סמסונג הציגה הערב את Galaxy Fold - הסמארטפון המתקפל שלה. הוא עובד כך: אתם נכנסים ליישום בסמארטפון מלבני רגיל, וברגע שאתם פותחים אותו, ממש כמו ספר, האפליקציה נפתחת בגדול יותר בתוך המסך הפנימי. אפשר גם לעבוד על 2 או 3 אפליקציות במקביל במסך הפנימי הגדול.

המסך הפנימי הוא בגודל 7.3 אינץ' (כאשר המכשיר פתוח) ו-4.6 אינץ' כשהוא סגור. המסך החיצוני והקטן הוא ברזולוציה נמוכה יותר ובטכנולוגיה ותיקה יותר, מאשר המסך הגדול המתקפל.

מדובר במכשיר די עוצמתי שיונע על ידי המעבד החדש אותו פיתחה סמסונג לגלקסי S10 ואשר מיוצר בארכיטקטורת 7nm וכולל שמונה ליבות. לצידו תוכלו למצוא מערך זיכרון מרשים שכולל 128 גיגה של זיכרון הפעלה לצד 512 גיגה של אחסון. מערך הזיכרון מרשים דיו על מנת לחפות על העובדה שאין במכשיר הזה חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון.

בכל אחת מה"כריכות" של הגלקסי Fold יש סוללה נפרדת ובמכשיר יש סך הכל 6 מצלמות אחוריות וקדמיות. ישנה מצלמה אחת שמשמשת את המכשיר במצב שהוא סגור. מדובר במצלמה ברזולוציה של 10 מגה -יקסל ומפתח צמצם F\2.2. המצלמה הראשית, זו שנכנסת לפעולה כאשר המכשיר במצב פתוח כוללת למעשה את אותה מצלמה בת שלוש עדשות שסמסונג הציגה בגלקסי S10.

בנוסף, יש גם מצלמה קדמית למצב בו המכשיר פתוח ולה צמד עדשות. בסמסונג מתכננים להשיק את המכשיר ברבעון השני של 2019, כלומר על פי המסורת של הקוריאנים. מחירו - 1980 דולר.

משה פרי מנכ"ל סאני תקשורת מדווח מסן פרנסיסקו כי המכשיר המתקפל יגיע כבר באפריל וישווק לראשונה ברשת סאני (חנויות סמסונג), ומחירו יהיה החל מ-7999 שקלים.

באנו בשביל ה-S10

בנוסף, החברה הציגה שלוש גרסאות שונות לדגם החדש בסדרת הגלקסי - S10. את כל הפרטים כבר קיבלתם מבעוד מועד נוכח כל ההדלפות, כך ששום דבר לא יפתיע אתכם.

המכשירים יצאו למכירה מוקדמת בעולם החל ממחר (בישראל חלק מהמשווקים כבר פתחו הרשמה למכירה מוקדמת) ואילו המכירה בפועל, בישראל ובעולם תחל בחודש מרץ. תחילה יהיה להשיג את המכשירים ברשת חנויות סמסונג של סאני. דגם ה-s10E יעלה כ-3,000 שקלים, ה-S10 הבינוני יעלה כ-3,600 שקלים, והדגם היקר ביותר - S10+ יעלה בין 3,999 שקלים (ל-128 גיגה) ל-4,999 שקלים (לדגם ה-512 גיגה).

אז מה חדש?

הגלקסי S10 הרגיל נראה כמעט כמו קודמו בסדרה אבל מבט מהיר במכשיר חושף מיד את ההבדל הראשון ואולי המשמעותי מבחינת סמסונג, המסך. מדובר במסך השלם ביותר שהציגה החברה עד כה, עם גבולות מינימליים בכל פאות המכשיר מלבד חור קטנטן בפינה הימנית העליונה, שם הצליחו בסמסונג להשחיל את המצלמה הקדמית.

המסך עצמו יוצר בטכנולוגיה חדשה אותה מכנה סמסונג: Curved Dynamic AMOLED, ואצל הקוריאנים מתגאים בכך שמלבד החדות והבהירות ששופרו, מהנדסי החברה הצליחו להוריד את רמת האור הכחול שמפריע לנו לישו. זהו המסך הראשון שתומך בטכנולוגיית HDR10 - בעברית: תמונה חדה יותר.

בדגם הרגיל המסך הזה מגיע בגודל של 6.1 אינץ' ואילו בדגם הגדול יותר שנקרא גלקסי S10+, הוא מגיע בגודל של 6.4 אינץ'. בדגם השלישי, הקטן יותר והנמוך מבחינת ההיררכיה, המסך מיוצר בטכנולוגיה שונה והוא מגיע בגודל של 5.8 אינץ'. כל המסכים הם ביחס של 19:9 וכולם נמתחים על פני כל חזית המכשיר מלבד חורי המצלמה הקדמית.

