כתבה זו התפרסמה במקור באתר gadgetim.co.il


אין תמונה
מתוך הקולקציה של אלמביקה. האמריקאים בעד, גם אנחנו
משהו בתדמית של פלאפון, עד לפני זמן מה, נתן למאמצים המוקדמים את הרושם שכל מכשירי קולקציית החברה משעממים ואפרפרים. אז התחילו להגיע הסליידרים ומכשירי הדור השלישי, ולבסוף – לאחרונה – בחרה החברה בצעד מפתיע לשווק את המוטורולה V3C בצבע הורוד בנוסף לכסוף הסטנדרטי. התוצאה היא המכשיר הכי אין-יור-פייס בין כל הרשתות, וכנראה הגרסה הטובה ביותר לRAZR V3 שנתקלנו בה עד כה.
גם מבחינת המכשיר כהצעה של פלאפון התרשמנו – למרות שחלק מהאפשרויות אכן נעלמו, הבלוטות' לא קיבל את הסירוס האכזרי כפי שנעשה בסמסונג 770, ויש תמיכה מלאה בשירותי המפתח של החברה (3GTV, Navigator). המפרט הטכני אמנם פחות מלהיב מהעיצוב, אך הנוחות של המכשיר (בייחוד ביחס למכשירים האחרים של החברה) מעמידה אותו במקום הראשון מבחינת מה שיש לפלאפון להציע. בנות, הסתערנה.



יתרונות


+ עיצוב מעולה בצבע ורוד; גוף מטאלי בחבילה רזה (13.9 מ"מ)
+ תומך פלאפון Navigator ו-3GTV
+ קישורית בלוטות'
+ ערכה נהדרת
+ מצלמת 1.3 מגהפיקסל ונגן מוסיקה
+ אופציה לסנכרון מול Outlook בעזרת התוכנה המצורפת
+ יכולות התאמה אישית גבוהה (צלצולי MP3, ערכות נושאים, ועוד)

חסרונות


- מקשים לא נוחים להודעות טקסט
- חיי סוללה נמוכים תוך שימוש בפונקציות המפתח
- נגן מוסיקה בסיסי (ללא יכולת הרחבת זיכרון); מצלמה חסרת תועלת
- קצת יקר



מה בערכה?


· מכשיר CDMA 1X מוטורולה RAZR V3C
· מטען
· אוזניות סטריאופוניות
· כבל USB
· רצועות ונרתיק (בצבע תואם)
· תוכנת Mobile Phone tools
· חוברות ועלונים לצרכן


נו, זה אותו הדבר! 

ה-V3C זהה לחלוטין בעיצובו לV3 המקורי. החל מהשלדה המתכתית ועד למקשים השטוחים – הכל אותו הדבר. זהו מכשיר צדפה דק ושטוח (בעובי 13.9 מ"מ) העשוי ברובו מאלומיניום. למרות רוחבו (כמעט 5 ס"מ), ה-V3C מרגיש אחרת ביד ממכשיריה האחרים של המפעילה הותיקה. הוא נודף סטייל ושיק, ובמיוחד למשדרגים של פלאפון, שהסתובבו עם מכשירים גדולים ומגושמים.
טוב, אז הוא מגיע גם בצבע כסוף-כהה. אבל באמת - כמה כבר אפשר? אחרי כל כך הרבה שנים של צבעי נזירות, מתכת, איך לומר, ורודה היא בדיוק מה שהיינו צריכים לראות מפלאפון. זה מרענן, חדשני ומלהיב. ניעור נחוץ, אם תרצו. אין פלא שהחברה משווקת את המכשיר בנפרד לגרסתו האפרפרה - מה שמגדיל (למראית עין) את כמות המכשירים המעוצבים הנמכרים בדור השלישי, ועוזר לפלאפון להדביק את הפערים מול המתחרות אשר משיקות בימים אלה מכשירים מתקדמים במיוחד. אמנם ללקוחות שמרניים יותר הצבע הורוד עלול להתפס כבעייתי, אך עדיין מדובר במהפכה קטנה מצד פלאפון, העושה את צעדיה הראשונים לתוך המסלול שסללה לעצמה כשמיתגה עצמה מחדש.



דק, אבל רחב


בחלקו החיצוני של המכשיר שוכן מסך פסיבי צבעוני (4,096 צבעים) ברזולוציה נמוכה. המסך מסוגל להציג תמונת מתקשר ומידע בסיסי – ואפילו לשמש כ-Viewfinder למצלמה, אם כי הוא נעלם בשמש כלא היה. המסך הפנימי מספר סיפור אחר: אמנם רזולוצית 220x176 שנכון להיום נחשבת לממוצעת בלבד, גודל המסך מכפר על כך בקלות. ב-2.2" התמונה והפרטים נראים מצוין.



