סדרת הנוט של סמסונג תמיד הייתה ה"דגל של הדגל"; המכשירים הכי איכותיים והכי יוקרתיים בהיצע של החברה הדרום קוריאנית. גם סדרת נוט 20 שהושקה לאחרונה מבטיחה מכשירים יפהפיים שיש להם לא מעט להציע מתחת למכסה המנוע - לצד הסטיילוס המפורסם של הסדרה, ה-S-Pen, שזכה הפעם לשדרוג משמעותי. האם המכשיר היקר יותר בסדרה, נוט 20 אולטרה, עונה על הציפיות - והאם שווה לכם לרכוש אותו למרות הפרשי המחירים?

Samsung Note 20 Ultra (צילום: אור אליעז, NEXTER)
מסך עם קצב רענון מרשים של 120 הרץ | צילום: אור אליעז, NEXTER

העיצוב

בניגוד לסוקרים רבים ששיבחו את העיצוב, מבחינתו זו כנראה הנקודה הבעייתית ביותר בנוט 20 אולטרה. העיצוב לא השתנה יותר מדי מהדגמים הקודמים, אך הפעם המצלמות יושבות בתוך בליטה של 4 עד 5 מ"מ שנראית קצת מוזר ופוגעת בנוחות האחיזה. כנראה שזה בשביל מצלמת הטלפוטו (Telephoto) של המכשיר, שדורשת קצת עומק ובתמורה נותנת זום מרשים - אבל אני פחות אהבתי. מעבר לכך, המכשיר פשוט ענק. הוא מתאים בעיקר לבעלי ידיים גדולות, או לאלה מכם שמעדיפים מכשירים גדולים מאוד. 

Samsung Note 20 Ultra (צילום: אור אליעז, NEXTER)
העיצוב די דומה לקודמיו | צילום: אור אליעז, NEXTER

המסך והסטיילוס

בשביל זה הגענו, לא? סמסונג מפציצה כאן עם מסך מרשים ביותר, 6.7 אינץ' סופר אמולד פלוס, עם קצב רענון מרשים של 120 הרץ ועם סורק טביעות אצבעות מצוין מתחת למסך. בניגוד לנוט 20 הרגיל, באולטרה המסך מקומר בצדדים - כך שאם הוא יישבר, הוא יעלה לכם המון כסף. הצפייה בו, אגב, מעולה ונוחה מאוד. 

גם ה-S-Pen של המכשיר עבר שדרוג משמעותי. למעשה, לא צריך להצמיד אותו אל המסך כדי להשתמש בו; אם תזיזו אותו באוויר, תוכלו לשלוט על החלפת השירים בנגן. סמסונג הטמיעה גם אלגוריתם חדש שמזהה מראש לאן העט צפוי ללכת, ויש פיצ'ר שמאפשר להפוך את השרבוטים שלכם לטקסט. הוא אמנם עובד רק באנגלית, אבל הוא פיענח בהצלחה את כתב החרטומים שלי - ובהתאם, יזהה בוודאות גם את שלכם.

Samsung Note 20 Ultra Pen (צילום: אור אליעז, NEXTER)
שיפור משמעותי בעט ביחס לדורות הקודמים | צילום: אור אליעז, NEXTER

במבחן התוצאה, השרטוט בעט מרשים ונוח, ומרגיש הרבה יותר אמיתי ביחס לדורות הקודמים. 

מתחת למכסה המנוע

סדרת הנוט 20 מגיעה לישראל עם מעבד EXYNOS 990, המשודך ל-8 ג"ב זיכרון RAM ול-256 ג"ב של זכרון אחסון. המכשיר עובד מעולה, ומתפקד חלק גם תחת העומס של משחקים כבדים וגרפיקה איכותית. בארצות הברית וסין, לעומת זאת, המכשירים מגיעים עם מעבד הדגל של קוואלקום - סנאפדרגון 865, שניצח את האקסינוס בכל מבחני הביצועים. 

המצלמה

עוד פלוס גדול של האולטרה. בקדמת המכשיר תמצאו מצלמת סלפי עם 10 מגה פיקסל בלבד, שבשילוב עם הבינה המלאכותית יוצרת תמונות מעולות וחדות, אולי אפילו חדות מדי. כך גיליתי שיש לי קמטי חיוך כבר בגיל 26.

Samsung Note 20 Ultra Selfie Camera (צילום: אור אליעז, NEXTER)
מצלמת הסלפי חדה במיוחד, וחושפת קמטים | צילום: אור אליעז, NEXTER

מאחור תמצאו מצלמה עם שלושה חיישנים, כשהגדול מביניהן בן 108 מגה פיקסל. התוצאות מרשימות ביותר: תמונות תקריב חדות ואיכותיות, ותמונות מאקרו מעולות בעזרת חיישן הטלפוטו שבגללו נוצרה בליטת המצלמה. למצלמות זום אופטי של פי 5 ועוד זום דיגיטלי של פי 10.

Samsung Note 20 Ultra Rear Camera (צילום: אור אליעז, NEXTER)
בסמסונג מתהדרים בעדשת טלפוטו, אך המצלמה עבה מדי | צילום: אור אליעז, NEXTER

אבל הווידאו הוא אולי ההצגה הראשית. הנוט 20 אולטרה מצלם וידאו באיכות של עד 8K, ומספק תוצאות ברורות ואיכותיות גם באור יום וגם בחושך. חבל רק שלא ניתן לצפות ב-8K במסך המכשיר, ואפילו לא ב-4K, שכן הוא תומך רק בתצוגת 2K. אבל למען האמת, כיום מעטים מאוד המסכים שתומכים ברזולוציה המפלצתית הזאת, וכולם רק בטלוויזיות (ביניהם גם מסכי הטלוויזיה של סמסונג עצמה).

שולפים את הארנק

סמסונג בהחלט שידרגה את הנוט, והוא ממשיך להיות אחד ממכשירי הפרימיום האיכותיים והטובים בהיצע. העט, המצלמה והמסך הם הפיצ'רים החשובים במכשיר שעובדים ומתנהגים בצורה מעולה. מהצד השני ניתן למנות לשלילה את העיצוב המעט מגושם והמעבד שיכול היה להיות טוב יותר. הייתי שמח לכלול בסקירה הזו את שיתוף הפעולה של סמסונג ו-Xbox, שיאפשר לגיימרים להמשיך לשחק במשחקים שבקונסולה גם דרך הטלפון. ההשקה היא בספטמבר, ויהיה מעניין לראות כיצד המכשיר יתמודד עם המשחקים הללו.

אי אפשר שלא להתייחס למחיר. בארה"ב תשלמו לא פחות מ-1,300 דולר עבור הנוט 20 אולטרה, מחיר שכבר מגרד את האייפון 11 פרו מקס. בישראל התמחור שלו תחרותי יותר - 4,500 שקלים "בלבד" - זול יותר בכ-700 שקלים מהאייפון המתקדם ביותר, אך יקר יותר ב-1,000 שקלים מגרסת הבסיס של הנוט 20. בעיניי, הוא נותן תמורה טובה מאוד למחיר. 

ציון: 8.5 מתוך 10