בעשור האחרון חוללו אפליקציות המובייל מהפכה עצומה – והחליפו המוני מכשירים ושירותים: מצלמת הכיס, מצלמת הווידאו הספר האלקטרוני, ספרוני התרגום לתיירים, מכשיר ה-GPS, טייפ המנהלים, נגן המוזיקה, המחשבון המדעי, הרדיוטייפ ועוד - כולם נדחסו לסמארטפון שיש לכם בכיס.

אלפי אפליקציות חדשות נולדות בכל יום ויזמים יצירתיים חושבים כל הזמן על פיתוחים חדשים, אילו מכשירים ושירותים נוספים צפויים לעבור אל בית הקברות של הטכנולוגיה – ולהיות מוחלפים באפליקציות?

"אמזון הודו כבר לא מציעה שירותים דרך המחשב, רק במובייל. בסין, להרבה משתמשים אין חשבונות בנק משום שהם גרים באזורים מבודדים ואפליקציות מהוות תחליף" אומר איתמר בנאדי, סמנכ"ל האסטרטגיה של גליספה, שיתארח בכנס Go-Mobile 5 בהפקת מידע כנסים שייערך מחר (ד'), "האפשרות להזמין משלוחים מסופרמרקטים מקלה על אוכלוסיות שמתגוררות הרחק ממרכזי קניות. לחצי מהעולם השלישי אין עדיין חיבור אינטרנט, כך שמהפכת האפליקציות רק תתרחב ותגדל. למהפכה הזו יש גם סממנים תרבותיים חזקים – למשל, תינוקות היום מחזיקים ספר ולא יודעים איך להשתמש בו, מנסים לגלול בעמוד כמו בממשק של אייפון". לדברי בנאדי, סקר שערכה גליספה גילה כי יותר מ-90% מהנשאלים יעדיפו לאבד את הארנק ולא את הטלפון החכם.

1. השלט הרחוק

אוהבים את השלט הרחוק של הסטריאו, הטלוויזיה או המזגן? דעו שימיו ספורים: עם הזינוק בתפוצת מערכות הבית החכם והצלילה במחירים שלהן, בקרוב אף מכשיר חשמלי לא יגיע עם שלט. מדוע? כי המכשירים גם כך יחוברו למערכות הבית החכם, שנשלטות מאפליקציות מובייל. מי צריך שלט רחוק שהולך לאיבוד בין כריות הספה ומלא כפתורים לא נוחים, כשאפשר לשלוט בכל מכשיר מהסמארטפון שלכולנו יש תמיד בכיס?

via GIPHY

2. הארנק וכל אשר בו

לפני עשר שנים הארנק שלכם נשא כסף קטן, שטרות, כרטיסי אשראי, כרטיסי חבר במועדוני לקוחות למיניהם, תעודת זהות ורישיון נהיגה וקבלות מקניית עט פיילוט V7 בחנות לציוד משרדי. בעתיד הלא-רחוק לא תזדקקו כלל לארנק: שירותי התשלום המקוונים נהיים נפוצים, בטוחים ומשתלמים יותר, כך שפחות צריך כרטיסי אשראי פיזיים וכרטיסי מועדוני הלקוחות כבר הופכים לאפליקציות מובייל מזה זמן מה.

על הכסף הפיזי יקח קצת יותר זמן לוותר, אך גם הוא לא יאריך ימים. שירותי תשלום מתקדמים מאפשרים גם סריקת המחאות בצורה מאובטחת, כך שייתכן שבעתיד תחתמו עליהן באפליקציה, באמצעות סורק טביעת האצבע של הסלולרי ולא תזדקקו עוד לפנקס צ'קים. במקום ארנק, תקחו אתכם רק תעודת זהות ובתוכה רישיון נהיגה. לשני האחרונים יקח זמן להפוך לשירותים מקוונים, בשל סוגיות אבטחה, פרטיות ורגולציה, אבל גם הזמן שלהם קצוב.

