w732, הסמארטפון של פיליפס (צילום: TGspot)
פיליפס החליטה להתמקד בדבר החשוב באמת בסמארטפון שלנו - הסוללה | צילום: TGspot

זוכרים את הימים בהם היינו צריכים להטעין את הסוללה של הסלולרי פעם אחת בכמה ימים? עם הגעתם של הטלפונים החכמים שמתפקדים כמחשבים אישיים לכל דבר, חיי הסוללה התקצרו מאוד, ולעיתים קרובות מדי אנו נדרשים לרוץ לשקע בקיר קרוב כדי לשאוב מעט חמצן דיבורי לטלפון שברשותנו. לרוב, אם תחפשו טלפון חכם בסיסי עם סוללה מיטבית, כמעט ולא תמצאו כאלה, אבל לאחרונה יש שינוי. רוחות השינוי הללו מורגשות היטב במקרה של פיליפס שנכנסת אט אט לשוק, שם בחרו להתמקד פחות במכשירים מפוארים במפרט והתמקדו יותר בצד הפרקטי של המכשיר – הסוללה.

השוק הישראלי עוד לא זכה להכיר את מכשירי פיליפס, ולמעשה גם בעולם המכשירים מגיחים לראשונה כשבשנה האחרונה החברה השיקה מספר מכשירי אנדרואיד במזרח. על המכשיר שאנו סוקרים כאן לראשונה בארץ, ה-Philips W732, אנו יכולים לומר כי יש סיכוי די גבוה שהוא יגיע בקרוב גם לישראל, יחד עם מכשירים נוספים שיש לחברה להציע.

קודם כל סוללה

ה-Philips W732 הוא מכשיר גדול וזה בא לידי ביטוי בעובי של 12.3 מ”מ ובמשקל של 166 גרם. למה? כדי לאכלס את הסוללה הגדולה שבתוכו, שמציעה נפח שעומד על לא פחות מ-2400mAh, ומסוגלת לספק למכשיר 13 שעות שיחה רצופות בטעינה בודדת, 1,050 שעות המתנה (!) ואולי חשוב מכך, 10.5 שעות גלישה באינטרנט. לפי פיליפס, אין כיום טלפון חכם שמסוגל להציע זמן גלישה שכזה. זה כמעט פי 2 מאורך הזמן בו ניתן לגלוש עם מכשיר ה-גלקסי S3, מעט יותר מה-אייפון 5 ויותר מכל מכשיר ממוצע. אפילו ה-RAZR MAXX של מוטרולה (Motorola), שמצויד בסוללת 3,100mAh, מציג זמן עבודה קצר יותר בגלישה ברשת – 7 שעות ו-23 דקות. עם זאת, בזמני השיחה הוא מצטיין ומאפשר עד 20 שעות שיחה. אצלנו בשימוש ממוצע של שיחות, גלישה ומוזיקה החזיקה הסוללה בסוף יום עבודה על 50 אחוז, כ-30-40% יותר מה-Galaxy S2 בו אנו משתמשים ביום יום.

כמעט כל מכשירי החברה שהושקו לאחרונה מתאפיינים קודם כל בסוללה גדולה וחזקה. שם המותג Xenium 9@9 מוצג על כל מכשיר, והוא מסמל את טכנולוגיית חיי הסוללה הארוכים של פיליפס . המסך מסוג IPS AMOLED, שוודאי תורם רבות לזמן הסוללה, נחשב חסכוני בהשוואה למסכי ה-LCD הרגילים ומצטיין בניגודיות גבוהה יותר.

בצד המפרט, ה-Philips W732 מייעד את עצמו לשוק הביניים ועם יכולות המשלבות את מה שמציעים ה-Galaxy S2, ה-Sensation XE ודומיו. הוא מציג מסך מגע בגודל של 4.3 אינצ' ברזולוציה של 800×480 פיקסלים, מעבד 1 ג'יגה-הרץ חד ליבה עם זיכרון 1 ג'יגה-בייט וזיכרון פנימי בשיעור של 2.5 ג'יגה-בייט. בגב המכשיר נמצאת מצלמת 5 מגה פיקסל עם צילום וידאו, וכן ישנה קישוריות WiFi, Bluetooth, מקלט GPS , חריץ microSD, ועוד מאפיין שיכול לעניין רבים – סים כפול. בגב המכשיר מתחת למכסה הסוללה מוצאים מקום לזוג כרטיסי סים, כך שניתן לשוחח עם 2 קוים ולקבל שיחות משניהם בו זמנית ולהוציא שיחות מהסים הנבחר. שימושי ביותר למשתמשים המעוניינים בקו עסקי ופרטי, או להשאיר את הקו הפחות פעיל ולקבל שיחות במקביל בקו הישן והחדש, או אולי שימוש בשתי רשתות תקשורת לחסכון כספי (אם כי אפשרות זו פחות רלוונטית לאחר השינויים בשוק).

