כתבה זו התפרסמה במקור באתר gadgetim.co.il


זה קורה כל הזמן: הלקוחות מבקשים מנציגי השירות מכשירים זולים ופשוטים, ובכל זאת הכל נראה בסיסי מידי. עוד לפני שמגיעים למכשיר כמו ה-K510i - הנציג כבר שולף את קלף הדור השלישי: המכשירים זולים יותר (גם אם מחשיבים את דמי המנוי של הדור השלישי) ומתקדמים הרבה יותר. אז למה בכל זאת תרצו לקנות מכשיר כמו ה-K510i? למרות שלא מדובר במכשיר מעניין במיוחד, סוני אריקסון כללה במכשיר את כל מה שאפשר לצפות מסלולרי בסיסי: מצלמה סבירה, קישוריות אלחוטיות ורמה גבוהה של פונקציונאליות. הבעיה הגדולה היא, שמסתבר שיש חילוקי דעות די בסיסיים בין ג.ברס לשאר העולם: אלה רואים את ב-K510i מכשיר מתקדם שאפשר לדרוש עליו 39 שקלים לחודש – ואלה לא.



יתרונות
+ קישוריות בלוטות' ו-IR
+ כבל USB בערכה
+ מצלמת 1.3 מגהפיקסל טובה מאוד
+ תמיכה ביישומי JAVA, צלצולי MP3 ויישומי עריכת וידאו, מוסיקה ותמונות
+ תפריט הקיצורים החדש עם קורא RSS

חסרונות
- מסך ברזולוציה נמוכה
- ג'ויסטיק לא נוח
- דיבורית מונופונית בערכה, אין רדיו
- יקר

 

מה בערכה
• מכשיר GSM סוני אריקסון K510i
• מטען
• סוללה (750 mAh)
• דיבורית מונופונית
• כבל USB
• תוכנת PC SUITE בדיסק
• חוברות ועלונים לצרכן


עיצוב וארגונומיה
ה-K510i הוא מכשיר קטן שמזכיר מאוד את ה-K700i הותיק. צורתו הכללית היא טרפז מעוקל, ובגבו הבלטה מיותרת למצלמה. הפאנל הקדמי, הצדדים והמקשים מרגישים קצת זולים (במחיר הזה? הרמנו גבה), אבל הפאנל האחורי עשוי מפלסטיק רך יותר ונעים למגע. המכשיר לא נוח במיוחד או קטן במיוחד – הוא פשוט אי שם באמצע.

תצוגת ה-TFT הסטנדרטית מציגה 262 אלפי גווונים ברזולוציה בינונית (160x128 פיקסלים). דווקא גודלו הקטן (1.8") עוזר להגביר את איכות התמונה על המסך: הפיקסלים דחוסים יותר והתמונות נראות דווקא לא רעות בכלל. מתחת למסך ממוקדמים מקשי הבחירה והג'ויסטיק. הם קשים ללחיצה, והג'ויסטיק זהה לאלו של ה-J300i וה-K750i – הוא שקוע וחלקלק, וקשה לעבוד איתו.

במבט יותר חיובי, המקשים האלפא-נומריים מופרדים ומוגבהים – מה שהופך את ההקלדה לנוחה יחסית. במיקום בעייתי בצידו הימני של המכשיר נמצא מקש הקיצורים - לא מגיעים אליו מבלי להתפתל. הצד השני של המכשיר כולל מקש ייעודי למצלמה, קצת מאכזב שהמקש בצד השמאלי, בתמונות חפוזות הבוהן בדר"כ תסתיר את חלקו הימני של המסך (וזה בדיוק מה שקרה גם עם ה-K700i).



פונקציות וממשק
איכות השיחה סטנדרטית: לא נתקלנו בבעיות בזמן שיחה, אך הספיקר – כרגיל במכשירי סוני אריקסון – לא בין המוצלחים, בלשון המעטה. באופן עקרוני, הממשק של סוני אריקסון כמעט ולא השתנה עם השנים, ורק פונקציות נוספו פה ושם בכדי להקל על השליטה. במילים אחרות: הממשק ב-K510i זהה למה שקיים ב-K610i, מלבד תפריט הקיצורים שלא כולל את טאב המולטיטסקינג (למרות שבכל זאת ניתן למזער את נגן המדיה לרקע).

נגן המדיה זהה לזה שב-K610i. מדובר בגרסה מצומצמת יחסית של נגן ה-Walkman, ללא פילטר Mega-Bass, אבל עם יכולת סינון לפי שמות אמנים ואלבומים ואופציה למזעור. זה לא משנה ממש, מאחר והזיכרון הפנימי (30 מגה) לא יספיק ליותר מידי שירים מלכתחילה.

