במהלך השנתיים האחרונות ראינו לא מעט מכשירים המתיימרים להיות ״סמארטפון גיימינג״, אך נדמה לי שה-Red Magic 3 של היצרנית הסינית Nubia הוא דווקא זה שלוקח את ההגדרה הזו למקום הקיצוני ביותר עד כה. וזהו מכשיר שדורש לא מעט פשרות, ועל כן הוא מיועד באופן אקסקלוסיבי למשתמשים שגיימינג בטלפון הוא באמת השימוש העיקרי שלהם במכשיר, בעוד יתר האפליקציות פשוט לא חשובות.

אבל מהו בעצם סמארטפון גיימינג? זו הגדרה מעט חמקמקה, אך בדרך כלל היא כוללת מכשיר בעל מסך גדול וקצב רענון גבוה, שהופך תנועות ואנימציות לחלקות במיוחד. זה לא רק תורם לנראות, אלא באמת יכול לסייע למהירות התגובה במשחקים תלת-מימדיים עמוסי אקשן ואתגר.

Red Magic 3 (צילום: יחצ)
צילום: יחצ

כמובן שבכדי להציג את האנימציות הללו לא הפסקות וקרטועים, נדרש מפרט חומרה מרשים, הרבה זיכרון, ומערכת הפעלה שיודעת לפנות את מירב המשאבים למשחק ולא ליתר האפליקציות שעשויות לרוץ ברקע. וכן, עיצוב קיצוני, שלא לומר צעקני, הוא בדרך כלל חלק מהחבילה, ואם אפשר לשלב גם אורות צבעוניים זוהרים מה טוב.

בכל אחת ואחת מהדרישות הללו, מסמן ה-Red Magic 3 וי ענק. יש לו מסך AMOLED עצום בגודל 6.65 אינץ׳, עם קצב רענון של 90 הרץ. המעבד הוא Snapdragon 855 שאותו תמצאו בכל מכשירי הדגל, לצד 8 גיגה-בייט של זיכרון עבודה - הרבה מעל הממוצע.

לכל אלו צרפו ב-Nubia עוד חידוש - מאוורר. הוא קטן וחרישי, ובדרך כלל למעט משב רוח קליל הבוקע מתוך חריצים בצד המכשיר לא תדעו כלל שהוא פועל. המאוורר הזה הוא למעשה חלק ממערכת קירור נוזלית, שאותה בדרך כלל מוצאים במחשבי הגיימינג היקרים יותר. התוצאה היא שגם אם אפשר למצוא בשוק מכשירים אחרים המצוידים באותו המעבד בדיוק, ה-Red Magic 3 פשוט מסוגל לקחת אותו רחוק יותר.

באשר למערכת ההפעלה זוהי אנדרואיד 9, הגרסה העדכנית ביותר נכון לרגע זה. לחיצה אחת על כפתור ייעודי בצידו השמאלי של המכשיר מפעילה את ה-Game Hub, מרכז המשחקים של Nubia. מכאן אפשר לראות את כל המשחקים המותקנים ולהריץ אותם בקלות, כמו גם לשלוט בהגדרות שונות כגון מהירות המאוורר, או צבעי האורות בצידו האחורי של המכשיר.

אפשר גם להגדיר מה בדיוק יעשו שני לחצני מגע הממוקמים בצד המכשיר (מתוך כוונה שבזמן שמשחקים והמכשיר מוחזק באופן מאוזן, הם למעשה יהיו ״מעליו״). ה-Red Magic 3 מכיר את רוב המשחקים הפופולריים בשוק (כן כן, ברור שפורטנייט ו-PUBG, למה אתם שואלים בכלל?), והכפתורים הללו באמת יכולים לעזור ופועלים היטב.

