אורנג' (צילום: אילוסטרציה)
הניוד נעשה באיחור | צילום: אילוסטרציה
בית המשפט המחוזי בתל אביב אישר אתמול הגשת תביעה ייצוגית נגד חברת הטלפון הסלולרית "פרטנר",  בשל חיוב שלא כדין של מנויים שביקשו להתנייד אליה בטרם השלמת ניוד הקווים.

לפני כחמש וחצי שנים נכנסה לתוקף הוראת משרד התקשורת המאפשרת ניידות מספרים. התכנית מאפשרת ללקוח לשמור על מספר הטלפון הנייד שהוקצה לו גם במעבר מחברה סלולרית אחת לשנייה. וכך לבחור את החברה הנותנת לו את התנאים הטובים ביותר.

התביעה הייצוגית הוגשה לאחר שלקוח החברה, חיים אברג'ל, פנה לפני כשמונה חודשים לחברת פרטנר וביקש להפוך למנוי שלה. אברג'ל היה מנוי בחברת סלקום, הוא חתם על הסכם התקשרות עם פרטנר. ואז גילה ששתי החברות חייבו אותו בתשלומים.

לאברג'ל התברר שהניוד שלו לחברת פרטנר נעשה באיחור ומכאן מקור התשלומים בהם חוייב. מדובר בתשלום החודשי הקבוע בתקופת הביניים, מיום הגשת הבקשה לניוד עד להשלמתה.

אברג'ל ומתלוננת נוספת הגישו בקשה לאישור תביעה ייצוגית נגד פרטנר בטענה שהחברה אינה רשאית לחייב את לקוחותיה בתשלומים כלשהם כל עוד לא השלימה את הליך הניוד שלהם. לדבריהם, התנהלות החברה מנוגדת לחוק ולכן על קיימת עילה להגשת התביעה הייצוגית בסכום של 11.2 מיליון שקל.

החברה טענה שיידעה התובעים בדבר התשלום היחסי

חברת פרטנר הגישה כתב הגנה ובו ביקשה לדחות את בקשת התובעים בנימוק שהיא לוקה ב"כשל תפיסתי". כלומר, מאפשרת לכל לקוח שמתקשר עמה בהסכם לנייד את מספר הטלפון שלו ולקבל שירותים באמצעות כרטיס SIM  זמני שהוא מקבל במועד ההתקשרות איתה והיא זכאית לחייב בחשבון חודשי קבוע באופן מיידי. עוד טענה החברה, כי ניוד מספר הטלפון  הקבוע לרשת שלה אינו אלא פעולה נלווית במסגרת העסקה הכוללת וקיומו של פער זמן בן מספר שעות או מספר ימים עד להשלמת הניוד  שבו הלקוח נהנה  משירותיה  באמצעות מספר זמני  טפל לעסקה בכללותה  ואין לייחס לה כל משמעות. לדברי החברה, היא יידעה את התובעים בעניין זה.

השופט יצחק ענבר החליט לקבל את בקשת התובעים, אישר את הגשת התביעה הייצוגית נגד פרטנר וחייב אותה לשלם להם הוצאות משפט בסכום של 50 אלף שקל. לדברי השופט הוכח, לכאורה, שקיים פער של מספר ימים עד להשלמת הליך הניוד של מספרי הטלפון לרשת החברה מרגע הגשת הבקשות ושפרטנר  ציינה שקיימת מניעה טכנולוגית לבצע את ניידות המספרים ללא מספר זמני המוחלף במספר המנוייד. השופט הורה לצדדים למנות רואה חשבון מטעם בית המשפט אשר יחשב את סכומי ההשבה שעל החברה להשיב ללקוחות.

מפרטנר נמסר בתגובה, כי "פרטנר קיבלה לידיה את החלטת בית המשפט, והיא נערכת להמשך ניהול ההליך העיקרי. חשוב  להדגיש, כי הליך ניידות המספרים המופעל על ידי חברות הסלולר נקבע בחוק, ויישומו אושר על ידי משרד התקשורת".