מקלדות ניידות הן קטגוריה צומחת שהחלה את דרכה יחד עם האייפד של אפל, אך בניגוד אליו התפתחה בקצב מסחרר. עתה, כאשר מכירות הטאבלטים מדשדשות, המקלדות הניידות ממשיכות להפוך נפוצות יותר ויותר - אם ככלי להימנעות ממקלדות המגע המעיקות של סמארטפונים וטאבלטים, אם כפתרון לטלוויזיה החכמה (ולא משנה אם הטלוויזיה עצמה חכמה או מחוברת למחשב או סטרימר) ואם כדרך לחסוך מקום על שולחן העבודה של המחשב הביתי.

מקלדת אלחוטית Rapoo E6700 (צילום: יאיר מור, NEXTER)
המקלדת הניידת ליד מקלדת משרדית רגילה | צילום: יאיר מור, NEXTER

דגם E6700 של חברת האביזרים האלחוטיים Rapoo הוא אחת מהמקלדות הקומפקטיות בעולם: עוביה בנקודה העבה ביותר שלה סנטימטר וחצי ורוב שטחה דק הרבה יותר, כך שאפשר להשחיל אותה בקלות לנרתיק הטאבלט או לאחסן אותה בבית בין ספרים או בתוך מגירות כמעט מלאות. היא פשוט לא תופסת כמעט מקום. גם משקלה - 255 גרם - מזערי למדי ומאפשר לאחוז אותה ביד אחת ולהפעיל אותה בשנייה, בניגוד למקלדות גדולות וכבדות יותר, אותן חייבים להניח על משטח כלשהו.

מקלדת אלחוטית Rapoo E6700 (צילום: יאיר מור, NEXTER)
מהצד. רוב הגוף שטוח לחלוטין בעובי כמה מילימטרים | צילום: יאיר מור, NEXTER

עם זאת, היא אינה מסוג המקלדות בעלות המקשים הזעירים שיש ללחוץ עליהם בציפורניים, אלא מקשים הנראים במבט ראשון כמו אלה של מקלדת רגילה של מחשב נייד, אך קטנים בכרבע. היא גם לא סובלת מתסמונת המקשים החסרים, ומלבד לוח מספרים בצד ימין - שכל משתמש מחשבים ניידים או טאבלטים התרגל אליו מזמן - יש לה את כל המקשים של מקלדות גדולות יותר. בצידה הימני נמצא גם משטח עקיבה המשמש כעכבר, כך שאין צורך לשאת בנוסף למקלדת הזו גם עכבר שמנמן ולחבר גם אותו למכשיר איתו רוצים לעבוד.

מקלדת אלחוטית Rapoo E6700 (צילום: יאיר מור, NEXTER)
המקשים. נוחים רק להקלדה קצרה ביד אחת | צילום: יאיר מור, NEXTER

ה-E6700 מיועדת למכשירים מבוססי Windows, אך עובדת מצוין גם עם מכשירי אנדרואיד מודרניים (גרסה 3 ומעלה - כל מכשיר מ-2013 והלאה). למעשה, אם להשוות סמארטפונים בלבד, אלו האנדרואידים משתלבים עם המקלדת הזו הרבה יותר טוב מאשר מכשירי Windows Phone של מיקרוסופט - במיוחד בכל הנוגע להחלפת שפה, שבסמארטפון של מיקרוסופט דרש מאיתנו לפתוח את מקלדת המגע ולהחליף דרכה שפה, בעוד באנדרואיד יכולנו לעשות זאת על ידי לחיצה על קונטרול+רווח. גם מקשי הפונקציות בשורה העליונה עבדו עם אנדרואיד באופן מושלם. רק כפתור "התחל" מוביל משום מה לחיפוש במקום למסך הבית. משטח המגע עובד באופן מושלם על כל מכשיר שניסינו ולא נתקלנו בבעיה כלשהי - זה אפילו די מרענן, להשתמש באנדרואיד עם עכבר.

מקלדת אלחוטית Rapoo E6700 (צילום: יאיר מור, NEXTER)
משטח העקיבה. לא עוד עכבר על השולחן בסלון | צילום: יאיר מור, NEXTER

החיבור שלה למכשירים קל מאוד - כל מה שצריך לעשות הוא להפעיל אותה וללחוץ על כפתור שנמצא לצד מתג ההפעלה וגורם לה לחפש מכשירים חדשים להתקשר איתם. לאחר שמצאתם את המקלדת במסך הגדרות הבלוטות' במחשב, בטאבלט, בסמארטפון או בטלוויזיה, תצטרכו להקיש עליה קוד בן 6 ספרות לאישור הקשר בין המכשירים וזהו, אתם מוכנים להתחיל להקליד. לדעתנו, זו שיטה מוצלחת בהרבה מהשיטה הנפוצה של מכשירים בעלי כפתור אחד שדורש לחיצה ארוכה מאוד לחיבור למכשיר חדש.

מקלדת אלחוטית Rapoo E6700 (צילום: יאיר מור, NEXTER)
כפתור אחד להדלקה, כפתור שני להתחברות | צילום: יאיר מור, NEXTER

לאחר שניסינו את המכשיר בחיבור למכשירים שונים ומשונים, הגענו למסקנה שהמקלדת הזו ממש לא מיועדת לטאבלטים. הסיבה: למרות שהגודל שלה מושלם לאחסון בתיק עם מחשב הלוח, המקשים שלה צפופים מכדי להקלדת טקסט ממושך, למשל באוניברסיטה או במסיבת עיתונאים. בנוסף, המקלדת מגיעה בלי מתקן כלשהו שיחזיק את הטאבלט או הסמארטפון בשיפוע נוח לעבודה, מה שמכריח לסחוב אביזר נוסף להעמדה של המסך שעליו מנסים להקליד.

מכל הסיבות האלה, השימוש המושלם למקלדת הזו הוא טלוויזיה. כאשר מחברים את המקלדת לטלוויזיה לא מקלידים טקסטים ארוכים אלא בעיקר חיפושי וידאו באפליקציות כגון יוטיוב, כך שאין צורך במקשים בגודל מתאים להקלדה עיוורת; המקלדת הזו פותרת את הסרבול שבשימוש בשלטי-מחוות לטלוויזיה, שאינם נוחים לשימוש כעכבר לדפדוף בתפריטים; ואפשר פשוט להשאיר את המקלדת על השולחן בסלון או במגירת שידת הטלוויזיה כאשר היא לא בשימוש ולקחת אותה לספה כאשר רוצים להשתמש בה.

סיכום

המקלדת הניידת של Rapoo היא פתרון מצוין להקלדה פיזית ושליטה על כל מכשיר מבוסס מסך שאינו מצויד במקלדת ועכבר משלו, כמו טלוויזיה או טאבלט. עם זאת, לטעמנו טלוויזיה היא השימוש האידיאלי שלה, מאחר והיא צפופה מדי לשימושי ההקלדה הנפוצים של טאבלט, שכוללים הקלדת מסמכים בעוד שלהקלדת חיפושים בטלווזייה היא מצוינת. במחיר שנע סביב 250 שקל, היא בהחלט לא יקרה מדי למי שכבר הוציא מאות או אלפי שקלים בשביל שהטלוויזיה תריץ אפליקציות.