סמסונג גלקסי S10 (צילום: גיא לוי, NEXTER)
סמסונג גלקסי S10 | צילום: גיא לוי, NEXTER

ואם כבר במצלמות עסקינן, אז מערך הצילום בגלקסי S10 השתפר והוא כולל בשני הדגמים הבכירים – שלוש מצלמות אחוריות. אחת של 12 מגה-פיקסל והיא המצלמה הראשית, עם מפתח צמצם F\1.5, השנייה היא מצלמה בת 12 מגה פיקסל והיא אחראית על הצילומים בהם נזדקק לזום אופטי והמצלמה השלישית היא בת 16 מגה פיקסל והיא מיועדת לצילומים בעלי זווית רחבה במיוחד (123 מעלות). עדשה זו לא קיימת בדגם ה-S10e.

מערך הצילום הקדמי כולל 2 מצלמות בדגם ה S10+ (אחת מהן מיועדת לצילומים בעלי עומק שדה) ואילו ב-S10 וב-S10e תמצאו מצלמה קדמית אחת בלבד.

מתחת למכסה המנוע תוכלו למצוא את המעבד החדש של סמסונג, ה-Exynos 9820, ואילו מערכי הזיכרון של המכשיר כוללים 6 או 8 גיגה של זיכרון RAM בשני הדגמים הנמוכים יותר ואילו 8 או 12 גיגה בדגם הפלוס. מבחינת זיכרון האחסון, שם תוכלו למצוא נפחים של 128 או 256 גיגה בדגם הנמוך, 128 או 512 גיגה בדגם הרגיל ואילו בדגם הבכיר תוכלו למצוא גרסה עם 1 טרה-בייט של זיכרון (שלא תגיע לישראל). כל זאת בנוסף לחריץ הרחבה לכרטיס זיכרון.

חיישן טביעת האצבע שהיה בחלקו האחורי של המכשיר בדגמים הקודמים, נעלם ומצא את משכנו החדש מתחת למסך, בחלקו התחתון של חזית המכשיר. זו הפעם הראשונה שסמסונג מצליחה ליישם את הטכנולוגיה לאחר שחברות אחרות כמו וואווי, VIVO, וואן פלוס ושיאומי הצליחו כבר ליישם.

ה-S10 הרגיל מקבל סוללה בקיבולת של 3400 מיליאמפר\שעה, הדגם הבכיר יקבל סוללה בקיבולת של 4100 מיליאמפר\שעה ואילו הדגם הנמוך יסתפק בסוללה בקיבולת של 3100 מיליאמפר\שעה. שלושת הדגמים מצוידים בטכנולוגיה לטעינה מהירה – חוטית ואלחוטית ובנוסף המכשירים מסוגלים להטעין בצורה אלחוטית מכשירים אחרים ואפילו אביזרים, כמו האוזניות האלחוטיות של סמסונג.

שעון ואוזניות 

גם בתחום האביזרים הציגה סמסונג מוצרים חדשים, ביניהם נוכל לראות את השעון החדש, הגלקסי ווטש אקטיב, גרסה ספורטיבית יותר לשעון החדש אותו הציגה סמסונג בחודש אוגוסט בשנה שעברה. השעון מציע עיצוב מינימליסטי והוא מצויד בכל חיישני הפעילות הסטנדרטיים, כולל חיישן דופק ולחץ דם והוא מוגן נגד מים ואבק. השעון יוכל כמו תמיד לעבוד גם עם מכשירי אנדרואיד וגם עם מכשירי אייפון.

השקת הגלקסי S10 (צילום: גיא לוי, NEXTER)
השקת הגלקסי S10 | צילום: גיא לוי, NEXTER

סמסונג הציגה גם זוג צמידי ספורט חדשות, ה-Galaxy Fit ולצידו דגם נוסף שנקרא Galaxy Fit e, וגם זוג אוזניות טרולי ויירלס חדשות העונות לשם Galaxy Buds ואשר אמורות להחליף את הניסיון הקודם והלא כל כך מוצלח של סמסונג עם אוזניות מהסוג הזה, הלא הן ה-IconX.

הפעם, הניסיון העשיר של חברת AKG, אותה רכשה בעבר סמסונג, אמור לתרום משמעותית לסיכויי ההצלחה של המוצר שמגיע גם הוא עם קופסא קטנה המשמשת לנשיאה ולטעינה של האוזניות. האוזניות יכולות לנגן מוזיקה במשך כ-6 שעות וקופסת הטעינה תוכל לטעון אותן יותר מפי 3 מהקיבולת המקורית שלהן. האוזניות והשעון נטענים כשמניחים את הקופסה שלהן על גב הגלקסי.

הכותב הוא אורח סמסונג בסן פרנסיסקו