ישראל נמצאת במקום ה-20 ברשימת המדינות שסבלו הכי הרבה משיחות ספאם ב-2018 - כך לפי דו"ח של TrueCaller, אפליקציית סינון וזיהוי השיחות. הישראלים קיבלו בממוצע 8.5 שיחות ספאם בכל חודש ב-2018 לעומת 7.6 ב-2017.

יחות ספאם מוגדרות על ידי הדו"ח ככל שיחה שאינה רצויה על ידי המשתמש – בין אם מדובר בשיחת טלמרקטינג, שיחות שיווקיות ממפעילות הסלולר, בנקים וביטוח, כאלה שמגיעות מפוליטיקאים בקמפיין בחירות, הונאות והטרדות ועוד.

עם זאת, הדו"ח אינו מתייחס להודעות sms של ספאם – שגם הן תופעה נפוצה ומטרידה מאוד בישראל. יש להדגיש שהדו"ח בודק את מצב השיחות רק בקרב משתמשי האפליקציה – והתייחס לספאם כשיחות שהמשתמש סימן כספאם או כאלה שזוהו אוטומטית.

חוק הספאם בישראל אוסר על הפצת דברי פרסומת באמצעי תקשורת מסוימים – מייל, פקס, sms או מערכת חיוג אוטומטית – ללא הסכמתו מראש של הצרכן. עם זאת, שיחות שיווק וטלמרקטינג על ידי נציג אנושי לא בהכרח נחשבות כספאם על פי החוק. החוק אף אינו אוסר על תעמולת בחירות או על הודעות ושיחות שאינן כוללות פרסום מסחרי – ואלה לא נחשבים לספאם בישראל.

פורסם ב-TheMarker

עוד ב-TheMarker

"האוכל יגיע בתוך 30 דקות": הקרב הלוהט של אפליקציות משלוחי המזון
15 אלף המשרות הפנויות — ועוד ארבעה סיפורים על ההיי־טק הישראלי

הדו"ח דירג את 20 המדינות שבהן שיחות הספאם נפוצות ביותר. לפי הנתונים, סך שיחות הספאם ברחבי העולם גדל בלא פחות מ-300% ביחס לשנה הקודמת. סך הכל משתמשים קיבלו 17.7 מיליארד שיחות ספאם, ביחס ל-5.5 מיליארד שיחות בשנה שעברה.

בראש הרשימה ניצבת ברזיל עם 37.5 שיחות ספאם לאדם בממוצע בחודש, שם חל זינוק דרמטי במספר השיחות. ברוב המדינות היתה עלייה, אך יש מדינות, ובהן ארה"ב, שבהן נמצאה ירידה (17 שיחות בחודש ביחס ל-20.7 בשנה שעברה). מדינות נוספות שבהן חלה ירידה הן טורקיה והודו.