w732, הסמארטפון של פיליפס (צילום: TGspot)
13 שעות שיחה רצופות בטעינה בודדת, אתם מסוגלים לדבר כל כך הרבה? | צילום: TGspot

העיצוב מזכיר למדי את המכשירים של HTC, כשהמסך מכסה את רובו ושלושה כפתורי מגע בתחתית (תפריטים, בית וחזרה). הוא שמן יותר מרוב המכשירים וכבד בכ-30 גרם בממוצע יותר, זאת בעקבות הסוללה כאמור. בקצה העליון ממוקמת המצלמה הקדמית, בדופן הימנית כפתורי השליטה בעוצמת הקול, ובקצה העליון כפתור כיבוי והדלקה, כניסת microUSB ואוזניות. כפתורי המגע בתחתית המסך מגיבים היטב, זאת בשימוש עם מערכת האנדרואיד 4.0.3, כשבפיליפס בחרו כמעט ולא לגעת בממשק המשתמש. בסרגל ההתראות דווקא נעשה שינוי חיובי, כשכל הקישוריות הסטנדרטיות ניתנות לכיבוי והדלקה מהירה (כמו כל מכשיר חדש), אך כאן הוסיפו בפיליפס אפשרויות מורחבות הנחשפות בגרירת האייקונים ימינה ושמאלה כמו בהירות, שעון עצר להחשכת המסך, ביטול תקשורת דור שלישי ופרופילים. ממשק המערכת הבסיסי של האנדרואיד פועל בזריזות יחסית על המכשיר, כשהמעבר בין החלונות, התפריטים וכדומה התבצע בצורה זריזה וטובה. הממשק נוח מאוד למי שלא התנסה בו עוד, כמו גם הדפדפן הבנוי של המערכת, ממשק אנשי הקשר, הווידג'טים וכל מה שיודעת להציע מערכת האנדרואיד Ice Cream Sandwich.

w732, הסמארטפון של פיליפס (צילום: TGspot)
קצת עבה וקצת כבד יותר מהאייפון והגלקסי. הכל בגלל הסוללה המפלצתית | צילום: TGspot

מעבד וחצי

מבחינת ביצועים, למרות כי מדובר במעבד 1 ג'יגה-הרץ, חייבים להודות כי המכשיר הצליח לפעול בצורה טובה ומהירה יחסית למה שציפינו. בבדיקות ביצועים הוא הגיע ל-2,395 נקודות ב-Quadrant, כ-900 נקודות פחות מאשר מה שקיבלנו עם ה-Galaxy S2 עם המעבד כפול הליבהשלו. מכובד מאוד. מערכת ההפעלה הרצה על המכשיר הייתה בגרסתה המקומית (סינית), ולכן ניתן להסיק כי יהיו מעט שינויים ברגע שהיא תותאם לישראל, וחלק מהיישומים החסרים יושלמו. מסך ה-IPS אמנם מציג רזולוציה סטנדרטית למדי, אך איכותו גבוהה בזכות העובדה כי הוא מסוג IPS AMOLED.

w732, הסמארטפון של פיליפס
מתאים מאוד לאנשים שמחפשים מכשיר "ביניים", אבל עם סוללה מצוינת

בצד יכולות המדיה, למכשיר מצלמה מספקת יכולת סבירה וטובה כשהיא מסוגלת לצלם על חיישן 5 מגה פיקסל אשר הפיק לנו תמונות טובות. גם הצבעים היו מצוינים אם כי החדות דורשת מעט ליטוש. הווידאו מעט פחות איכותי כשהחיישן מספק רזולוציה של 640×480, אך הצבעים והאיכות הייתה טובה כשהתנועה חלקה והמיקוד אוטומטי. למכשיר זיכרון גדול יחסית של 2.5 ג'יגה-בייט, חלק ממנו מופנה למערכת ההפעלה, כך שנשאר לנו כמות לא קטנה ובנוסף ישנו חריץ microSD להרחבה. הרמקול חזק למדי.

סיכום

ה-פיליפס W732 אינו בא להתחרות בטלפונים החכמים הגדולים, אבל על פניו הוא מציע חלופה למחפשים זמן סוללה ארוך מהרגיל ולמי שמתלבט היום ברכישת מכשיר ביניים. צריך להתרגל לעוביו ולמשקלו, שכן היום הטלפונים החכמים כיום ברובם הולכים על הקו הדקיק, וגם הביצועים לא מהשורה הראשונה, אך מי שמוכן להתפשר על אלו, ימצא מכשיר שלא מתפשר על זמן סוללה ובמקביל מספק ביצועים סבירים ביותר.

>> לכתבות נוספות באתר TGspot