גלקסי S4 (צילום: ניב ליליאן, NEXTER)
בניסיון מתאמץ לגרום לטלפון החדש שלה להיראות חדשני, סמסונג דחפה לתוכו מכל הבא ליד. גלקסי S4 | צילום: ניב ליליאן, NEXTER

לו היינו כותבים את כל רשימת התכונות שנדחסה אל תוך מכשיר הדגל החדש של סמסונג, הגלקסי S4, על מגילה, הרי שהיא הייתה משתרכת מהשולחן אל הרצפה ומכסה כמה בלטות. בניסיון מתאמץ לגרום לטלפון החדש שלה להיראות חדשני, סמסונג דחפה לתוכו מכל הבא ליד – יכולות שיתוף, ועיבוד צליל, אפשרויות צילום ביזאריות משהו, וממשקים טבעיים חדשניים ומה לא? אבל האם כל הסלט הזה הופך בסופו של דבר להרמוניה? בדקנו. 

 

עיצוב וממשק: "מעוגל, פונקציונלי ונעים לאחיזה, אם כי מעט פלסטיקי"

גלקסי S4, גלקסי S3
אם תשימו גלקסי 3S וגלקסי S4 אחד ליד רעהו, לא תראו הרבה הבדל בהבדל

 

אם תשימו גלקסי 3S וגלקסי S4 אחד ליד רעהו, לא תבחינו בהבדל. חיצונית, מדובר בשני סלולריים זהים כמעט. הארבע אמנם דק וקל יותר, אבל סמסונג שמרה על העיצוב המנצח שמלווה אותה כבר מספר שנים. האמת, לא הייתה לה סיבה לזנוח אותו. הגלקסי הוא טלפון מעוגל, פונקציונלי ונעים לאחיזה, אם כי מעט פלסטיקי. המשקל שלו (130 גרם) אכן כמעט ולא מורגש, במיוחד יחסית לגודלו.

השדרה שלו כסופה, והדגם שאנחנו קיבלנו מתהדר בגב בגוון המכונה בשם הכבד "ערפל שחור". זהו עיצוב בדוגמת רשת, שנותן תחושה מראתית משהו. לא הטלפון הכי יפה שראינו, אבל חביב בהחלט. בגב המכשיר קבועה המצלמה, והמבזק, ובתחתית, בפינה השמאלית המסורתית, פתח הרמקול.

החזית רובה ככולה המסך, שמעליו קבוע רמקול האפרכסת, המצלמה הקדמית, נורת חיווי צבעונית וחיישנים, ובתחתיתו כפתור חומרה אליפטי, ושני כפתורי המגע – אחורה ותפריט, שאצל סמסונג הם תמיד הפוכים מאחרים במיקומם, לא ברור למה.

בואו לפייסבוק של נקסטר

כפתורי הווליום וההפעלה, כבשגרה, קבועים בשדרה אחד מול השני, במיקום הגיוני. בתחתית שקע המיקרו USB ובראש הטלפון שקע האוזניה. והפעם מצטרפת אליו גם עינית אינפרא אדום. 

מתחת למכסה הגב הדק מדי לטעמנו, נמצא סוללה שמנמנה בת 2600 מיליאמפר, ושקעי הסים (מיקרו-סים) ושקע לכרטיס זיכרון חיצוני, תוספת מבורכת שהחלה לאחרונה להיעלם מהנוף, כמו גם הגישה לסוללה.

בתחום הממשק, סמסונג דחסו כאן חידושים רבים, רובם ככולם מבוססים על מחוות גוף וקול, אך מוגבלים למספר קטן של אפליקציות. כך למשל, תוכלו לדפדף בדפי רשת ארוכים בהטיה קלה של הראש, אבל זה דורש זיהוי ולא תמיד עובד. באופן דומה, נפנופים באוויר יעזרו לכם להעביר דפים וכו', וגם זה לא עובד חלק. הפיקוד הקולי דווקא עובד ברוב המקרים. עוד הזזה של הראש תעצור את נגינת הווידאו או תכבה את המסך. אלה תכונות חביבות, אבל לא משהו שהיה גורם לנו לרכוש דווקא את הגלקסי.

תצוגה: "צבעוניות נהדרת, פירוט סביר וחדות טובה"

המסך שקבעה, תרתי משמע, סמסונג בגלקסי הוא מסך Super AMOLED, בגודל חמישה אינץ', ברזולוציה של HD מלא – כלומר 1920 על 1080 פיקסלים. המסך הוא אכן יפה. כמו כל מסכי ה-AMOLED, הוא קצת נופל בחדות שלו ממסכי IPS, ועדיין הוא מסך טוב מאוד, עם צבעוניות נהדרת, פירוט סביר וחדות טובה, ועם צפיפות פיקסלים חסרת תקדים – 441 פיקסלים לאינץ', כמדומני יותר מכל מכשיר אחר כרגע בשוק הישראלי. מול אור שמש ישיר ציפוי הגורילה גלאס 3 שלו מחזיר השתקפויות והקריאות שלו מעט בעייתית.

פרסומת של גלקסי S4: 

 

ביצועים: "תוצאות משובחות"

היינו סקרנים מאוד לבדוק ביצועי המערכת של הגלקסי החדש, מאחר והוא מכיל מעבד שונה מהרגיל – מעבד Exynos 5 של סמסונג, בן שמונה ליבות, שהוא בעצם הלחמה של שני מעבדים יחדיו: מעבד קורטקס 15A עם ארבע ליבות במהירות 1.6 גיגההרץ ומעבד 7A מאותה הסדרה, במהירות של 1.2 גיגההרץ "בלבד", שמצוותים עם זיכרון בן שני גיגהבייט.

