מחיר אייפון 7 בישראל מתחיל ב-3,750 שקל, ומחיר אייפון 7 פלוס מהדגם הבסיסי הוא כ-4,450 שקל – מחיר גבוה מזה שתשלמו על מחשב נייד ממוצע חזק, שני מסכי טלוויזיה ממותגים ושטוחים (40 אינץ') או מכונת כביסה ומקרר.

אבל מה קורה אם חלילה נפל לכם המכשיר והמסך נשבר? למור, תושבת תל אביב, זה קרה, אף שהאייפון 7 פלוס שברשותה היה בתוך כיסוי סיליקון ומוגן על ידי מדבקת מסך. מור גילתה כי מחיר התיקון שייגבו ממנה במרבית המקומות בישראל הוא יותר מ-1,500 שקל.

בדיקת TheMarker מעלה כי פלאפון היא החברה הזולה ביותר לתיקון מכשירי אייפון. בחברה ייגבו על תיקון מסך שבור של אייפון 7 ואייפון 7 פלוס כ-900 שקל (שירות התיקונים של פלאפון פתוח ללקוחות כל החברות).

מבין חברות הסלולר, פרטנר מציעה את שירות התיקונים היקר ביותר – 1,560 שקל למסך אייפון 7 ו-1,770 שקל למסך אייפון 7 פלוס. ברשת חנויות iDigital, משווקת מורשה של מוצרי אפל בישראל, ייגבו על תיקון מסך שבור של אייפון 7 1,770 שקל, ועל מסך שבור של 7 פלוס – 2,250 שקל.

יתרה מזאת, בכל החברות, המסך החלופי שתקבלו לא יהיה מסך מקורי של אפל. מתברר שאפל אינה מוכרת מסכים למשווקות שלה, ומספקת מסכים חליפיים מקוריים רק למי שקונה ממנה ישירות אייפון – דבר שניתן לעשות רק במדינות שבהן יש חנות אפל רשמית – ובישראל אין כאלה. מ-iDigital נמסר כי "אפל אינה מאשרת בישראל תיקוני מסך למעבדה הרשמית שלה. כל תיקון מסך של אייפון שנעשה בישראל הוא עם מסכים שמיוצרים במיוחד ואינם של חברת אפל ועם מבנה עלויות שונה".

ההיעדרות של אפל מישראל משונה במיוחד לאור החיבה של ישראלים למותג: כ-30% מבעלי הסלולריים החכמים בישראל מחזיקים באייפון, שיעור חדירה גבוה יחסית בהשוואה בינלאומית וכפול מהממוצע העולמי – 15% בעלי אייפון מבין מחזיקי סמארטפון.

מסלולים שונים של אחריות וביטוח

בישראל פועלות מאות מעבדות תיקונים פרטיות שמציעות מחירי מוצרים ותיקונים זולים יחסית, אך גם מעבדות אלה אינן רוכשות את החלפים מאפל, ולמעשה זהו שוק לא מפוקח שיש בו נורמות פסולות. בנוסף, חלק מהחברות שעמן בדקנו, פרטנר ו-HOT מובייל, אינן מתחייבות להשתמש רק בחלפים חדשים בתיקון.

בעלי אייפון במדינות שבהן יש חנויות אפל סטור רשמיות ישלמו הרבה פחות על תיקון מסך באייפון. המחיר בארה"ב לתיקון מסך אייפון 7 הוא 129 דולר (כ-485 שקל) ותיקון אייפון 7 פלוס עולה 149 דולר (כ-550 שקל). כנראה שחברת אפל מסבסדת את התיקון או מספקת אותו במחיר עלות.

חברות הסלולר ו-iDigital מספקות בישראל מסלולים שונים של שירות אחריות ותיקונים. בפלאפון וסלקום מחיר תוכנית הביטוח הוא 30-40 שקל בחודש והיא כוללת תיקון שבר מסך חינם אחת לשנה. iDigital מציעה תוכנית שעדיפה מעט יותר, מכיוון שהיא מעניקה זיכוי על שני תיקוני מסך בשנה. לחברות האחרות בשוק יש תוכניות אחריות ותיקונים זולות יותר, בסך 20-25 שקל בחודש, אך בהן יש השתתפות עצמית של מאות שקלים לתיקון שבר מסך.

בבדיקה שערכנו התייחסנו רק לדגמי אייפון ספציפיים, אבל זוהי תופעה כוללת, הן במחירי מוצרי אפל הנמכרים בישראל (אייפון, אייפד, מק) והן במחירי התיקונים של המכשירים הללו.

לכתבה המקורית ב-TheMarker

עוד ב-TheMarker:
החרדים גילו את הרכב השיתופי הרבה לפני תל אביב
מזק מצאה תירוץ חדש והזוי להעלות את מחיר האינטרנט