Red Magic 3 (צילום: אילן גלר, NEXTER)
צילום: אילן גלר, NEXTER

צמד רמקולי הסטריאו מותקנים בקדמת המכשיר ומספקים חוויה קרובה להפליא לזו של קונסולה ניידת כדוגמת הנינטנדו סוויץ׳. והסוללה, בנפח 5,000 מיליאמפר/שעה, מוכנה לסשנים ארוכים במיוחד של גיימינג אל תוך הלילה. בשימוש רגיל המכשיר לא מתקשה להחזיק מעמד יום שלם, ואם תקפידו על שימוש חסכוני במיוחד, הוא יצליח לשרוד גם יומיים בלי לראות את המטען.

עד כאן פרק המשחקים, ומה בנוגע לכל השאר? ובכן, לא משהו. נתחיל בזה שבגלל המסך הגדול, המוקף במסגרת די עבה יחסית למכשירים אחרים, ה-Red Magic 3 הוא מכשיר מסורבל וכמעט בלתי אפשרי להפעלה ביד אחת. לא נראה ש-Nubia בכלל מצפה ממישהו לנסות ולתפעל אותו כך, שכן גם ברמת התוכנה לא תמצאו פתרונות שאמורים לאפשר שימוש כזה.

המסך הזה הוא גם, ובכן, לא מדהים. נכון, אמרנו שהוא מצוין למשחקים, אבל שם דברים כל הזמן נמצאים בתזוזה, וטבעי לחלוטין לשחק בחשכה. באור יום, ותוך שימוש באפליקציות ״רגילות״ כמו וואטסאפ, אינסטגרם או דפדפן כרום, הצבעים נראים לעיתים קרובות דהויים ולא טבעיים, ורמת הבהירות מאכזבת.

מערכת ההפעלה, כפי שכבר צוין, עדכנית למדי ומצוידת בפורטל משחקים ייחודי, אלא שכל שינוי אחר שאותו החליטה Nubia לעשות בממשק של גוגל הוא כמעט בהכרח מיותר. לא מדובר רק על העיצוב הלוקה בחסר - אותו בכל מקרה אפשר להחליף די בקלות. אלא שהממשק לעיתים קרובות מסבך פעולות פשוטות ללא כל צורך, עם תרגום מוזר (גם בעברית וגם באנגלית) למושגים שמקורם כנראה בשפת המקור - סינית.

כל זה מתנקז לתכונה האחת הכי פחות מרשימה של ה-Red Magic 3: המצלמה. על הנייר, לא מדובר כאן במתכון גרוע במיוחד: המכשיר מצויד בחיישן אחורי בודד של 48 מגה-פיקסל, וחיישן קדמי של 16 מגה-פיקסל. חיישן בודד אומנם יצא מהאופנה, אבל זה לא אומר שאין בשוק מכשירים שמספקים תוצאות מצוינות גם בלי מערכים של שתיים או שלוש עדשות.

אבל ה-Red Magic פשוט לא שם. כמעט בכל תצלום התוצאות פושרות, עם צבעים לא משכנעים ורמת פירוט הנופלת מזו של מכשירים בני כמה שנים. התוצאה היא כמעט תמיד מראה שטוח ומגורען.

אז מה יש לנו כאן? במחיר של 2,199 שקלים, פשוט לא תצליחו למצוא אף מכשיר סמארטפון אחר שמדגדג את ה-Red Magic 3 מבחינת ביצועים. גם באלף או אפילו באלפיים שקלים צפונה, אין ביצועי גיימינג טובים יותר. מצד שני, אם משחקים לא מאוד מעניינים אתכם, תוכלו למצוא גם במחצית המחיר מכשיר שיהיה טוב באותה המידה - אם לא טוב יותר - למשלוח הודעות לחברים, צילום ועבודה. זה לא בהכרח אומר ש-Nubia עשו כאן עבודה רעה.

היצרנית הסינית פשוט בחרה להתמקד במה שחשוב לקטגוריה, והותירה במקום נמוך בהרבה בסולם העדיפויות את מה שפחות. כל זה, בלי הרבה גימיקים מיותרים, ועם כמה רעיונות חדשניים שבאמת עובדים - קשה לבקש יותר. רק תהיו בטוחים שאתם גיימרים, אחרת יתרונות המכשיר הזה יחלפו לכם גבוה מעל הראש, וישאר לכם רק להתעצבן מהחסרונות.