שורה עליונה: אחיו הקטן של ה-E71 המצליח.
כבד בכיס: 36 תשלומים של 89.90 שקל בחודש. 39.90 למדברים מעל 149 שקל. לא מדברים מעל? הוא לא בשבילכם.

אין תמונה

איש עסקים מצליח יודע לנהל את חייו העסקיים והפרטיים בנפרד. הפגישות של העבודה והנסיעות התכופות ללקוחות בחו"ל לצד הנסיעה עם הילדים לטיול בצפון או ארוחה משפחתית אצל הדודה. בגלל זה הוא מעריך סלולרי מתוחכם שיעזור לו לסדר את היום שלו. ה-E71, שנסקר פה בערוץ, נכנס לקטגוריה הזאת בקלות: הוא מכיל בתוכו שלל תכונות מתקדמות לעבודה מול המשרד אבל אפשר לעבור איתו למצב בית נטול אימיילים ופגישות קופצות. עכשיו פלאפון משיקה את ה-E66 – גרסת דיאט של ה-E71: אותו הדבר, רק בלי המקלדת הקטנטנה.

העיצוב

הנוקיה E66 החדש בפלאפון מבטיח שילוב של משרד ובית במכשיר אחד, במיוחד לאותם אנשים שהמקלדת הקטנה ב-E71 לא ממש התאימה להם. כבר במבט ראשון מבינים שלא מדובר בסלולרי צעצוע. הוא עטוף כרום מבריק במיוחד עם שילוב של צבעי קרבון. הגימור מתכת באחורי המכשיר מזכיר את ה-E71 האהוב על אנשים רבים בישראל ומרגיש יוקרתי במיוחד לעומת הפלסטיק הפשוט שתמצאו במכשירים מתחרים. ה-E66 אומנם לא קל במיוחד - 120 גרם של טכנולוגיה - אבל מבנה הטלפון נותן תחושה יציבה מאוד ביד וניתן לראות שנוקיה שיפרה את נקודות התורפה של הקטלוג הקודם שלה. המסך שגודלו 2.4 אינץ', חד מאוד והצבעים נראים חיים במיוחד. המקלדת המלאה, שהיוותה נקודת תורפה ב-E71, תוקנה פה והוחלפה למקלדת נומרית בדומה לשאר סלולרים מהשורה. המקשים נוחים מאוד להקלדה מהירה ואיכות הסאונד היא ללא פשרות.

הפיצ'רים

ספר הטלפונים כהרגלו בנוקיה פועל מהר ואציין לטובה גם את פיצ'ר הפקודות הקוליות: בעת לחיצה על כפתור מוגדר מראש, פשוט אמרו שם של איש קשר והחייגן יצלצל אליו, ללא צורך בהקלטה מראש. ברוב המקרים הוא פגע בול. להפתעתי לאחר כמה שעות של משחק בתפריטי המכשיר גיליתי דבר מעניין: הוא פועל בעזרת מערכת ההפעלה הפתוחה של נוקיה, סימביאן. מערכת ההפעלה שלפני כמה שנים הייתה איטית ומלאה בבאגים חוזרים ונשנים הפכה לסוס מרוץ מהיר שלא מראה סימני מאמץ גם לאחר העמסתו ביישומים פועלים. הסנכרון המובנה שלו פועל מעולה וניתן גם להשתמש באופציית ה- Exchange המאפשרת סנכרון עם שרת של חברה. הגדרת דואר אלקטרוני ארכה כ-5 שניות של הכנסת שם משתמש וסיסמה, מכיוון שביורו קום דאגו לצייד את המכשיר בהגדרות למגוון שרתי דואר פופלריים. ה-E66 תומך בדואר בדחיפה וכל דואר שישלחו לתיבת הדואר האלקטרוני שלכם יגיע ישירות באותו רגע גם לסלולרי. בנוסף, נוקיה השיקה יישום מיוחד לסדרת העסקים שלה המשלב בממשק נוח במיוחד התחברות למספר אימיילים במקביל.

מולטימדיה

קיומה של מערכת ההפעלה סימביאן מאפשר התקנת תוכנות צד שלישי על המכשיר ולכן תוכלו להתקין תוכנות מדיה רבות שמאפשרות ניגון סרטים ללא המרתם. E66 מצויד במצלמת 3.2 מגה פיקסל פשוטה במיוחד - בתנאי אור יום היא מפיקה תמונות באיכות ממוצעת ובתאורת לילה היא מפשלת לגמרי. חבל; גם ללקוחות עסקיים מגיע ליהנות ממצלמה קצת יותר איכותית תמורת הכמה אלפים שהם שילמו בעבור המכשיר. צילום הווידיאו סביר באיכותו, אבל לא כדאי לרוץ ולזרוק את מצלמת הוידיאו הביתית. נגן המוזיקה פועל מהר במיוחד ומאפשר סידור רשימות השמעה לפי אמן, אלבום, שנה, ז'אנר ועוד. לצערי הרמקול שבו עושה שימוש נגן המוזיקה הוא באיכות ממוצעת מינוס ועוצמתו גם לא גבוהה.

אין תמונה

נקודת ציון לטובה ל-E66 היא קיומו של התקן GPS מובנה הפועל בצורה מהירה במיוחד בעזרת תוכנת ה-Navigator של פלאפון המובנית מבעוד מעוד על הטלפון. מציאת לוויינים לוקחת שניות ובנוסף ניתן לשלב בניווט התחשבות בעדכוני תנועה המגיעים ישירות מהחברה. קישוריות הבלוטות' פועלת מעולה ומהר גם בחיבור לאוזניות אלחוטיות וגם בהעברת קבצים ממכשיר למכשיר. ה-WiFi הצליח להתחבר לרשת גם דרך קירות עבים והדפדפן המובנה מספק חווית גלישה מעולה. להעצמת חווית הגלישה, הורידו את הדפדפן החינמי של Opera המספק גלישה מהירה אף יותר ובנוסף צורכת פחות נפח גלישה.

שורה תחתונה: נוקיה שיחקה אותה גם פה. ה-E66 מהיר ואמין. מי שהתאהב ב-E71 המצליח ולא מצא את עצמו במקלדת המלאה שלו, ימצא את מבוקשו במהירות ב-E66. מחירו לפני זיכויים קצת גבוה, אך אם מתייחסים לכך שהוא מכוון לקהל שהחשבונית הממוצעת שלו נוסקת מעל 300 שקלים, מגלים שמקבלים מכשיר מתקדם במיוחד במחיר די נמוך.