כתבה זו התפרסמה במקור באתר gadgetim.co.il

אין תמונה
המקלדת עושה את העבודה

 נתחיל בשורה התחתונה: גם אחרי שלושה שבועות של שימוש אינטנסיבי ב-TREO 700WX, שהושק לאחרונה על ידי חברת פלאפון, אני עדיין מתקשה להסיק מסקנה ברורה - לקנות או לא לקנות? נראה לכם מוזר? בהמשך תבינו.

 ה-TREO 700 מבית PALM הוא אולי המכשיר המתקדם ביותר שיש היום לחברת פלאפון להציע. מצויד במערכת ההפעלה WM5 (אפילו ב-PALM הפנימו שהגיע הזמן לחדש ונפרדו זמנית ממערכת ההפעלה PALM OS לטובת מערכת הפעלה מבית MICROSOFT), טכנולוגיית PUSH MAIL ומכשיר טלפון נייד נוח להפליא, מנסה ה-TREO 700 להתחרות על לבכם וכיסכם, בשאיפה להפוך לתקשורתן הבא שלכם.

אז מה בערכה?


- TREO 700WX
- סוללת LITHIUM-ION
- סטילוס
- מטען
- כבל סנכרון
- אוזניות סטריאופוניות
- כרטיס SD WI-FI
- דיסק הפעלה + ספר הוראות

הטלפון

ה-TREO 700 הוא קודם כל טלפון נייד, וככזה הוא עושה את העבודה בצורה טובה. מצויד בטכנולוגיית הדור ה-3, מקלדת QWERTY מלאה (ראו פירוט בהמשך), וכפתורים ייעודיים (חיוג מהיר ממסך ה-TODAY, העברה מהירה ופשוטה לרטט), המכשיר הזה פשוט עושה את העבודה. במשך שלושה שבועות לא נתקלתי אפילו פעם אחת בבעיות קליטה, ניתוקים מיותרים או הפרעות במהלך השיחה. יכול להיות שלקליטה הטובה אחראית האנטנה הקטנה והלא אופנתית, שמלווה את מכשירי ה-TREO עוד מהדגמים המוקדמים יותר.
אבל כל זה בתנאי שתדברו ישירות דרך המכשיר. ברגע שחיברתי למכשיר אוזניית בלוטות' חוויתי אכזבה גדולה. טווח הקליטה של האוזנייה היה מאכזב ביחס למכשירים אחרים. כמה מאכזב? תשכחו מהאפשרות להניח את הטלפון בסלון ולנהל שיחה מהמטבח. אפילו בדירה תל-אביבית טיפוסית, שבה המרחק בין החדרים עומד על לא יותר מ-7-8 מטרים, הורגש אותו רעש המטריד שליווה את השיחה באמצעות האוזנייה. בדיקה של אותה האוזנייה מול ה-IPAQ 6515 הראתה ביצועים טובים בהרבה.
הגלישה באמצעות הדור השלישי מהירה מאוד וטעינת העמודים מתבצעת בצורה חלקה וללא תקלות. בפלאפון אף הקימו פורטל ייעודי למכשיר, שכולל גם תכני וידיאו שרצו על המכשיר בצורה טובה וללא צורך באגירה (BUFFERING). ואולם שימוש תכוף ב-high speed data יחייב אתכם להצטייד במטען נייד, אם לא תרצו לגלות שהסוללה שלכם סיימה את תפקידה מוקדם משתכננתם.

 

המסך והמקלדת


ה-TREO 700WX מצויד במסך ריבועי (240X240) שעושה את העבודה. אחרי כיוון ראשוני של המסך באמצעות הסטילוס לא נתקלתי בבעיות שדרשו כוונון. תאורת המסך טובה וחוויית הצפייה בתוכן הווידיאו (באמצעות הפורטל הייעודי) נעימה. אם הייתי נדרש לכתוב את הסקירה יממה לאחר שקיבלתי את המכשיר, הרי שבסעיף הזה הייתי שופך הרבה רעל.

