סלברייט הישראלית, שבבעלות חברת סאן היפנית, מתמחה בפורנזיקה דיגיטלית: היא פיתחה מערכת, שמסוגלת לשלוף מידע מטלפונים סלולריים, כמו מסרים, נתוני מיקום, היסטוריית שיחות, אנשי קשר ועוד. במוצרים של החברה משתמשים גופי אכיפת חוק ומודיעין ברחבי העולם. מדובר בציוד מתקדם שמנצל חולשות אבטחה בתוכנה ובחומרה של הטלפונים, ומאפשר גם לעקוף הגנות ולחדור גם מכשירים שנעולים עם סיסמא וקוד.

בדיקת פורבס העלתה כי הציוד של החברה, ובהם טאבלטי UFED משומשים, נמכרים על ידי שורה של מוכרים באיביי במחירים שנעים בין 100 דולר ל-1,000 דולר, ומחירו של מכשיר חדש הוא 6,000 דולר. בדיקה מהירה באיביי אכן מגלה שורה של מכשירים שמוצעים למכירה באתר במחירים נמוכים, כולל עם פירוט ותמונות – מה שמעיד על כך שהתופעה נרחבת ולא נקודתית.

ככל הנראה, לקוחות סלברייט שרוכשים ממנה את המכשירים לא מחזירים לה את הציוד בתום השימוש, אלא מוכרים אותו הלאה לסוחרים באיביי. על פי הדיווח, סלברייט כבר הזהירה בעבר את לקוחותיה שלא ינסו למכור את המכשירים המשומשים שברשותם.


המשמעות היא זליגה של כלי פריצה מתוחכמים לכל דורש, דבר בעל השלכות חמורות: כל אדם, כולל כאלה עם כוונות רעות, יכול לעשות שימוש בציוד כדי לפרוץ לסמארטפונים כאוות נפשו. האקרים גם יכולים לשלוף מהם מידע רב על פירצות האבטחה בדגמי סמארטפונים נפוצים, וכן מידע על דרכי הפעולה של כלי הפריצה עצמם.

מעבר לכך, מאחר שעל הטאבלטים שמור מידע רגיש מחקירות, זה עלול להוביל לדליפת מידע על חקירות משטרה ומידע רגיש אחר - שיכול להיות מידע רב ערך עבור האקרים ופושעים. אחד ההאקרים ששוחח עם פורבס ובדק מכשיר שנרכש אונליין, העיד כי האבטחה של הטאבלטים עצמם היא "די עלובה".


הציוד של סלברייט פופולארי מאוד ברחבי העולם: רק השבוע דיווחה החברה כי ברבעון האחרון של 2018 זינקו ההזמנות של החברה ב-13.5% והכנסותיה צמחו ב-11% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. "תוצאות אלו משקפות עסקאות מפתח בענפי אכיפת החוק, הצבא והמודיעין בכל השווקים העיקריים בעולם. ב-2018 רשמה החברה גידול משמעותי במכירות בזירה הבינלאומית, בעיקר באמריקה הלטינית ואירופה. כמו כן נרשם אימוץ רחב יותר של מוצרי האנליטיקה של החברה ומספר הלקוחות המשתמשים בפתרונות אלו גדל ביותר מפי שניים", מסרה החברה בהודעה שפרסמה אתמול.

מחברת סלברייט נמסר בתגובה: "אנו מוכרים את המכשירים ללקוחות מורשים בלבד. בחוזה השימוש של סלברייט מול לקוחותיה מצוין במפורש שהשימוש בציוד הוא בלעדי עבורם, וחל איסור מוחלט על מכירה או העברה לגורם אחר. למרות שהמקרים הללו נדירים מאוד, אנו רואים בהם הפרה חמורה של החוזה בינינו ונוקטים פעולות כדי למנוע מקרים כאלה, ולהעלים את התופעה".

לתחקיר המלא בפורבס

הכתבה פורסמה במקור ב-The Marker

חברת קריון מגייסת 40 מיליון דולר כדי להכניס עובדים רובוטיים למשרד שלכם
וולמארט רכשה את הסטארט-אפ הישראלי אספקטיבה