אין תמונה
אייפון או אנדרואיד? זאת השאלה

 

שוק מערכות ההפעלה מתחלק כיום בין שתי פלטפורמות עיקריות - אנדרואיד של גוגל ו-iOS של אפל (ויסלחו לנו בעלי מכשירי הווינדוס פון וכל מערכת הפעלה נישתית אחרת). למרות קרבות המלל שותתי הדם בין אוהדי שתי מערכות ההפעלה הללו, כשצד אחד טוען זו טובה יותר והצד השני טוען היהפך, אם להיות הוגנים, קשה להכריע ולומר בוודאות איזו מערכת הפעלה עדיפה יותר.

עם זאת, יש בהחלט כמה אלמנטים שקיימים כיום רק באנדרואיד, שכאייפונר ותיק, אני בטוח כי ראוי שאפל תאמץ לחיקה ותטמיע כבר בעדכון הבא, שצפוי להיחשף הקיץ ולצאת בסתיו.

1. אינטגרציה עם אפליקציות צד שלישי

כולם מצלמים לפעמים תמונה או סרטון ורוצים לשלוח אותם לקבוצה בוואטסאפ, כותבים תזכורת או פתק ורוצים לגבות אותם ב-Dropbox או Google Drive, או כל פעולה אחרת שדורשת משתי אפליקציות לתקשר אחת עם השניה.

ב-iOS, הדבר מצריך מהמשתמש לפתוח במיוחד את האפליקציה המיועדת לביצוע המשך הפעולה ומשם לעשות זאת. באנדרואיד, לעומת זאת, לחיצה קטנה על שיתוף מכל מקום במערכת ההפעלה וכל האפשרויות פתוחות - החל מדוא"ל, דרך שיתוף באמצעות האפליקציות של גוגל עצמה ועד שימוש בכל אפליקציה אחרת שתומכת בכך.

הדבר אינו מסתכם רק בשיתוף בין האפליקציות השונות, אלא גם ביכולת לפתוח קישורים בדפדפן שאינו הדפדפן המובנה או לשלוח SMS מאפליקציית המסרים המיידיים המועדפת. אמנם, במרוצת השנים אפל החליטה לאפשר שיתוף עם אפליקציות צד שלישי כגון פייסבוק וטוויטר, אך רק אלו שהיא מאשרת. הדבר הינו בגדר 'מעט מדי, מאוחר מדי'. רצוי - ואף ראוי - כי אפל תאמץ את דפוס הפעולה של אנדרואיד ותגמיש את המדיניות הנוקשה אותה היא מנהלת, כדי שהמשתמשים יזכו לכמה שניות של "קיצור תהליכים".

2. ווידג'טים

ניתן להבין מדוע אפל כה מתנגדת לווידג'טים דינמיים במערכת ההפעלה שלה, כמו אלה שמככבים באנדרואיד עוד מימיה הראשונים. ייתכן שהם גורמים לצריכת יתר של הסוללה, לצריכת זיכרון עבודה מרובה ויש גם כאלה שטוענים שהם מכערים את מסך הבית. אך האמת היא שזה ממש לא משנה - ווידג'טים הם קישוטים נפלאים, שיכולים להציג מידע משתנה על מסך הבית ולחסוך למשתמש את הכניסה לאפליקציה עבור תחזית מזג האוויר, כותרות אתרי החדשות או דילוג בין שירים בנגן המוסיקה.

גם אם אתם ממילא מרבים להיכנס לאפליקציות לצורך קריאת העדכונים באייפון שלכם, העובדה שהעדכונים הללו זמינים על גבי מסך הבית באמצעות ווידג'ט במערכת ההפעלה כנראה גורמת לכם לקנא שהיא לא הועתקה גם ל-iOS.

3. ניתוח חיי הסוללה

ככלל, למשתמשי iOS אין יכולת לבדוק מה גורם לזלילת הסוללה, אלא רק לראות כמה זמן עובד המכשיר מרגע הניתוק מהמטען. היכולת לדעת איזו אפליקציה או איזה שרות גורם לצריכה ממושכת של הסוללה היא אחד הדברים היותר חביבים באנדרואיד.