אין תמונה
אנטנה בעיצוב רטרו
אמנם מדובר במקלדת QWERTY מלאה בעברית ובאנגלית, שאמורה לעשות את החיים קלים יותר, ואולם העובדה שחלק מהמקשים מצאו לעצמם מיקום חדש (האות ת' לדוגמא עשתה עלייה וממוקמת משמאל לאות ק') מקשה בהתחלה על העבודה – בעיקר בכל מה שקשור לשליחת SMS. אבל לאחר תרגול קצר מתרגלים למקלדת ומגלים שמדובר במוצר לא רע בכלל. הכפתורים לא קטנים מדי, כך שלא תידרשו לבצע יותר מדי תיקונים במהלך ההקלדה. אחרי כשבוע מצאתי את עצמי מסמס ומכניס נתונים בעיקר באמצעות המקלדת, שנוחה בהרבה לתפעול המקלדת הווירטואלית (שקטנה מדי לדעתי). גם העובדה שניתן לתפעל את TREO 700 ביד אחת (באמצעות כפתור קיצורי ה-WINDOWS ושני הכפתורים שממוקמים מתחת למסך המגע), וניתן למעשה לוותר לחלוטין על השימוש בסטילוס, משדרגת את חוויית השימוש במכשיר. גם כפתור ה-OK, באמצעותו תוכלו לסגור בלחיצה אחת את היישומים שרצים ברקע ולחזור למסך "היום", הוא משהו שעושה את חוויית השימוש במקלדת לנוחה יותר.

 

הסוללה

מדובר אולי בנקודה הכואבת ביותר במכשיר שבדקתי. בשימוש רגיל (גלישה באמצעות דור 3, שימוש בטלפון מחוץ למשרד וקצת עבודה עם ה-messenger), המכשיר לא שרד יותר מ-10 שעות עבודה. שימוש ב-push mail או ב-wi-fi עשוי לקצר עוד יותר את שעות העבודה של הסוללה - וחבל. במשך כמה ימים ניהלתי מעקב מדוקדק אחר ביצועי הסוללה, ולמרבה האכזבה זו לא הצליחה לשרוד ללא טעינה את השעות שבהן שהיתי מחוץ לבית (המכשיר הוצא מהמטען בשעה 9:00 בבוקר כשהוא טעון במלואו, והחזיק מעמד בממוצע עד השעה 18:00-18:30 בלבד).

GPS

 נקודה כואבת נוספת שיש לחשוב עליה לפני שרוכשים את המכשיר היא היעדר מקלט GPS מובנה. ולא רק שהמכשיר המסוקר לא מגיע עם מקלט פנימי, הרי שגם על השימוש בשירות pelephone navigator אתם יכולים להפסיק לחלום. לפחות עד שתרכשו מקלט חיצוני. מה שטוב ל-V3 ולפלאפונים נוספים ברשת לא יעבוד במכשיר החדש מבית פלאפון. וחבל. בשנת 2007, מקלט GPS אינו נחשב למותרות והעובדה שאחד שכזה לא הוטמע במכשיר צריכה להילקח בחשבון לפני שמוציאים את כרטיס האשראי ורוכשים את המכשיר. אמנם רכישה של מקלט חיצוני היא לא בשמיים (ברשת פלאפון תמחרו את המקלט ב-427 ₪ + מע"מ, או ב-199 ₪ למתחייבים לשירות ה- Navigator למשך 18 חודשים), אבל עדיין אני מעדיף את המקלט הפנימי, שמאפשר נדידה מרכב לרכב ללא הצורך לסחוב אביזר נוסף.

כרטיס ה-SD WI-FI

 גם כאן לא ברור מדוע ב-PALM בחרו בהתקן חיצוני ולא הטמיעו את ה-WI-FI בתוך המכשיר. אמנם לא נדרשתי לבצע התקנה והמכשיר זיהה מיד את כרטיס ה-SD, אבל עדיין מדובר בהליך מסורבל, שדורש החלפת כרטיסים כל אימת שמתחשק לכם לגלוש באמצעות הרשת. מבחינת ביצועים, הכרטיס שמסופק עם המכשיר עושה את העבודה, ולא נתקלתי בקשיים מיוחדים.


לסיכום

אם אתם מחפשים מכשיר שמשלב טלפון נייד שעושה את העבודה, חוויית גלישה מהירה ומחשב כף יד בסיסי, זה ללא ספק המכשיר עבורכם. אם אתם דורשים קצת יותר ולא מעוניינים להסתובב עם התקנים חיצוניים נוספים, ישנם מכשירים שעושים את העבודה טוב יותר.

מחיר: ה-Treo 700wx יעלה ללקוח העסקי 110 שקל לחודש ב-36 תשלומים, לפני זיכויים ומבצעים.