G2 של LG (צילום: ניב ליליאן)
המסך מציג מגוון עשיר של צבעים, הוא חד מאוד, קריא למדי באור שמש ישיר | צילום: ניב ליליאן

אתם אולי עוד לא יודעים את זה, אבל חברת LG, היא כוח עולה בשוק הסלולר העולמי. מי שאחראית לטלפון הנקסוס האחרון (אך לא ברור מי תהיה אחראית לבא – כנראה כבר מוטורולה) המוצלח עד מאוד, לפאבלט G Pro, הכריזה לפני מספר שבועות בניו יורק על טלפון הדגל החדש שלה, ה-G2, שלטענת LG, מבוסס על פידבק ממשתמשים. 

לפי אנשי רונלייט, היבואנית הרשמית של LG בסלולר בישראל – החברה הקוריאנית בטלפון הדגל החדש שלה, לא רק ניסתה לדחוס אליו את החומרה הכי משובחת שיש, אלא גם לעשות זאת בצורה חכמה, שגם תיתן חוויה טובה (וכנראה גם מבדלת) למשתמש. האם זה הצליח לה? בילינו מעט עם הטלפון כדי להגיע למסקנה.

מפלצת חומרה וכפתור בית בגב
G2 של LG (צילום: ניב ליליאן)
כפתור הבית בגב המכשיר, רעיון מקורי שדורש קצת הסתגלות | צילום: ניב ליליאן

מבחינת חומרה, ה-G2 הוא מפלצת. הוא הטלפון הראשון בעולם בשיווק מסחרי שנהנה מהמעבדים החדשים של קוואלקום, ה-Snapdragon 800, מעבד ארבע ליבתי במהירות שעון חסרת תקדים של 2.3 גיגההרץ – בערך אותה המהירות של המעבד במחשב האישי שלכם.

G2 של LG (צילום: ניב ליליאן)
שחור ולבן | צילום: ניב ליליאן

בואו לפייסבוק של נקסטר

עוד בצד הישגי החומרה, LG מתחה פה עד לגבולות הגוף מסך IPS בן 5.2 אינץ', ברזולוציית HD מלאה (עם צפיפיות מטורפת של 424 פיקסלים), הסוללה היא סוללת 3000 מיליאמפר עם תאים מוקטנים, מה שמאפשר ל-LG לנצל יותר מהשטח המת, שני גיגהבייט זיכרון ו-32 גיגהבייט של אחסון. המצלמה היא מצלמת 13 מגהפיקסל – עם ייצוב תמונה, תכונה שלא קיימת בהרבה טלפונים בשוק.

G2 של LG (צילום: ניב ליליאן)
מסגרת דקיקה | צילום: ניב ליליאן

מבחינת היישום של כל הטוב הזה, LG עשתה עבודה מצוינת. ראשית, הממשק. ל-G2 אין כפתורים בדפנותיו. בכלל. לא כפתור הפעלה, ולא כפתור ווליום. שני אלה הועברו לגב המכשיר, היכן שנחה בדרך כלל האצבע המורה. זהו רעיון מקורי, שדורש קצת הסתגלות, אבל הוא מעניין ונוח ברגע שמתרגלים. כל שאר הממשק הוא מבוסס מסך המגע, כאשר בשתי נקישות על המסך (מה ש-LG מכנים "נוק-נוק") אפשר להעיר את המכשיר. עוד קנתה אותנו האפשרות לבחור בין חמש אפשרויות סידור של כפתורי המגע על המסך בתחתית מסכי הבית. אגב, מערכת ההפעלה היא אנדרואיד 4.2.2, עם ה"תכסית" המוכרת והיפה של LG, כולל האופציות המיוחדות כמו Quick Memo ועוד.

G2 של LG (צילום: ניב ליליאן)
איכות צפייה מעולה | צילום: ניב ליליאן

איכות הצפייה: נפלאה

איך איכות הצפייה? נפלאה. המסך גם מציג מגוון עשיר של צבעים, הוא חד מאוד, קריא למדי באור שמש ישיר, ומצפיה בסרטון הבדיקה הקבוע שלנו – הקדימון של skyfall ב-HD, ניכר גם פירוט יותר ממשביע רצון. LG מנצלת היטב את יריעת המסך הענקית שנקבעה במכשיר, על אף שהוא עדיין נוח לאחיזה (ממש בגבול העליון של "נוח לאחיזה").

מבחינת איכות הצליל, הרמקולים הסטראופונים הקבועים בתחתית המכשיר, מוציאים צליל חזק וברור (LG קבעו מעבד קול 24 ביט במכשיר, שאמור לספק איכות צליל אולפנית), וגם באוזניות – הדולבי סראונד בגירסת המובייל שלו עושה עבודה טובה. ה-G2 בהחלט נותן חוויית מדיה טובה.

ביצועיים: מגיב מהר, המצלמה: לא עומד ברעידות_OBJ

מבחינת ביצועים, המכשיר מגיב מאוד, אבל מאוד מהר – ובבדיקת 3dMark שמיהרנו להריץ עליו הוא הוציא לא פחות מ-11,132 נקודות עם קצבי פריימים גבוהים – זהו ציון חסר תקדים, שפחות או יותר "אוכל" כל טלפון אחר בסביבה, הודות למעבד מהדור החדש של קוואלקום ולמעבד הגרפי, שילוב שהוא יותר חזק מכל טלפון אחר שכרגע נמצא בשוק. לשם השוואה – טלפון הדגל של אחת מהמתחרות, הוציא ציון של כ-6,000 נקודות.

ולבסוף, המצלמה. LG מאוד גאים במייצב התמונה המובנה, שהצליחו לשלב בגוף הדקיק של הטלפון, למרות שברעידות רציניות שניערנו את המכשיר, הוא הוציא תמונה מטושטשת. ברם, תכונה מרשימה שכן עובדת יפה, היא "מיקוד הקול" – ניתן בהזמן הסרטה לקבוע דובר אחד שבדבריו נרצה להתמקד והמיקרופון של הטלפון יתכוונן אליו תוך שהוא מחליש רעשי רקע. תכונה זו שימושית מאוד למי שמרבה להקליט הרצאות.

סיכום ומסקנות: מכשיר חכם ומסקרן

ה-G2 הוא אחד הטלפונים החכמים המסקרנים ביותר שיצאו לשוק השנה. הוא שונה במראה ובחשיבה על המשתמש שהושקעה בו לעומת טלפוני האנדרואיד הרבים בשוק שכבר מתחילים להיראות ככפילים אחד של השני. הוא אמור להיות מושק בארץ בסוף חודש ספטמבר ביחד עם שאר העולם, וברונלייט מבטיחים שמחיר ההשקה שלו יהיה נמוך מזה שבו הושקו טלפוני דגל מתחרים.

>> השקת הסמארטפון הסתיימה ב-20 פצועים

לסקירות נוספות