את הצליל המעצבן ביותר ששמעתי בשנים האחרונות משמיע את ה-Xiaomi Mi 9T שקיבלתי לסקירה לפני כמה שבועות, ויסכימו איתי חברי לאופן-ספייס במערכת mako שביקשו ממני להשתיק את המכשיר רגע לפני ששברו לי אותו. באיזה צליל מדובר? ברגע שתרצו להפעיל את מצלמת הסלפי הנשלפת תשמעו גם מנגינה קצרה. כי מישהו בשיאומי החליט שזה ממש חשוב.

ממשק

מדובר במכשיר המהיר ביותר מבית שיאומי שיצא לי להשתמש בו עד היום, עם כמעט 0 תקלות או באגים מרגיזים שזורקים אותך ממקום למקום. וגם בגזרת החומרה שיאומי עשתה עבודה מעולה בלהוכיח שלא צריך לשלם אלפי שקלים כדי לקבל מכשיר שנראה טוב, עשוי טוב, לצד מערכת הפעלה שעובדת נהדר.

כל הנתונים האלה, בשילוב מעבד Snapdragon 730 של קוואלקום, הופכים את ה-Mi 9T למכשיר עם ביצועים מעולים. וגם כשניסיתי להעמיס עליו, להריץ כמה דברים במקביל, לצלם, להאזין למוזיקה, לחזור אחורה וקדימה, ואפילו לשחק בשטויות שהורדתי מחנות האפליקציות הוא הגיב בצורה מצוינת. אולי זה גם בזכות זיכרון העבודה (RAM) שמגיע בנפח של גיגה-בייט.

Xiaomi Mi 9T (צילום: ינון בן שושן, NEXTER)
Xiaomi Mi 9T | צילום: ינון בן שושן, NEXTER

מצלמה

סוף-סוף יצא לי לעבוד עם סמארטפון של חברה סינית שהמצלמה שלו היא לא פחות ממצוינת לא רק על הנייר. מערך הצילום של ה-Mi 9T מורכב משלוש מצלמות בגב המכשיר, המצלמה הראשית עם 48 מגה-פיקסל ומפתח צמצם של f/1.8, מצלמת 13 מגה-פיקסל עם זווית צילום רחבה ומפתח צמצם של f/2.4 וחיישן 8 מגה-פיקסל עם עדשת טלפוטו לביצוע זום אופטי ומפתח f/2.4.

צילומים באור יום וצילומי תקריב נראים נהדר, רמת הפירוט גבוהה, החדות טובה וגם והטווח בזום האופטי האיכות נשארת באותה רמה. בנוסף, עשיתי בדיקה קטנה: צילמתי תמונת נוף מהמרפסת בבית, עשיתי זום עם שתי אצבעות עד לקצה גבול היכולת, והאיכות של האובייקטים נראית בפוקוס מושלם.

כדי שתוכלו לצלם את הסלפי המושלם, המצלמה הקדמית מגיעה ברזולוציה של 20 מגה-פיקסל ונשלפת בכל פעם שמפעילים את הסלפי, ויורדת חזרה לתוך המסגרת כשמכבים אותה. והאיכות? טובה מאוד בהשוואה לסמארטפונים באותה קטגוריה, אך לא משתווה למכשירי הדגל של המתחרות.

צילום עם Xiaomi Mi 9T (צילום: ינון בן שושן, NEXTER)
צילום: ינון בן שושן, NEXTER

עיצוב: אין מגרעת אבל יש לכלוך

הדבר הבולט ביותר כשמחזיקים את המכשיר ביד זה המסך מקצה לקצה ללא המגרעת שאנחנו רואים ברוב מכשירי הדגל היום בשוק. יש שיגידו שהמצלמה הנשפלת קצת מגדילה את המכשיר פיזית, אבל אני לא הרגשתי בהבדל משמעותי, גם לא במשקל שלו.

סורק טביעת האצבע של השיאומי משולב מתחת למסך, כמו רוב הסמארטפונים היום, והוא מגיב במהירות ויסמן לכם בדיוק איפה להניח את האצבע כדי שלא תבלבלו.

יש עוד בעיה, והיא טכנית יותר. מצלמה נשלפת כמו מכשירי הסליידר באמצע שנות האלפיים - זה משהו שיכול להתמלא בו אבק, שומנים מהאצבע, מוך כיס, לחות, או סתם משהו שאכלתם. ושלא נדבר על זה שהטלפון יחליק לכם מהיד בזמן שאתם מצלמה סלפי.

Xiaomi Mi 9T (צילום: ינון בן שושן, NEXTER)
Xiaomi Mi 9T | צילום: ינון בן שושן, NEXTER

סוללה

החלק המשמח ביותר. הסוללה של Mi 9T היא בקיבול של 4000mAh - ממוצע למדי, אבל מספיק עבור המכשיר כדי להפגין ביצועים מעל הממוצע. יום רגיל איתו, שבו שלפתי אותו מהמטען באיזור השעה 08:30, ונגמר בשעה 23:00 בלילה, הסוללה עמדה על כ-50%. מנגד, קצת מבאס לדעת שעדיין אין טעינה אלחוטית.

האם לקנות?

ה-Mi 9T יכול בקלות להחליף מכשיר דגל. מדובר בבחירה מעולה למי שמחפש סמארטפון שיתן עבודה בלי לגהק מצד אחד בזכות מערכת הפעלה פשוטה ונקייה, לא יהיה יקר מדי מצד שני, יוציא תמונות מצוינות, אבל עדיין כולל גימיק שאולי יעלם כבר בזמן הקרוב (מצלמה נשלפת). ומה המחיר? 1,599 שקלים בייבוא רשמי של חברת המילטון. אם תבחרו בייבוא לא רשמי או באתרים סינים, תמצאו אותו בפחות, בהפרש של מאות שקלים.