חודש קשה עבר על הנוסעות בקו האוטובוס של אגד שנוסע בין באר שבע לערד. כנופיה של חמישה צעירים מהדרום בשנות העשרים לחייהם הטילה את אימתה עליהן.

הכנופיה פעלה כך: אחד החברים היה עולה על האוטובוס, כאשר זה היה עוצר בתחנת המובילה לישוב כסייפה, הוא היה מסתער על אחת הנוסעות תולש לה בכוח את הסמארטפון ובורח. מחוץ לתחנה המתין רכב המילוט שבו ישבו ארבעה מחבריו של השודד ותוך שניות היו נמלטים מהמקום. את הטלפונים ששדדו נהגו למכור בכמה אלפי שקלים. אחד מחברי הכנופיה היה אחראי על מכירת הטלפונים הסלולריים וחלוקת הכסף שהתקבלו ממכירתם.

"שמעתי מוזיקה באוטובוס. הייתי בדרך לערד. הכול היה שקט ורגוע, כשלפתע קפץ עליי מישהו מאחור, תלש לי את הטלפון וברח. הייתי בהלם. לא ידעתי מה לעשות. הייתי בפאניקה", שחזרה אחת הנוסעות.

ארבע נוסעות נוספות עברו חוויה טראומתית דומה. נהגי האוטובוסים ניסו לסייע אבל השודדים נמלטו במהירות רבה.
כמה מהנוסעות הגישו תלונות במשטרה. במשטרה הקימו צוות חקירה מיוחד שנעזר באמצעים טכנולוגים כולל שימושים באיכונים במטרה לאתר את החשודים. החוקרים הצליחו במאמץ רב לאתר מכשיר של אחת הנוסעות שטרם נמכר בידיו של אחד השודדים והחזירו לה אותו.

"הייתי נכנס לאוטובוס. בודק מי מהנוסעים שומע מוזיקה, מחכה שהתחנה שלי תגיע, שהנהג יעצור. קופץ על הנוסעת וחוטף לה את הטלפון", הסביר אחד החשודים בחקירתו במשטרה, "זה לקח כמה שניות ואז בחוץ היו מחכים לי החברים עם האוטו והיינו בורחים".

החוקרים הצליחו לאתר את כל חמשת המעורבים בסדרת מעשי השוד הנועזים ובכוונת הפרקליטות להגיש נגדם בקרוב כתבי אישום. מדובר בחמישה מקרים שתפרסו על פני כחודש וחצי. ההערכה היא שאת הטלפונים מכרו חברי הכנופיה לתושבי הפזורה הבדואית ודרום הר חברון. כרגע נעשים מאמצים לאתר את שאר המכשירים.

על פי נתוני המשטרה בשנת 2016 השוטרים הצליחו להחזיר כ-2,500 טלפונים סלולריים שנגנבו מאזרחים, כאשר המשטרה השקיעה עשרות מיליוני שקלים בשימוש באמצעים טכנולוגיים כדי לסייע באיתור המכשירים ובמעצר החשודים בגניבות ובמעשי השוד.