מקש הבחירה הימני נעול על obox ללא אפשרות לשינוי. לא בטוח שאנחנו יודעים איך להתייחס לזה כנסיון זול לדחוף אותנו אל הפורטל של אורנג' – התכנים הכלולים במכשיר מאוד מוגבלים (אין משחקים, רק 2 ערכות נושא, חופן צלצולים בסיסיים), אבל לפחות אפשר להתחשב בעובדה שיש כבל ותוכנה כלולים בערכה.

ה-K510i מתגאה ברשימת פונקציות ארוכה, בדומה לאחיו הבוגרים והמתקדמים יותר: עורך תמונות, וידאו, סאונד, שלט רחוק בלוטות', ארגונית הכוללת יומן, שעון מעורר, סטופר, מחשבון, פתקים ומשימות. תוכלו לקרוא על הממשק ויכולותיו בסיקור שלנו על הK610i.



קישוריות וחיי סוללה
יחסית למכשיר ביניים, ה-K510i מכיל המון קישוריות: בלוטות', IR ו-USB – כשלשמחתנו הכבל כבר כלול בערכה יחד עם תוכנת הסנכרון. הבעיה היחידה שנתקלנו בה, היא ההתעקשות של סוני אריקסון להשתמש במנהל חיבורי הבלוטות' של Windows, ואיתו בכלל לא הצלחנו למצוא את המכשיר. החיבור עם הכבל המצורף עבד מעולה, המכשיר מתפקד ככונן USB (אמנם קטן) ללא דרייברים שצריך להתקין מראש, וניתן לסנכרן את המכשיר מול אאוטלוק בלי יותר מידי בעיות.

ה-K510i החזיק מעמד כיומיים וחצי בשימוש בינוני ביכולות המכשיר. טעינה מלאה לוקחת כ40 דקות.



מצלמה
כבר מזמן שלא נתקלנו במצלמת 1.3 מגהפיקסל טובה. ה-K510i מכיל אחת כזו – הצילומים ברזולוציית 1280 על 1024 נראים טוב מאוד (גם בתנאי תאורה קשים יותר – למרות שאין פלאש), אך לא על מסך המכשיר. המסך לא בהיר דיו בכדי להראות את כל הפרטים, והוא דוהה בקלות בשמש. על מסך המחשב ואפילו במספר הדפסות הצילומים נראים טובים, הרעש הוא לרוב מינימלי.

עורך התמונות אמנם בסיסי, אך מכיל מספר פונקציות חביבות כמו "איזון לובן אוטומטי" והוספת אפקטים שונים (שחור לבן, חום ועוד). בכל מקרה, אנחנו ממליצים להשתמש בפיקאסה לפני הכנה להדפסה. דימיק נוסף שנמצא במכשיר הוא ה-FaceWarp – מצלמים את עצמכם, בוחרים אפקט ("דחיסת אף", למשל) ושולחים בMMS. פאן.


מחיר והצעות אחרות
דגם וחברה SE K510i
-
Nokia 6111
(סיקור)



פונקציות עיקריות
מסך 160x128 פיקסלים, 262 אלף צבעים

בלוטות', IR, כבל USB כלול בערכה, מצלמת 1.3 מגהפיקסל עם פלאש,נגן מוסיקה עם זיכרון פנימי 30 מגה, דפדפן NetFront עם קורא RSS
סליידר קטן מימדים
מסך 160x128 פיקסלים, 262 אלף צבעים

מצלמת מגהפיקסל עם פלאש ונגן מוסיקה (זיכרון פנימי 22 מגה); רדיו FM; בלוטות', IR, EDGE, חיבור USB, ממשק סדרה 40 החדשה עם מצב ההמתנה, זיהוי קולי, ועוד; פונקצית PTT
חסרונות על פני המתחרים אין רדיו מצלמת 1 מגהפיקסל בלבד, אין קורא RSS מובנה, לא מגיע עם כבל USB בערכה
מחיר ממוצע בספקיות הרשת* כ-1,400 ₪ (אורנג') כ-2,200 ₪ (סלקום)
מחיר ממוצע בשוק הפתוח - כ-1,300 ₪


שווה מבט: נוקיה 6230i (סיקור)



מסקנה
מפאת תג המחיר המופרז, סביר להניח שלא תיתקלו ב-K510i בזמן הקרוב. סוני אריקסון יצרה מכשיר מצלמה חביב עם בלוטות' ומגוון פונקציות, אך המחיר בארץ כה גבוה שהתחרות פשוט זורמת מכל הכיוונים: החל ממחירי הרצפה של הדור השלישי ועד לשוק הפתוח. אז עד שתתקלו במבצע שייתן לכם את המכשיר מתחת לגבולות ה-1,000 ₪, מומלץ לבדוק אופציות אחרות.