הצטרפו לשידור הישיר (צילום: פייסבוק ותצפיות)
"מי שהפיץ הודעות שזרעו פחד בציבור יועמד לדין" | צילום: פייסבוק ותצפיות

שוטרי יחידת הסייבר של משטרת ישראל ינסו בימים הקרובים לאתר את האזרחים או הגורמים שהפיצו בימים האחרונים עשרות הודעות שקריות באמצעות וואטסאפ והברשתות החברתיות, שכללו דיווחו כוזבים על מצבם של שלושת הנערים החטופים. כך לפי מידע שהגיע ל-NEXTER.

קראו גם: שוב - שמועות שקריות על החטופים

בימים הקרובים, עשרות שוטרי יחידת הסייבר יפעילו מאמצים כדי לנסות להגיע למפיצי המידע הראשונים - דבר שהוא כמעט חסר סיכוי לאור העובדה שקשה מאוד לאתר את כל ההודעות שמועברות מאדם לאדם באמצעות וואטסאפ או ברשתות החברתיות. עם זאת, במשטרה הגיעו למסקנה שמדובר בתופעה חמורה ומסוכנת שיש לטפל בה ביסודיות.

הודעת הכזב
אחת מהודעות הכזב שנפוצו בוואטסאפ

"אזרחים שמפיצים מידע שקרי צריכים להבין שמדובר בעבירה פלילית לכל דבר ועניין", הבהיר קצין במשטרה בשיחה עם mako. "זו לא בדיחה. יש פה הפחדה של הציבור ומעבר לכך פגיעה בעבודת המשטרה וגורמי הביטחון. לא יתכן שאנשים חסרי אחריות יפחידו מדינה שלמה וישגרו מידע שמטרתו  זריעת פחד ובהלה ועל כך לא נעבור לסדר היום".

אך למרות גיוס המשאבים והרצון הטוב, לא כולם מאמינים שהפעילות תישא פרי. קצין משטרה נוסף עמו שוחחנו הביע ספק רב באשר לסיכויים לאתר את מפיצי המידע.  אותו קצין הזכיר מקרה אחר בו הופצו בוואטסאפ תמונות של אברי גופתה של האזרחית הרומניה שנרצחה על ידי בם זוגה הטורקי, וציין כי עד היום לא נמצאו חשודים המעורבים בפרשה, זאת למרות שהמשטרה הקימה ועדה בדיקה בראשותו של קצין בדרגת נצ"מ. "הסיכוי להגיע למי שהפיץ את ההודעות הוא נמוך מאוד, וגם הפעם אני בספק אם יאתרו את מפיצי המידע", סיכם הקצין.

יחידת הסייבר של המשטרה שהוקמה לפני כחצי שנה מעסיקה שוטרים מקצועיים המתמחים באיתור פדופילים ברשת, פרשות הונאה ואזרחים המעורבים באירועי פשיעה באינטרנט.

ממשטרת ישראל נמסר בתגובה רשמית: "בהמשך לפרסומים ופניות בנוגע לבדיקה המתקיימת לכאורה על רקע הודעות כוזבות המופצות ברשת נבקש להבהיר כי הפרסום אינו מבוסס וכי ככלל, משטרת ישראל שוקלת פתיחה בחקירה פלילית במקרים בהם קיימת תשתית המבססת חשד לקיומה של עבירה פלילית"