via GIPHY

3. ספרי הלימוד

סטודנטים צריכים לקנות ספרים כבדים ויקרים, להיסחב איתם לשיעור ולקרוא בהם, להוריד סיכומים מאתרי הקורסים, להדפיס עבודות ועוד. אבל זה מצב זמני בלבד: אפליקציות מובייל עתידות להחליף את כל ספרי ושירותי הלימוד המקוונים ולהיות מרכז למידה נייד וחכם, בתוך הטלפון שלכם. לינקים למאמרים, סיכומים, תוכן לימודי, תרגילים, שיעורים מוקלטים – כל אלה כבר קיימים, אך אפליקציות מובייל יארזו אותן בחבילה נוחה ונגישה אחת. הפיתוח יחולל מהפכה בלמידה העולמית: תוכלו ללמוד באוניברסיטה יוקרתית בארה"ב מבלי שתצטרכו להגיע אליה – וגם שכר הלימוד צפוי להיות נמוך יותר, בשל החיסכון בעלויות הדפסה והפקה.

via GIPHY

4. שירות הלקוחות

אחד הדברים הכי מעיקים הוא להתקשר לשירות לקוחות בגלל עניין זה או אחר, להמתין על הקו, לנווט במערכת ניתוב השיחות המעצבנת תוך האזנה לפרסומות ואז לקוות שהנציג שיענה לכם יהיה במצב רוח טוב. כל חברה יודעת בדיוק מהן הסוגיות הנפוצות בשירות שלה ואילו תקלות עשויות להתרחש. בעתיד הקרוב, המידע הזה יהפוך לאפליקציית מובייל פשוטה שתיתן מענה מיידי לכל משתמש.

העברה לנציג אנושי תהיה תופעה נדירה מאוד, שכן כל תהליך הפנייה והדיווח יצריך רק שתיים-שלוש לחיצות על המסך. תיאום טכנאים יתבצע מיידית, בהתבסס על שירותי המיקום של הסלולרי וסנכרון עם לוח הפגישות שלכם. כולם ירוויחו מהפיתוח הזה, במיוחד נציגי השירות – שיקבלו אלפית מהפניות ולכן יוכלו לתת שירות טוב ומעמיק.

via GIPHY

5. ביקור הרופא

למה אנחנו צריכים להגיע לרופא כשאנחנו קמים עם כאב גרון או שפעת? הדרך לא נעימה, ההמתנה ממושכת וקל לתפוס עוד איזו מחלה בדרך (או להדביק את הסובבים). עם הצמיחה בתפוצת חיישני ניטור קצב לב, טמפרטורה ולחץ דם, בקרוב לא נצטרך לצאת מהבית לכל מחלה. 

אפליקציות מובייל חכמות יסונכרנו עם שעונים חכמים, צמידים חכמים וחיישנים המוטמעים בסמארטפון עצמו ויעבירו לרופא המשפחה מידע מדויק על מצבנו. הוא יוכל לשוחח איתנו בצ'ט וידאו זריז, להבין שמדובר במחלה קלה ולהכין לנו מרשם לתרופות – אותן נוכל להזמין מיידית דרך האפליקציה ולקבל עם שליח. במצבים מורכבים עדיין נצטרך להגיע אל בית החולים – אך המידע הרפואי שלנו יועבר בזריזות לרופאים דרך האפליקציה, כדי שהאבחון והטיפול יהיו יעילים ומהירים יותר.

via GIPHY

6. המחשב

מהו היתרון שיש ללפטופ או למחשב שולחני על סמארטפון מודרני? גודל המסך, המקלדת ומערכת ההפעלה. אבל אם מגדילים לטלפון את התצוגה, מחברים אליו מקלדת ונותנים לו אפליקציות מתאימות, הוא יכול לעשות כל מה שעושה המחשב שלכם – ולשם הולך השוק. בעתיד, מחשבים יהיו רק תחנות עגינה לסמארטפונים, שיכילו מקלדות ומסכים. מפתחים יצירתיים יבנו גרסאות יעילות במיוחד של תוכנות תובעניות, כדי שיוכלו לפעול על הסלולרי במהירות ובצורה חלקה תוך שמירה על כל יכולותיהן. עם הזמן אפשר לראות שאפליקציות מובייל מציגות ביצועים טובים יותר ושמעבדי סמארטפונים מתחילים ליישר קו עם מעבדי מחשבים.

via GIPHY