פרשת גלקסי נוט 7 של סמסונג מסרבת לגווע, גם יותר משבוע לאחר שהודיע על ביטול הדגם וקראה לכל מי שיש בבעלותו מכשיר כזה להחזיר אותו מייד. השבוע שידר ערוץ הטלוויזיה הממשלתי CCTV "תחקיר", בהשתתפות שני צעירים שבמקרה (או שלא) הספיקו להסריט את רגעיהם האחרונים של מכשירי הגלקסי נוט 7 שלהם בזמן שעלו בלהבות. מסקנת התחקיר היתה שסמסונג כנראה חושבת שהסינים טפשים, אבל לזה נגיע עוד רגע.

שני המשתתפים ב"תחקיר" היו ז'אנג סיטונג, לוחם-אש לשעבר ואיש מכירות בן 23, שהסמארטפון שלו התלקח בעת שניסה לשמור מספר טלפון של חבר, והוי רנג'ייה. ז'אנג טוען כי לאחר שמכשירו התחיל לבעור הוא השליך אותו לרצפה וביקש מהחבר לתעד את המאורע. עוד באותו יום, הוא סיפר, הגיעו לביתו שני עובדי סמסונג עם מכשיר חדש מאותו סוג ו"פיצוי" בגובה 900 דולר - בתנאי שימחוק את הווידאו. ז'אנג סירב. הוי בן ה-25 פרסם כבר לפני כשלושה שבועות סרטון שמראה את הנוט 7 שלו נשרף וסיפר לעיתונות כי סירב לתת את המכשיר לנציגי סמסונג לבדיקה, בטענה כי הוא אינו מאמין שסמסונג תספר לו את האמת.

ערוץ CCTV שלח את השניים למסע בין מעבדות "פרטיות" בסין, כדי לנסות לברר לכאורה בעצמם את הסיבה להתפוצצויות המכשירים של סמסונג. בשידור נאמר כי "אם סמסונג תמשיך להפר את הזכויות הלגיטימיות של צרכנים סיניים, ותתמיד בסירובה לחשוף את הדוגמאות ששימשו להליך הבדיקה (שבו נקבע שהטלפונים בסין לא מסוכנים) כמו גם את התהליך עצמו, מי יעזור לצרכנים הסיניים לברר את האמת?".

אלא שהערוץ הסיני אינו חסר אינטרסים בסיפור: הערוץ, שמתופעל על ידי הממשלה, פועל כשופר תעמולה נגד כל מוצר או מנהג שמגיע מחוץ למדינה הקומוניסטית, ובעד מוצרים סינים, כמו למשל סמארטפונים של יצרניות מקומיות, שלממשלה יש לכל הפחות קשרים הדוקים עם רובן.

סמסונג, מצידה, נמנעת מעימות עם גורם כלשהו בסין. גורמים בחברה מסרו שהם "רוצים להתנצל על כל אי הבנה שנגרמה לצרכנים הסיניים בשל אי בהירות בתהליך התקשורת. עבור סמסונג, סין היא אחד השווקים החשובים ביותר ויעד חשוב להשקעות. סמסונג לעולם לא מתייחסת אליהם אחרת".

אבל שני הצעירים שהשתתפו בתחקיר דווקא כן חושבים שסמסונג מתייחסת לסין אחרת: "הם אמרו שאין שום בעיה עם הטלפונים (שנמכרים) בסין. זו הסיבה שקניתי אותו", אמר ז'אנג. "יש כאן בעיה של תרמית. הם מרמים לקוחות סיניים". הוי, מצידו, סיפר כי נציג אתר המסחר JD, דרכו רכש את המכשיר, הציע לו בשם סמסונג פיצוי כספי על הסמארטפון והמחשב שנהרסו בהתלקחות, והוא ענה לו: "תעביר את התשובה שלי לסמסונג: לכו לעזאזל".

בינתיים, אגב, בסמסונג נוקטים בצעדים פעילים לאיסוף המכשירים המסוכנים: בימים האחרונים הודיעה סמסונג אוסטרליה על הקמת עמדות החלפה בשדות התעופה במדינה, שיציעו לכל בעל נוט 7 מכשיר אחר של החברה ואף יעבירו אליו את המידע מהמכשיר הקודם. ברחבי העולם לא הוכרז צעד דומה, אך עוברים ושבים בשדות תעופה בקוריאה ובסן פרנסיסרו דיווחו כי גם שם בוקמו עמדות כאלו. הבחירה בשדות תעופה להקמת נקודות איסוף היא האיסור של חברות תעופה להעלות את המכשיר למטוסים, שהפך בשבת האחרונה לחוק בארה"ב - מה שאומר שמי שעולה למטוס במדינה עם הסמארטפון החדש של סמסונג מבצע פשע ויכול לעמוד על כך לדין ולקבל עונש בהתאם.