פליטת חום: "התחממות לא נעימה"

בבדיקות של 3DMark, הגלקסי 4 הוציא ציון של 6205 נקודות במבחן הקיצון ו-10088 נקודות במבחן הרגיל, תוצאות משובחות, אם כי מעט נמוכות לעומת מכשירים מסוגו. משונה במקצת. מה שכן, בזמן בדיקות הביצועים שלנו, הגלקסי התחמם בצורה מורגשת, כמו שקורה להרבה סלולריים עוצמתיים בימינו. זה לא כדי כוויה, ועדיין מדובר בהתחממות לא נעימה.

גלקסי S4 (צילום: ניב ליליאן, NEXTER)
תוכלו לדפדף בדפי רשת ארוכים בהטיה קלה של הראש, אבל זה דורש זיהוי ולא תמיד עובד | צילום: ניב ליליאן, NEXTER

קול ומולטימדיה: "סמסונג לא מאכזבת"

בתפיסה של סמסונג את הגלקסי S4, הם מתייחסים אליו כאל "חבר לחיים". המשמעות היא שהם השקיעו בהמון פונקציות (ראו גם באפליקציות ותוכנה בהמשך) כדי להציע עיבודי קול ותמונה טובים וייחודיים. בתחום עיבוד הצליל, מעבר לצליל הבסיסי המוצלח של הגלקסי 4 בשיחות, יש תכונה שנקראת AdaptSound, שאמורה להתאים את הצליל ליכולות השמיעה האישיות של כל אחד מאיתנו. ייתכן שזה משפר במקצת את החוויה הקולית. בנוסף, הגלקסי 4 מתאים את הצליל לסביבות השמע השונות.

בתחום הצילום, סמסונג מנסה להשיב לנוקיה, עם יכולות צילום ואפקטים כמו אנימציה, צילום של אובייקט נע בפריים אחד ועוד ועוד אפקטים כהנה וכהנה, כולל אפשרות לצלם בשתי המצלמות, הקדמית והאחורית בו זמנית. המצלמה אגב, סבירה וטובה, אבל בינתיים לא הרשימה אותנו במיוחד. גם כל הפעלולים לא תמיד עובדים.

כמו תמיד בתחום הווידאו, סמסונג לא מאכזבת – סרטים נראים נפלא על המסך הגדול, בעיקר עם צבעים עשירים וטובים, קצת פחות במחלקת החדות.

אפליקציות ותוכנה: מרוב תכונות לא רואים את היער

גלקסי S4 (צילום: ניב ליליאן, NEXTER)
"יכולות צילום ביזאריות" | צילום: ניב ליליאן, NEXTER

במסגרת עושר האפליקציות שסמסונג דחפו לתוך הגלקסי S4, הם כללו תוכנה שיוצרת סיפורים מתמונות, תוכנה שמאפשרת שליטה באינפרא אדום על אלקטרוניקה בידורית (ככל הנראה לא יעבוד עם ממירים של יס או הוט), אפליקציית צ'אט, החיפוש הקולי החכם שכבר הוצג בדגם הקודם ושלל יכולות תרגום: החל מתוכנת זיהוי אופטית נוסח WordLens או Google Goggles ועד תוכנת תרגום סימלוטנית קולית, שבינתיים לא עובדת בעברית.

האם סיימנו? ממש לא. יש גם יכולת שיתוף של מוזיקה עם כמה מכשירים, 50 גיגהבייט בדרופבוקס והתוכנה הכי מסקרנת – S Health, מלווה הבריאות האישי שלכם, שימדוד לכם צעדים, קלוריות (הזנת מזון רק באנגלית), ויכול לנטר גם ערכי גוף אחרים כמו משקל, לחץ דם ועוד באמצעות אביזרים חיצוניים.

סיכום ומסקנות: "סלולרי מצוין אך סובל מריבוי תכונות שלא כולן בהכרח שימושיות לכולם"

טרם הספקנו לבחון את הגלקסי בשימוש מתמשך, ולכן לא נתייחס כרגע לסוגיות חשובות כמו חיי סוללה ותכונות אחרות. מהתרשמות ראשונית, עולה כי הסמסונג גלקסי S4, הוא סלולרי מצוין, אך כזה שסובל מריבוי תכונות שלא כולן בהכרח שימושיות לכולם. מזל שסמסונג כללו מצב הפעלה פשוט, כי המשתמש הממוצע עלול לאבד את ידיו ורגליו בעושר התכונות המוצע.

הסיבה היחידה שבגללה שווה לקנות אותו: חומרתית הגלקסי S4 נותן תמורה מצוינת לכסף, וסמסונג שלא אכזבה בעבר, שומרת על איכות מכשירים גבוהה. היחידים שכדאי להם לקנות את ה-S4 החדש הם המאמצים המוקדמים שעשויים להתלהב מהתכונות המיוחדות שגלומות במכשיר, אבל הלקוח הממוצע שלא מחפש גימיקים, כדאי שיציץ ויבדוק גם אופציות אחרות באותה רמת המחיר שלא יגרמו לו לתהות ולגרד בראשו מול מכשיר שאמור להיות "חבר לחיים".

>> גלקסי S4 בישראל: איפה הכי זול לקנות אותו?

>> אייפון 5 מול הגלקסי S4 במבחן הנפילה. רק אחד שרד