מקשים לא נוחים להקלדה, מסך טוב מאוד

בצידי המסך שוכנים מקשים שכבר הפכו מסורתיים במכשירי מוטורולה – מקשים ייעודיים לרמקול, לווליום ומקש גדול להקלטה אישית\חיוג קולי. ניואנס נחמד הוא שהמקש הגדול מדליק את התאורה האחורית במסך החיצוני.

המקשים ממוקמים ע"ג פלסטיק גמיש עם גימור מטאלי. למרות היותם שטוחים, הם טקטליים ודי נוחים ככלל. מצד שני, הם לא ממש נוחים להקלדות ממושכות ויחד עם רוחב המכשיר ו-iTap (התחליף של החברה למילון ה-T9) - המכשיר לא יתאים לטקסטרים.


פונקציות, ממשק


כאמור, ה-V3C מריץ מערכת קצת שונה מזו שתמצאו במכשירי מוטורולה המשווקים במפעילות האחרות. ממשק המשתמש עודכן בפונט נוח יותר, והתפריטים שונו בהתאם להשקפת עולמה ותדמיתה של פלאפון. הבייסיקס נשארו: תפריט עם גרפיקות מיושנות ומערכת הודעות ויומן מגושמת - אבל עדיין מדובר במערכת התפריטים הנוחה ביותר שיש כרגע מפלאפון.

אין תמונה
מתוך הקולקציה של אלמביקה. האמריקאים בעד, גם אנחנו
ה-E815 וה-V3C מאוד דומים מהבחינה הזו: האלמנטים שמפרידים בינם (לטובת ה-E815) הם המקש הייעודי לתפריט, מסך חיצוני טוב יותר, חיי סוללה וכמובן – יכולת קישורית EV-DO. מצד שני, לאחר כחודש וחצי, ה-E815 כמעט נעלם מהמדפים (אפשר למצוא אותו בעיקר אצל העסקיים) – וקשה לבחור במה שלא קיים.




המוטורולה E815. פחות יפה, אבל טוב יותר


איכות השמע בזמן שיחה בינונית – בזמן שיחה הורגשו רעשים מטרידים. אולי הבעיה הייתה במכשיר הספציפי שקיבלנו, אם כי אנחנו בספק. אותו הדבר היה גם במוטורולה V3i. לגבי המקשים ופונקציית iTap הבעייתית, זהו מכשיר גבולי לטקסטרים. כדאי לשקול את הסמסונג 770 המציע מקשים נוחים יותר ומערכת T9 סבירה.
במכשיר קיימת ארגונית בסיסית הכוללת יומן, שעון מעורר, מחשבון ואפשרות למזכרים קוליים. רשימת אנשי הקשר גם היא זהה לזו שבמכשירים הקודמים של החברה, ותוכלו לקרוא עליה ועל הממשק של מוטורולה בסיקור שלנו על ה-ROKR E1. על אפשרויות הסנכרון תוכלו לקרוא בסיקור שלנו על ה-V3i.


שירות פלאפון Navigator


יכולות המפתח של ה-V3C כמכשיר דור שלישי הן אלה שמבדילות אותו מעבר למתחרים: שירות ה-Navigator המתקדם וצפייה בטלויזיה סלולרית אמנם נישתיים (מאחר ולא כל לקוח מחפש את השירותים הללו), אבל עצם העובדה שהם אפשריים ע"ג מכשיר כה קטן וסקסי הופכים אותו ליהלום החדש של פלאפון. אגב, לא חייבים לשלם על דמי השימוש ביכולות גלישה, ה-Navigator וה3GTV- זמינים עם קניית המכשיר.
GTV. יש גם במסך מלא, אבל עדיין מכווצים את העיניים

מצלמה

למכשיר מצלמת 1.23 מגהפיקסל, הדומה כמעט לחלוטין בתפקודה לזו שבמוטורולה E815, A840, וה-E1000. ניתן לצלם תמונות ברזולוצית 960x1280. מבחינת הגדרות, תוכלו לשנות איזון לובן ופיצוי חשיפה (-2 עד +2), אם כי אלו הגדרות אסטתיות בלבד. התמונות מספיקות להודעות מולטימדיה בלבד – אל תצפו ליותר מכך.



קישוריות וחיי סוללה


חיי הסוללה של המכשיר סבירים – המכשיר החזיק קצת פחות מיומיים בשימוש בינוני ביכולות GPS והדור השלישי, ובנוסף לשימוש סטנדרטי (הודעות ושיחות). להגנתו של ה-V3C, יכולות הדור השלישי והGPS הן זוללות אנרגיה אכזריות – אם ברצונכם לנווט לבאר שבע, דאגו למטען בצד השני. מפלאפון נמסר שניתן לקנות בנפרד מטען מיוחד לרכב –התפלאנו שהוא לא הגיע בערכה (בניגוד ל-V3i בסלקום).