גם אם הטלפון הוא כמו היד השלישית שלכם, התמונות הבאות יגמרו לכם לחשוב עשר פעמים לפני השיחה הבאה שאתם מוציאים ממנו.

חיידקים בסמארטפון (צילום: University of Surrey)
אחרי שלושה ימים | צילום: University of Surrey

סטודנטים מאוניברסיטת סורי (Surrey) שבאנגליה נדהמו לגלות מה רמת הזיהום שקיים על מסך הטלפון שלנו. כחלק מניסוי מעבדה באוניברסיטה, הם העבירו לצלחת פטרי את החיידיקים שנמצאו בטלפונים סלולריים, כדי שאלו יוכלו לגדול ולהתרבות.

כעבר שלושה ימים הסטודנטים חזרו לצלחות במעבדה והחלו לבחון שוב את החיידקים. להתפתעתם, הם גילו שהטלפונים שלנו מהווים בית חם לחיידקים נושאי מחלות. בכלים נמצאו שני סוגים עיקריים של חיידקים:

הראשון, "סטפילוקוקוס אוראוס" או בשמו הקצר "סטף", עלול לגרום לזיהומים בקיבה, בעור ובדם. לפי הדיילי מייל, חיידק זה נמצא אצל כ-20% מבני האדם ולרוב אינו מזיק. רוב האנשים נושאים אותו בעור או באף מבלי להיות חולים, אך במידה ויש חתך בעור החיידק עלול לגרום לסינוסיטיס, הרעלת קיבה וזיהומים בעור. חיידקים אלו לרוב הם מגיעים מגע באזורים לא נקיים או מכך שלא שוטפים ידיים כראוי.

הסוג השני הוא ה"בקילוס מיקוידוס", שמקורו באדמה ונמצא בחומרי הדברה ותורם להתפתחותן של פטריות וחיידקים נוספים.

קראו גם:
תקועים בסמארטפון? כך זה משפיע על הצוואר שלכם
מחקר חדש מוכיח שמסכים פוגעים לנו בשינה

הניסוי נערך כחלק מעבודה בקורס ביו-רפואה שמעביר ד"ר סימון פארק לסטודנטים שלו. בכל שנה הוא נותן לסטודנטים שלו לבצע את הניסוי הזה כדי להבין כמה חיידקים נמצאים סביבם מבלי שהם מרגישים.

בראיון לדיילי מייל הוא מסביר: "נראה שהטלפון שלנו לא רק זוכר מספרי טלפון, אלא את כל ההיסטוריה הפיזית שלנו. כל אדם או רצפה שנגענו בהם משאירים סימנים על הטלפון. כחלק מהקורס אני מבקש מהסטודנטים לבחון את החיידקים בטלפונים שלהם כדי שיבינו מה הם נושאים איתם. זה אולי חריג, אבל זו דרך יעילה לגרום להם להבין מכמה חיידקים אנו מתעלמים בחיי היומיום שלנו. למשל, בית הגידול הטבעי של חיידק ה"סטף" הוא הנחיריים שלנו. מספיק שגירדנו באף ולאחר מכן כתבנו הודעות טקסט, והטלפון שלנו הופך לחממת גידול למחלה".

לפי הדיווח באתר, מחקר שנערך לאחרונה מצא שהטלפון הממוצע נושא עמו פי 18 מכמות החיידקים המזיקים ממה שיש בידית להורדת המים בשירותי גברים. ניתוח של המכשירים מצא שכמעט רבע מהם היו כל כך מזוהמים, שהיו בהם פי 10 מרמת החיידקים המותרת ואחד הטלפונים שנבחן היה כל כך מזוהם שיכול לגרום לבעליו לקלקול קיבה רציני.

חיידקים בסמארטפון (צילום: University of Surrey)
כל אדם או רצפה שנגענו בהם משאירים סימנים על הטלפון | צילום: University of Surrey

חיידקים בסמארטפון (צילום: University of Surrey)
פי 18 מכמות החיידקים המזיקים ממה שיש בידית להורדת המים | צילום: University of Surrey

 

גיליתם עוד דברים על הסמארטפון שלכם? ספרו לעדי רם בפייסבוק