קשה לחשוב על מחשבה מדכאת יותר בחיים המודרניים מאשר התזכורת השנתית שאנחנו מקבלים כל חורף, שכמעט עשור אחרי פריצת מכשירי המגע לחיינו, עדיין לא נמצא פיתרון שיאפשר לנו להשתמש בהם בלי להוריד את הכפפות.

טוב, זה לא שאין פיתרון: כמה וכמה מכשירים בעבר כבר הגיעו עם מסכים מיוחדים שתומכים בשימוש בכפפות, ביניהם גלקסי S4 ו-S5 כמו גם נוט 4 ו-5 של סמסונג, כמה ממכשירי סדרת Xperia של סוני (Sola, שהיה הסמארטפון הראשון בעולם עם מסך שתומך בכפפות, ואחריו Z2, Z3 ו-Z5) וכמעט כל סדרת Lumia של נוקיה (החל מתת-סדרה 900 היקרה ועד תת-סדרה 500 שהמחירים בה לא עולים על 200 דולר), כמה מכשירים של וואווי (P7, מייט 7) וכמה מכשירים של יצרניות סיניות קטנות יותר כמו שאומי ו-Oppo.

פיתרון אחר לבעיה, למי שלא רוצה לקנות עכשיו סמארטפון מיוחד לחורף, הוא כפפות מיוחדות שמיועדות לשימוש עם מסכי מגע - אבל הן עולות לא מעט כסף.

שני הפתרונות האלו יחד לא פותרים בעיה נוספת: פתיחת מכשיר שמוגן בטביעת אצבע.

טוני יו הציג רעיון שפותר את כל הבעיות: להפוך את הכפפות שכבר יש לכם לכלה שעובדות גם עם המסך וגם עם סורק טביעות האצבע. ביום רביעי הוא פתח פרויקט מימון המון ל-Taps, מדבקות  שמשמשות כתחליף טביעת אצבע לכפפות.

המדבקות עשויות חומר מוליך, כך שמסך הסמארטפון מתייחס אליהן כמו אל אצבעות, וכל מדבקה כוללת דוגמה ייחודית של תעלות שמתפקדת כטביעת אצבע לסורק הביומטרי. כל מה שצריך לעשות הוא להיכנס להגדרות טביעת האצבע במכשיר ולאמן אותו לזהות את הטביעה של המדבקה - ומאותו רגע הכפפה אפשר להשתמש בסמארטפון בלי להוריד את הכפפה.

סכום המטרה של הפרויקט - 8,000 דולרים קנדים - גויס תוך שלושה ימים, אך הוא ימשיך לקבל הזמנות דרך עמוד הפרויקט בקיקסטארטר עד תחילת דצבמר. מחיר ערכה של 4 מדבקות מתחיל מ-11 דולר קנדי (8 דולר אמריקאי או 31 שקל) למזמינים מהירים ויגיע עד 18 דולר קנדי (13 דולר אמריקאי או כ-50 שקל) למזמינים פחות מהירים. המחיר הסופי צפוי להיות כ-20 דולר אמריקאי לרביעיית מדבקות, ועל משלוח לישראל יש להוסיף 3 דולר נוספים, והמדבקות אמורות להגיע עד סוף השנה האזרחית - אם לא יהיו דחיות ותקלות כפי שקורה לעתים בפרויקטים במימון המון.

זהו לא הפרויקט הראשון של יו: ב-2014 הוא הקים את חברת Nanotips ויצא גם אז בפרויקט מימון המון. המוצר הראשון של החברה היה מעין לק שניתן למרוח על כריות האצבע בכפפות כדי להפוך אותן למוליכות ולאפשר שימוש במסכי מגע. עתה הוא בא לפתור גם את בעיית סורקי תביעות האצבע - ונראה שהאינטרנט אהב את שני הרעיונות.