שיאון אזולאי, סטודנט למשפטים מעמק חפר וחברתו טל בונדיאל, חיילת משוחררת, החליטו לרכוש מכשיר סמסונג גלקסי S4. הם החלו לגלוש באתרים שונים באינטרנט המציעים את המכשיר במגוון מחירים, עד שמודעה אחת צדה את עיניהם: גלקסי S4 חדש באריזה במחיר של 2,200 שקל. זאת בעוד מחירו של מכשיר חדש מסוג זה כמעט בכל הרשתות נע בין 2,800 ל-3,000 שקל. הם התקשרו לטלפון שהופיע במודעה והמוכר סיפר שמדובר במכשיר חדש שנרכש בארצות הברית, שיש לו את הקבלה ושהוא מעולם לא השתמש בו.

בואו לפייסבוק של נקסטר

 

שיאון אזולאי וטל בונדיאל (צילום:  Photo by Flash90, פייסבוק)
המחיר הזול הסתבר כיקר. שיאון אזולאי וטל בונדיאל | צילום: Photo by Flash90, פייסבוק

"הוא עשה עלינו רושם אמין ביותר. הוא סיפר שהדודים שלו קנו לו את המכשיר באתר EBAY ובגלל שהוא לא מבין במכשירים סלולריים חדשים הוא החליט למכור אותו במחיר נמוך ושהוא צריך כסף במזומן", סיפר אזולאי לאתר 'מאקו', "הוא אמר שיש ביקוש רב למכשיר וזה הגיוני במיוחד במחיר שהוא הציע, אז החלטנו להיפגש איתו".

לפני כמה ימים שיאון וחברתו נפגשו עם מפרסם המודעה ברחוב גולומב בתל אביב. הם הצליחו להתמקח עם המוכר וזה הסכים למכור להם את המכשיר תמורת 1,900 שקל - הנחה די משמעותית יחסית למחירו בשוק הסמארטפונים.

"הוא הביא את המכשיר בתוך קופסה סגורה עם הקבלות על כך שדודיו רכשו את המכשיר בסכום של 603 דולר. פתחנו את הקופסא וזה נראה ממש אמיתי. ראינו שהוא עובד, נתנו לו את הכסף במזומן וחזרנו הביתה מאושרים, עד שהתחלנו להפעיל אותו", נזכר אזולאי.

שיאון וטל התחילו לתפעל את המכשיר החדש בהתרגשות ואז לתדהמתם גילו שהמצלמה מצלמת תמונות לא חדות באיכות נמוכה יחסית ושהגלישה באינטרנט די איטית.

החשוד בעוקץ הגלקסי S4 (צילום:  Photo by Flash90, פייסבוק)
החשוד במכירת המכשירים המזויפים | צילום: Photo by Flash90, פייסבוק

"כשראינו שהפונקציות במכשיר די איטיות ולא תואמות לסוג של סלולרי כזה שנחשב לאחד המתקדמים בעולם, זה הדליק אצלנו נורה אדומה", שחזר אזולאי.

השניים ניגשו לחנות המייבאת מכשירי גלקסי S4. בעל החנות בדק את המכשיר לעומק ופסק שמדובר במכשיר מזויף שמחירו בשוק נע בין 400 ל-800 שקל לכל היותר.

"היינו בהלם, לא האמנו שמישהו עקץ אותנו בצורה כל כך מתוחכמת, אז החלטנו להתקשר למוכר כדי להיפגש איתו ולקבל את הכסף שלנו בחזרה. הוא היה בהלם כשאמרתי לו שהמכשיר מזוייף, הוא הבטיח לפגוש אותנו בתל אביב ולהחזיר את הכסף, אבל כשהתקשרתי הוא ניתק לנו", סיפר אזולאי.

אזולאי וחברתו ולא ויתרו. הם ארבו למוכר במקום בו קבע איתם בפעם הראשונה והבחינו בו מנסה למכור מכשיר דומה לאדם נוסף. הם הזהירו אותו שהמכשיר מזויף והמוכר, שהבחין בהם, הבטיח להחזיר את הכסף אבל נעלם כאילו בלעה אותו האדמה.

אזולאי עשה חקירה מעמיקה יותר וגילה שהנוכל ממשיך למכור את המכשיר תחת שמות אחרים ובמספרי טלפון סלולרי שונים. התברר לו שעוד עשרות נפלו בפח. הוא כתב סטטוס על הפרשה בפייסבוק והגיש תלונה בתחנת המשטרה בנתניה והיא הועברה לטיפול משטרת תל אביב. מתברר, שיש עוד כמה תלונות נגד הנוכל, שעקץ ככל הנראה אנשים רבים.

גם י' קנה את המכשיר מהנוכל לפני כשבועיים וגילה לתדהמתו שמדובר במכשיר מזויף. הוא שילם עליו 2,000 שקל וכעבור כמה ימים גילה שגם הוא נעקץ. הוא נפגש עם המוכר ברחוב קיבוץ גלויות בתל אביב. "ביקשתי ממנו להחזיר את הכסף, קבענו פגישה ואז ראיתי במקום אדם נוסף שחיכה לנו והתברר לי שהוא רצה למכור לו את המכשיר שלי, כדי לעקוץ גם אותו. חיכיתי לו, הוא אמר שיחזור ונעלם", שחזר י' וגם הוא הגיש תלונה במשטרה.

גם יעקב, תושב ראשון לציון, נכנס לרשימת הנעקצים של אותו מוכר. הוא שילם לו 2,100 שקל וזכה לגלות כעבור שבוע שהמכשיר שלו מזויף ושהמצלמה בכלל לא עובדת. "ניגשתי לאחד מסניפי הרשת שמוכרת סמארטפונים והמוכר אמר שמדובר בזיוף שנמכר בסין. הייתי בהלם. ניסיתי לאתר את המוכר אבל הוא לא ענה", סיפר יעקב.

נכון לעכשיו, טרם הצליחו במשטרה לאתר את הנוכל ונעשים מאמצים לאתרו.