אחד היתרונות הגדולים של מערכת ההפעלה אנדרואיד בהיותה מערכת הפעלה פתוחה, היא האפשרות לשנות ולהחליף תכונות שונות, ביניהן גם מקלדות. אם אתם לא מרוצים מהמקלדת שהגיעה עם המכשיר החכם שלכם אתם לא מחוייבים להשתמש בה וניתן בקלות להחליפה באחרת. חנות היישומים מכילה עשרות, אולי מאות ואולי אפילו אלפי מקלדות חלופיות, בחרנו חמש מוצלחות במיוחד. 

אחרי התקנת המקלדות, תוכלו לבחור בקלות דרך "הגדרות" המכשיר את מקלדת ברירת המחדל שלכם. 

בואו לפייסבוק של נקסטר

1. הזריזה: להקליד בלי להרים את האצבע

Swype היו הראשונים להבין כי ההקלדה על גבי מסך מגע שונה לגמרי מהקלדה עם מקלדת פיזית ובמקום לתקתק על המסך עם האצבע הבינו כי ישנה דרך מהירה יותר להקליד, זאת על ידי החלקה. השימוש ב-Swype שונה ממקלדות אחרות מכיוון שאין צורך להקליד עליה באמצעות האגודלים אלא רק להחליק את האצבע על האותיות המרכיבות את המילה ו-Swype כבר תרכיב את המילים. הדבר אולי ייראה מוזר אך תוך זמן קצר מתרגלים למהירות של Swype ולמעשה קשה לחזור להקליד בצורה הישנה.

Swype כוללת גם מילון חכם, תמיכה בעברית, "מקלדת אגודלים" להקלדה נוחה על מחשבי לוח, ערכות נושא להחלפת המראה ואף נהנית מיכולת המרת הדיבור לטקסט (Speach to Text) של חברת Nuance לאלו שרוצים להכתיב למכשיר הטלפון ולהקליד אפילו פחות. המקלדת זמינה להורדה בחנות פליי של גוגל, במחיר של 3.5 שקלים. יש גם גרסת ניסיון בחינם.

 

2. הנביאה: משלימה לנו את המילים

מקלדת נוספת אשר מאפשרת להקליד בהחלקה בדומה ל-Swype, היא SwiftKey הנהדרת אשר זמינה להורדה בתשלום של 3.5 שקלים, אך קיימת גם גרסת נסיון בחינם. המקלדת כוללת כמעט את כל התכונות שיש ב-Swype, אך יש הגורסים כי מנוע חיזוי המילים של SwiftKey חזק יותר וחוסך הקלדה רבה יותר. SwiftKey לומדת את אוצר המילים שלנו מהודעות הסמס, מהפייסבוק והג'ימייל ומסוגלת לחזות את מה שאנחנו מתכננים לכתוב ולהשלים את המילים. האפשרות להחליף שפה באמצעות החלקה על מקש הרווח הופכת את חווית השימוש בה לנוחה מזו של Swype. אם כי משום מה, יש לרכוש מקלדת ייעודית נפרדת עבור מחשבי לוח.

 

3. הכייפית: ערכות הנושא עושות את ההבדל

Go Keyboard היא מקלדת מבית היוצר של המפתחים שיצרו את מסך הבית המוצלח Go Launcher, המקלדת זמינה להורדה בחינם בגוגל פליי והיא ללא ספק המקלדת הכי כייפית בחבורה. נראה שבחברה שבה מאמינים במסך בית צבעוני ועשיר באנימציות, הגישה עברה גם למקלדת אשר כוללת עשרות ערכות נושא צבעוניות, זיהוי כתב יד, מקלדת ייעודית רק לחייכנים (סמיילים) מסוג אימוג'י, רגילים, סיניים ועוד. אפשרות נוספת שבטוח תעניין משתמשים שמתגעגעים למקלדות הטלפון הישנות או בעלי מכשירים עם מסך קטן, היא פריסת המקלדת בתצורת T9 – בה שלוש אותיות נמצאות על מקשי החיוג.

 

 

4. הבסיסית: רק הקלדה

בעולם ההקלדה המורכב, עם חיזוי של מילים, תיקון שגיאות כתיב, סמיילים, צבעים, ערכות נושא ומה לא, לפעמים כל מה שצריך זה מקלדת סטנדרטית ופשוטה לשימוש.

יצרניות כמו סמסונג, סוני ו-HTC טורחות להחליף את המקלדת המוצלחת של גוגל עם מקלדת משלהן, אך לאלו המעוניינים לחוות את המקלדת כפי שרצו בגוגל, יכולים להוריד את Jelly Bean Keyboard החינמית. המקלדת הוצגה עם גרסת ג'לי בין (Jelly Bean) אשר תומכת בהקלדה בהחלקה, חיזוי מילים ותומכת בעברית. המקלדת די בסיסית והיא לא כוללת תמיכה בערכות נושא, אך בתמורה לוויתורים על גימיקים מיותרים נשארת הקלדה קלילה וזריזה.

 

5. בונוס: לאן נעלמו האותיות? 

במקום מקלדת וירטואלית גדולה על המסך אשר נבנתה להקלדה מדויקת, Minuum מציגים מקלדת מינימלית בה כל האותיות מסודרות בשורה אחת בתחתית המסך. האלגוריתם החכם של המקלדת עושה שימוש במילון המובנה וביכולת חיזוי המילים כך שגם באמצעות הקלדה משוערת המקלדת מרכיבה את המילה הנכונה.

מה שמיוחד ב-Minuum הוא שבעוד שמקלדות וירטואליות מסתירות קצת יותר משליש שטח המסך, על ידי צמצום שטח המקלדת באופן משמעותי ב-Minuum ניתן להגדיל את אותו שטח שעד כה הוסתר על ידי המקלדת. נכון לרגע זה המקלדת עדיין לא זמינה להורדה, אך הפרויקט המעניין הצליח לגייס מספיק כסף על מנת להתחיל את פיתוחו ולא מן הנמנע שנפגוש את Minuum בחנות הפליי בקרוב מאוד.

 

לכתבות נוספות באתר TGspot