מכשירי הפיקסל של גוגל ידועים בין היתר בזכות המצלמה המעולה שלהם. היכן שחברות אחרות זקוקות ל-3 עדשות, מערכים מורכבים וחיישנים גדולים, גוגל מצליחה לתת למשתמשי הפיקסל את התמונות הטובות ביותר עם עדשה אחת בלבד, וזאת הודות לתוכנה המעולה שלה שזיכתה אותה במקום הראשון במבחן מצלמות הסמארטפונים העיוור של קוראי גיקטיים. אז לא מעט מפתחים תהו האם אפשר לקחת את התוכנה המעולה של גוגל, ולהעביר אותה לסמארטפונים אחרים כדי לקבל תמונות טובות יותר. התשובה, למרבה ההפתעה, היא כן. לא תמיד זה פשוט, אבל כך תעשו את זה גם למכשירים שעולים הרבה, אבל הרבה פחות ממכשירי פיקסל.

לפני שמתחילים, מה חשוב לדעת?

קודם כל יש כמה דברים שכדאי להכיר בנוגע לתהליך. מה שבעצם אותם מפתחים עשו, הוא לחלץ את התוכנה של גוגל ממכשירי הפיקסל, ולהתאים אותה כך שהיא תעבוד גם על גבי מכשירים אחרים כמו מכשירי OnePlus, Galaxy S ועוד לא מעט מכשירים שונים כקובץ APK. מאחר ואנדרואיד היא לא באמת מערכת הפעלה אחידה, והחומרה והתוכנה של כל חברה מעט שונות האחת מהשניה, גם התוכנה של גוגל לא עובדת בצורה מושלמת על כל המכשירים הללו. עם זאת, לעיתים השימוש במצלמה של גוגל (או Gcam, כפי שהיא מכונה) יכול להוביל לשיפור קל ואף משמעותי בתוצאות של מצלמות לא מובילות כמו למשל של מכשירי הפוקופון והוואן פלוס.

לפני שאתם מתקינים את הקובץ המתאים למכשיר שלכם, שימו לב האם ישנן הוראות מיוחדות להתקנה. הגלקסי S10, למשל, תומך באפליקציה של גוגל, אבל רק בדגמים עם מעבדי Snapdragon (ולא Exynos שנמכרים בארץ, לצערנו). וגם עבורו היינו צריכים להוריד את ה-APK ורק אחר כך להתקין קובץ הגדרות ייעודי. בקיצור, זה לא תמיד קל, אבל התוצאה הסופית עשויה לשפר את התמונות של הסמארטפון שלכם.

פורסם ב-Geektime

עוד ב-Geektime

נסגרה פרצת האבטחה ב-Stack Overflow: ”נודיע למשתמשים שנפגעו”

הפוקימון-גו הבא: מיקרוסופט תשיק מיינקראפט בגרסת AR לסמארטפון

ברגע שאתם מתקינים קובץ APK חיצוני (תהליך המכונה Sideloading) במקום קובץ רשמי מחנות ה-Play, אתם עשויים לחשוף את המכשיר שלכם ללא מעט נזקים (בעיקר תוכנתיים): מוירוסים, לחוסר יציבות ושלל בעיות אחרות. זאת הסיבה שבגינה כל היצרניות נועלות כברירת מחדל את אפשרות התקנת קבצי ה-APK ממקורות חיצוניים. קחו זאת בחשבון וזכרו שאתם פועלים על אחריותכם בלבד ולא תוכלו לבוא לאף אחד בתלונות אם משהו יקרה למכשיר שלכם.

צילום: XDA

אילו מכשירים תומכים ואיך מתקינים?

רוצים להמשיך? מכיוון שישנם עשרות מכשירים שונים שתומכים במיני-האק הזה, החברים הטובים ב-XDA Developers הכינו עמוד ייעודי שמתעדכן כל העת בגירסאות חדשות של אפליקציות המצלמה. אם אתם מגיעים אלינו מהעתיד וקוראים את הכתבה הזאת אחרי מועד פרסומה, כדאי לכם לוודא שאתם מורידים את הגירסה האחרונה למכשיר שלכם, כיוון שלעיתים הגירסאות החדשות פותרות באגים מעיקים למדי. בין המכשירים שזכו לגירסת APK מותאמת ניתן למצוא כמה מהמכשירים הפופולאריים בישראל: מכשירי Galaxy S ו-Galaxy Note מגירסה 7 ומעלה (לא כולל 10, שכאמור טרם פותחה לו גירסה למעבדי האקסינוס), OnePlus החל מגירסה 3 ומעלה, נוקיה, LG, מכשירי שיאומי כולל סדרת Mi, פוקופון, רדמי ו-Mi Mix ועוד שלל מכשירים ממגוון חברות.

אם לא התנסיתם בהורדת APK ממקור חיצוני (דבר שהוא אפשרי, אך עדיין לא מומלץ לכל המשתמשים), לא מדובר בתהליך קשה, אלא בתהליך שכולל רק שינוי מהיר של הגדרה. כאשר תורידו את קובץ ה-APK ותנסו לפתוח אותו, רוב הסיכויים שמערכת ההפעלה שלכם תתריע בפניכם שהסמארטפון שלכם לא יכול להתקין אפליקציות ממקור חיצוני, ותציע לכם להכנס להגדרות, שם תצטרכו להפעיל את המתג של “Allow From this source”, מה שיאפשר לכם החל מעתה להתקין כל אפליקציה שתרצו ממקור חיצוני. לאחר מכן, הפעילו את קובץ ה-APK שיתקין את אפליקציית המצלמה תוך שניות. לאחר מכן מומלץ לחזור להגדרות אלו, ולכבות את המתג כדי למנוע טעויות בעתיד והורדה של אפליקציות אחרות שעלולות להשפיע על המכשיר.

 

לאחר ההתקנה תוכלו פשוט למצוא את אפליקציית Camera שנראית ממש כמו אפליקציית המצלמה של הפיקסל, ובחלק מהמכשירים תוכלו אפילו להנות מכמה מהפיצ’רים המתקדמים ביותר של הפיקסל, כולל מצב צילום הלילה Night Sight, מצב הפורטרט המעולה (אם כי לא מושלם כמו בפיקסל) וכמובן ה-HDR+. כפי שכבר ציינו, בחלק מה”פורטים” הללו המפתחים לא הצליחו להפעיל את כל המצבים שגוגל מציעה, ומומלץ לבדוק לפני ההורדה אילו פיצ’רים יהיו זמינים במכשיר הספציפי שלכם. בבדיקה שלנו למשל התוכנה פעלה היטב על הגלקסי S10, ובצורה די גרועה ב-G7 ThinQ. אז זה אולי לא עובד מושלם או מספק תוצאות כמעט-מושלמות כמו במכשירי הפיקסל, אבל זה יכול לשדרג לכם את המצלמה, מקסימום תמיד תוכלו פשוט להפעיל את אפליקציית המצלמה הרגילה שלכם.