מאז שאפל הציגה את המגרעת (נוץ') באייפון X, החל קרב בין יצרניות הסמארטפונים - מי תצליח לעשות אותו הכי פחות מכוער או להעלים אותו לגמרי. מצד אחד צריך מסך מלא בלי שוליים, ומצד שני מצלמת סלפי כמו שצריך. הריב מגיע לסיומו מהר מכפי שחשבתי, עם מצלמות שמשולבות במסך באופן מלא כמו ב-Oppo, או דרך היצור המוזר שנקרא מצלמה נשלפת - והגיע כבר לכמה דגמים.

בגלקסי A80 שאותו סקרתי, פתרו את הבעיה באופן יצירתי. יש סט של שלוש מצלמות בגב המכשיר - כמו דגמים רבים מהשנה-שנתיים האחרונות - ואין שום מצלמת סלפי בחלקו הקדמי - המסך הוא מלא ויש לו שוליים דקיקים בלבד. אז איך בכל זאת מצלמים את עצמכם? ובכן, בחברה הקוריאנית פיתחו, מה שאני חייב לכנות טריק קונץ-פטנט (ומבטיח להמנע מהמילים הללו לפחות חצי שנה בסקירות שלי) שהוא מצלמה מסתובבת.

גלקסי A80 עם מצלמת סלפי מסתובבת (צילום: ינון בן שושן, nexter)
גלקסי A80 עם מצלמת סלפי מסתובבת | צילום: ינון בן שושן, nexter

כאשר לוחצים על כפתור הסלפי במסך שומעים צליל בז'ז'ז'ז'ז'ז' - חלק מגב המסך מתרומם בעצמו, ושלוש העדשות מסתובות קדימה על ציר בתוך מסגרת הסמארטפון. כאשר עוברים חזרה למצב צילום רגיל או מכבים את אפליקציית המצלמה - אין בעיה - המצלמה מסתובבת ויורדת חזרה לצלילי ז'ז'ז'ז'ז'ז'ב.הבנתם? כי זה הפוך... לא חשוב. סליחה :(. כך או כך, זה עובד במצלמה עצמה, וגם באפליקציות חיצוניות כמו אינסטגרם.

אפשר גם להרים את המצלמה ולסובב אותה גם תוך צילום סרטון. הוא עוצר את עצמו וממשך לצלם אוטומטית אחרי שהמצלמה הסתובבה. כלומר אם תגידו בסרטון "אני עובר למצב סלפי" תוך כדי שאתם לוחצים על הכפתור ומסובבים את המצלמה, בסרטון כנראה תשמעו "אני.. סלפי".

יש בעיה מוזרה - אין אחידות באפשרויות הצילום במצב סלפי ומצב צילום רגיל, על אף שמדובר באותן מצלמות, פשוט כשהן פונות לכיון אחר. בצילום סטילז - יש שלושה מרחקי זום במצב סלפי (התמונה העליונה), אבל רק שניים במצב צילום רגיל  - הזום הקרוב ביותר נעלם (התמונה התחתונה). במצב וידאו יש רק עדשה אחת זמינה במצב סלפי, ורק שתיים במצב צילום רגיל. שוב - זו אותה מצלמה, היא פשוט פונה לכיוון אחר.

 

גלקסי A80 עם מצלמת סלפי מסתובבת (צילום: ינון בן שושן, nexter)
גלקסי A80 עם מצלמת סלפי מסתובבת | צילום: ינון בן שושן, nexter

גלקסי A80 עם מצלמת סלפי מסתובבת (צילום: ינון בן שושן, nexter)
גלקסי A80 עם מצלמת סלפי מסתובבת | צילום: ינון בן שושן, nexter

כשתפגשו מוך כיס

יש עוד בעיה, והיא טכנית יותר אצלנו כצרכנים מאשר אצל סמסונג A80 כסמארטפון, אבל בסופו של דבר זה חשוב לשקול לפני שקונים סמארטפון כזה. והבעיה היא מנוע וחלקים זזים - זה משהו שיכול להתמלא אבק, שומנים מהאצבע (אל שהגוף מייצר או מהצ'יפס שאכלתם. כן - ראיתי אתכם), מוך כיס, מוך לא מהכיס, לחות ועוד כל מיני דברים שאנחנו לא רוצים בתוך הטלפון שלנו. יש יותר סיכוי שמשהו ידפק אם הטלפון יפול מהשולחן במצב רגיל, או מהיד בזמן צילום סלפי. ובואו, לא רק שהסמארטפון נופל, גם עכשיו משום מה כל הדגמים סופר חלקלקים.

