מבזק הטכנולוגיה: האם הרוסים פורצים לאורחי האולימפי (צילום: רויטרס)
יותר סמארטפונים מאנשים | צילום: רויטרס

יותר טלפונים מבני אדם: אוכלוסיית העולם חצתה לא מזמן את המספר שבעה מיליארד, אלא שמספר אחר מאיים לשבור את שיא האוכלוסייה על פני כדור הארץ כולו. סוכנות מיוחדת של האו"ם העוקבת אחרי השינויים הטכנולוגיים בעולם חוזה שבנה הבאה יהיו על פני הגלובוס יותר מכשירי טלפון נייד מאנשים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בעשור האחרון, המוני אנשים מכל רחבי העולם נטשו את מכשירי הטלפון הקויים ועברו להשתמש במכשירי טלפון ניידים ואנשים רבים אף מחזיקים ביותר מטלפון סלולרי אחד - לצרכים פרטיים או לצרכי עבודה. עובדות אלה מובילות למציאות שבה בעוד כמה חודשים בלבד, יהיו על פני תבל למעלה מ-7 מיליארד כאלה: יותר מאוכלוסיית העולם כולה.

"בכל יום שעובר, אנחנו מתקרבים עם מספר המנויים הסלולריים למספרה הכולל של אוכלוסיית העולם. המהפכה הסלולרית מגיעה אט אט גם למדינות מתפתחות שלא חשבנו שתגיע אליהם קודם", אמרה נציגת סוכנות האו"ם בראהימה סאנו.

באיזו מדינה יש הכי הרבה מנויים סלולריים?

יותר מ-11 מיליון ישראלים (צילום: חדשות 2)
7 מיליארד - וזה לא מספיק | צילום: חדשות 2
היום קיימים בעולם 6.8 מיליארד מנויים לחברות סלולר, בעוד שאוכלוסיית העולם מונה 7.1 מיליארד איש. נכון להיום, האזור ששובר את שיאי ההחזקה במכשירים סלולריים הוא זה של ברית המועצות לשעבר - טריטוריית ענק המכילה כיום למעלה מ-20 מדינות עצמאיות שיש בה 1.7 מנויי טלפון סלולרי לנפש.

מנגד, באפריקה הענייה שבחלקים נרחבים שלה מנותקים לא רק מאמצעי הטכנולוגיה העכשוויים אלא גם ממדיה מיושנת הרבה יותר, יש רק 63 מנויי סלולר לכל 100 אנשים. גם בהודו, המדינה השנייה הכי מאוכלסת בעולם, צופים האטה בחיבור לרשתות סלולריות. ישראל נחשבת לאחת המדינות המובילות בחיבור לרשת הסלולר, עם מספר מכשירים ממוצע גדול לנפש.

יותר אייפונים מתינוקות

בינואר האחרון נמכרו יותר אייפונים ביום אחד מאשר תינוקות שנולדו בכל רחבי העולם. ברבעון הראשון של 2012 נמכרו למעלה מ-37 מיליון מכשירי אייפון. המשמעות? יותר מ-400 אלף מכשירים ביום, שזה יותר מהמספר הממוצע של תינוקות הנולדים מדי יום בכל העולם, העומד על 300 אלף בלבד.

ומה לגבי החיבור לרשת האינטרנט? שם יש עוד פערים גדולים לסגור. באירופה מחוברים לאינטרנט 75% מהתושבים, בעוד באמריקה מחוברים 61% בלבד. באסיה רק 32% מכלל האוכלוסייה מחוברת לרשת. ובאפריקה? 16% בלבד. המשמעות היא ששני שלישים מאוכלוסיית העולם עדיין לא מחוברת לאינטרנט. עם זאת, בקצב שבו הסלולרי התפשט בעולם בשנים האחרונות, נראה שגם מספר המחוברים לרשת יעלה - והרבה מאוד בשנים הבאות.