פוסקת וכמובן אנגרי בירדס בטירוף – כולם מאיימים על חיי הסוללה של מכשיר האנדרואיד שלכם.  כיצד תצילו אותה ממוות בטרם עת? הנה 7 טיפים שישמרו עליה.

1. מי אוכל את הסוללה? ראשית, יש לאתר את מקורות הדליפה. באנדרואיד יש מידע על צרכני הזרם הראשיים. לכו להגדרות – אודות הטלפון – שימוש בסוללה. במסך זה מוצגים צרכני הזרם המשמעותיים.

2. מי צריך עדכונים? הפחתת עדכונים היא בריאה לסוללה שלכם. מי צריך לבדוק מיילים כל דקה? לכו להגדרות – חשבונות וסנכרון, ונקו את התיבה "הורדת מידע ברקע". ביטול האפשרות הזו תמנע מיישומים להוריד מידע מתי שבא להם ולבזבז לכם זמן סוללה.

3. בטלו GPS. אנטנת ה-GPS  שבטלפון שלכם, גם היא רוצחת סוללה. לכן, צמצמו את השימוש באפליקציות מיקום ככל שניתן, וכבו את ה-GPS לחלוטין כשאתם לא משתמשים בו. ברוב טלפוני האנדרואיד, תוכלו למצוא זאת תחת הגדרות – שירותי מיקום. כבו את כולם.

בואו להיות חברים של נקסטר בפייסבוק

4. בלי אנימציות. אחד הקישוטים היפים לאנדרואיד הוא הטפט החי. זה אולי מושך עין, אבל הורג לכם את הסוללה. העדיפו רקע נייח, כדי להאריך את הסוללה. בחרו בטפט, ואז בחרו בתמונה שאיננה "רקע חי".

5. בלי דור שלישי. אם אתם לא צורכים תכנים כבדים כמו סרטים או מורידים קבצים גדולים, ורק בודקים מייל, הדור השלישי מיותר לכם. לא תאמינו כמה זה חוסך. לכו להגדרות – אלחוטי ורשתות – רשתות לנייד – והפעילו את האפשרות "השתמש רק ברשתות 2G".

6. לא בהיר. למרבית מכשירי האנדרואיד הבולטים, יש מסכי ענק, שהם צרכני זרם מרכזיים. בהירות גבוהה תחסל לכם את הסוללה. הפחיתו את הבהירות, ועשו שימוש בבהירות אוטומטית. לכו להגדרות – תצוגה – והפעילו את הבהירות האוטומטית.

7. סגרו Wi-Fi ו-Bluetooth. על אף שכיום ניהול צריכת זרם השתכלל, כדאי לכבות את ה-Bluetooth אם אינכם משתמשים באוזניה, ואת ה-Wi-Fi, אם אינכם נמצאים בקרבת רשת אלחוטית. ברוב מכשירי האנדרואיד החדשים, תוכלו למצוא את ההגדרות הללו ככפתורים בחלון ההתרעות, אותו "וילון" שאתם מושכים מהקצה העליון של המסך.

בגירסאות ישנות יותר של אנדרואיד, תוכלו למצוא אותם תחת "רשתות ואלחוט" בהגדרות. לאחר מכן, הכנסו לתפריטים של "הגדרות Bluetooth" ו"הגדרות Wi-Fi", וכבו את השירותים. לרוב זו תהיה האפשרות הראשונה. לכיבוי השירותים, נקו את תיבת הסימון. בגרסאות שלוש וארבע של אנדרואיד (HoneyComb לטאבלטים ו-ICS שהיא גם לסלולריים), הם קיימים בתור כפתורי הסטה ממסך ההגדרות הראשי.

אפליקציות כמו Power Widget ואחרות, מאפשרות לכם לקבוע וידג'ט מיוחד על מסך הבית, שיאפשר לכם את כיבוי השירותים בנגיעה בודדת. Juice Defender תעזור לכם עם אוטומציה של חלק מהטיפים שכבר ציינו, ותאריך את חיי הסוללה שלכם ללא מגע יד.

>> רוצים עוד טיפים? היכנסו למתחם המדריכים שלנו