מה העניין עם זה? כך או אכך המצלמה המתרוממת גם מאתגרת מבחינת כיסויים למכשיר - כי הוא משנה את הגודל בזמן הצילום. ומאוד מאוד חשוב לציין - הוא לא עמיד במים, בגלל מנגנון המצלמה המורכב. אם נוגעים בו אגב, הוא מיד מתקפל למצב רגיל, כנראה כדי למנוע שבירה. אבל אם מישהו חוטף אותו ואומר "יו, תביא רגע, מה הקטע עם המצלמה?" אני לא מבטיח שכוח המשיכה לא יבחר לפעול בעצמה בדיוק ברגע הזה.

קשה לחזות את העתיד, אבל היו לי סמארטפונים שעברו אסונות, והיו ברשותי פריטי טכנולוגיה אחרים עם חלקים זזים ומנועים זעירים. ובואו נגיד יותר פשוט - בכל רגע נתון שבו המכשיר שלכם שלם, מישהו בטווח הקרוב מסתובב עם מסך סדוק.

רוצה לומר, שדברים יכולים להתקלקל מעוד הרבה סיבות - והתיקון יהיה בהתאם כמובן, אם בכלל יהיה אפשרי. כי יהיה זה הרבה יותר בלגן ממסך שפגש רצפה. 

עצום עם מסך בינוני

פרט לגימיק הזה, מדובר במכשיר ביניים של סמסונג כמו מכשירי ביניים אחרים של סמסונג. המסך שלו עצום - 6.7 אינץ'. מצד שני, הרזולוציה שלו היא 1080X2400 בלבד. ובעברית - מסך גדול אבל מאוד לא חד, בטח לעומת שלל אופציות אחרות במחיר שלו ועל אף טכנולוגיית ה-AMOLED המתקדמת. מצד שני - אפשר לראות ממש אחלה גם תחת אור השמש.

יש בו מעבד סנאפדרגון 730 - שהוא עדכני עבור מכשירי ביניים, וזכרון ראם (עבודה) של 8 גיגה - שמפתיע לטובה למצוא במכשיר ביניים, וסוללות ה- 3,700mAh שרדה את היום השלם של חפירות בוואטסאפ, גלישה תמידית באינטרנט, ומשחק אינסופי במצלמה וסיבובה.

גלקסי A80 עם מצלמת סלפי מסתובבת (צילום: ינון בן שושן, nexter)
גלקסי A80 עם מצלמת סלפי מסתובבת | צילום: ינון בן שושן, nexter

האם לקנות? תלוי אם אתם רגישים

הטלפון עצמו בהחלט טוב מאוד, לחובבי סמסונג על ממשקיה העמוסים והעיצוב הסולידי. מחירו 2,649 שקל דרך סאני - יבואנית סמסונג וחנויותיה. זה אומר סמארטפון ביניים עדכני במחיר של סמארטפון עילית מלפני שנה שעדיין נמכר. כלומר ה-A80 יקר יותר מגלקסי S9 ולא יותר טוב מהותית מבחינת מפרט.

מה שמחזיר אותנו למצלמה, ומה שמחזיר אותנו למי הקהל שעשוי למצוא שימוש בטלפון כזה - מי שצריך מצלמת סלפי מסתובבת בשביל השופוני אבל בשביל איכות סלפי קצת יותר גבוהה, ומי שסופר זהיר, ברמה של נוירוכירורג של עכבישים,ויודע שבחיים לא יפיל אותו מהיד.