מצד אחד, ניתן להבין מדוע אפל אינה מטמיעה תכונה חביבה זו: היא דורשת שהאפליקציות השונות ייגעו בקרבי מערכת ההפעלה, ואילו אפל מתנגדת נחרצות להתעסקות כזו, מלבד על ידי עצמה. מצד שני, חשוב לזכור כי הדבר מאפשר למשתמשי הקצה יותר שליטה על הנעשה במכשירם. לכן, מותר לצפות מאפל לאפשר למשתמשים לראות, ולהפסיק במידת הצורך, אפליקציות ש'מוצצות' את לשד הסוללה.

4. שיתוף קבצים

נושא שיתוף הקבצים הוא בהחלט חוליה חלשה ב-iOS. בעוד משתמשי אנדרואיד יכולים להשתמש בכל אפליקציה התומכת במשלוח קבצים, משתמשי iOS מוגבלים להעברת תמונות, סרטוני וידאו, מיקום ואנשי קשר ורק באמצעות שירות ה-AirDrop של אפל עצמה או מספר אפליקציות צד שלישי שאושרו על ידיה.

מצד אחד, ניתן להביו מדוע אפל הגבילה את טכנולוגיית הבלוטות' במכשיריה וחסמה את האפשרות לשתף תכני מוזיקה, היות ובראש מעייניה עומד הנושא של זכויות יוצרים. מאידך, לא פעם נאלצים משתמשי iOS 'לעבוד' על מערכת ההפעלה ולהשתמש בשירותי ענן כמו Dropbox או מייל על מנת להעביר קבצים דרך הרשת, למרות שהם נמצאים אחד ליד השני, וההעברה דרך תיווך אינטרנטי לוקחת זמן רב. איך שלא תסתכלו על זה, קצת אבסורדי להשתמש בטכנולוגיה עקיפה במקום טכנולוגיות כמו בלוטות' ו-NFC, המתאימות יותר להעברת תכנים למרחק קצר.

צפו: 7 דברים שהגלקסי יודע לעשות והאייפון לא:

5. חייגן חכם

לעתים, מרוב ההתעסקות היומיומית והמתמשכת במכשיר החכם שלנו, אנחנו שוכחים את אחת הסיבות העיקריות שלשמה הוא נוצר - טלפון. בעוד אפליקציית החייגן במכשירי האייפון מוגבלת לחיוג מספרי רגיל, אפליקציית החייגן באנדרואיד מציעה הרבה יותר, כמו שליחת הודעות ישירות מהחייגן ללא הצורך באפליקציה נפרדת ותצוגה מקדימה למספרים תוך כדי חיוג, שמאפשרת למצוא אשני קשר באמצעות הקלדת חלק ממספר הטלפון שלהם. אם יש אלמנט אחד שאפל נשארה בו הרחק מאחור, הרי זו השימושיות של החייגן, וראוי כי תאמץ לחיקה מוקדם ככל האפשר את היכולות שמציע החייגן של אנדרואיד.

חשוב לציין כי למרות שכל האלמנטים שצוינו אינם נמצאים ב-iOS, רובם ניתנים לביצוע באייפון לאחר פריצה (Jailbreak). אמנם, פריצה מבטלת את אחריות היצרן מהמכשיר, אך מקנה למשתמש את כל האפשרויות שצוינו ועוד הרבה מעבר לכך. כאשר שוחררה גרסה 7 של iOS, רבים טענו כי אין כבר צורך בפריצה, אך העובדות מדברות בעד עצמן. לאורך כל שנות קיומה של iOS נוכחנו לדעת כי קיימים לא מעט מאפיינים שהמשתמשים זקוקים להם, ורק סידיה יכולה לענות על הצורך הזה. זה לא שאפל לא עשתה שינוי גדול, אך עוד קצת פתיחות ומתן יכולת למשתמש לבחור בעצמו את כיצד הוא רוצה להשתמש במכשיר לא יזיקו כלל וכלל. מי יודע - אולי גרסא 8 של המערכת תביא את השינוי המיוחל.

הכתבה התפרסמה במקור באתר TGspot