ה-OnePlus 2 הוא סמארטפון סיני יוצא דופן. הוא מסקרן מאוד, יוצר באז, ומבוסס על הזמנות, בדיוק כמו קודמו בסדרה. מהתנסות ראשונה של כיומיים, אפשר להגיד גם שהוא מקיים חלק לא קטן מההבטחות, אבל יש גם לא מעט מכשירים טובים אחרים בטווח המחיר שלו.

כשמוציאים אותו מהאריזה שמים לב לשני דברים עיקריים: הראשון - הוא גדול. מאוד. יש לו מסך של חמישה אינץ' וחצי, הוא שוקל 175 גרם והעובי שלו הוא 9.9 מילימטר - בהחלט כבד ועבה יותר מהמתחרים שלו.

רזולוציית המסך היא 1080x1920 בלבד. למה בלבד? כי אצל המתחרים היקרים יותר יש כבר 1440x2560. אבל זה לא מונע מהמסך להציג תמונה עשירה עם צבעים טובים מאוד. 

One Plus 2 (צילום: אהוד קינן, NEXTER)
One Plus 2 | צילום: אהוד קינן, NEXTER

הדבר השני ששמים לב אליו כשמתחילים להפעיל אותו הוא הכבל - מדובר בכבל בתקן USB Type-C החדש. היתרון הענק שלו הוא שהוא סימטרי וחוסך את בדיקת הכיוון - פתרון לאחת הבעיות הקטנות והמעצבנות בסמארטפונים. בכבל שמגיע עם ה-OnePlus 2 אפשר לחבר גם את הצד של המחשב לשני הכיוונים, בזכות מבנה ייחודי ההופך אותו לסימטרי. החסרון - כל הכבלים הישנים שלכם לא יעבדו וצריך להצטייד בחדשים. החסרון לעומת מכשירי פרימיום יקרים יותר - אין הטענה אלחוטית (וגם לא שבב NFC, תקשורת טווח אפס), אלא אם משתמשים במתאם. למכשיר סוללה גדולה במיוחד של 3,300 מיליאמפר/שעה.

ציירו V לפנס

ה-OnePlus 2 עובד עם הרבה מחוות ומגע, גם כאשר המסך כבוי. יש לו סורק טביעת אצבע שמעביר אתכם ישר למסך הבית וחוסך מכם את מסך הנעילה, אם כי לא היינו סומכים עליו כאמצעי אבטחה הרמטי. ויש עוד: הקשה כפולה על המסך תדליק אותו, כמו במכשירי LG, ציור בצורת V ידליק את הפנס וציור של עיגול ידליק את המצלמה. אפשר לקבוע קיצורי דרך גם בלחיצה ארוכה או כפולה על שלישיית כפתורי המגע בתחתית המסך, כמו למשל הפעלה של המצלמה. קיצורי הדרך הללו מוגבלים מאוד, והיינו שמחים לראות עוד אפשרויות או התאמה אישית.

ה-OnePlus 2 מריץ את גירסת האנדרואיד העדכנית 5.1.1, עם שינויים קלים בממשק ותמיכה באפשרויות הנוספות שהמכשיר מציע. בנוסף, יש ב-OnePlus 2 אפשרויות שאנדרואידים אחרים יקבלו רק עם גירסת מרשמלו, ששמה נחשף זה עתה - למשל הרשאות ייחודיות לחלק מהאפליקציות.

גב המכשיר נשלף, ומתחתיו נמצאים שני חריצים לכרטיסי סים (מגודל נאנו), כמו בהרבה מכשירים סיניים. בדופן יש כפתורי עוצמת שמע וכפתור הדלקה\כיבוי\שינה. מצד שני נמצא כפתור השתקה דומה לזה שיש באייפון, אבל חסר במכשירי אנדרואיד אחרים. אפשר להשתיק לגמרי (גם את הרטט), להעביר למצב עדיפות שבו אנחנו קובעים אילו אנשי קשר ואפליקציות יצפצפו ואילו לא, ומצב של צלצול מלא. בדרך כלל באנדרואיד, הפעולה מצריכה יותר לחיצות.

המצלמות הקדמית והאחורית מספקות תמונות טובות, אבל לפחות מהתנסות ראשונה, הן לא מרהיבות או יוצאות דופן ממכשירים אחרים. יש בו גם צילום וידאו ב-4K באיכות לא רעה בכלל וכמובן מצבי הילוך איטי ו-Time Lapse - שהוא למעשה הילוך מהיר.

המפרט הטכני די מרשים - מעבד מרובע-ליבות מדגם Snapdragon 810 (הסדרה השנייה, הלא-מתחממת) של קואלקום, עם זכרון פנימי של שלושה או ארבעה גיגה-בייט, ואחסון פנימי של 16 או 64 גיגה-בייט, ללא אפשות להרחבה בעזרת כרטיס. הדגם היקר יותר יעלה כ-1,800 שקל לפני מסים (כ-2,400 שקלים עם 35 אחוז מכס ומע"מ), שדומה למחיר הוואווי P8 שהושק בארץ לפני חודש ומכשירי פרימיום מדגמים ישנים יותר.

נכון לעכשיו, הזמנת המכשיר אפשרית רק באתר China Buy, כולל 24 חודשי אחריות, או בהזמנה ישירה מאתר החברה בתנאי שזכיתם לקבל הזמנה ויש לכם כתובת בחו"ל ממנה תוכלו להעביר את המכשיר עצמאית לישראל. בחודש הבא צפוי המכשיר להגיע לישראל גם באמצעות היבואנית הרשמית, C-Data, ולהימכר בחנויות שונות ברחבי הארץ.