אפליקציות (צילום: istockphoto)
הפרסומות שבאפליקציות החינמיות הן הגורם המרכזי לזלילת סוללת המכשיר | צילום: istockphoto

אחד הדברים החשובים ביותר בסמארטפון היא סוללת המכשיר. רבים מאיתנו סוגרים אפליקציות פתוחות, או מכבים את תקשורת ה- 3G כדי לצמצם למינימום את צריכת החשמל של הנייד ולחסוך בחיי הסוללה בתקווה שתספיק לנו ליום שלם.

מחקר חדש שבוצע על-ידי אוניברסיטת פורדו באינדיאנה שבארה"ב, בשיתוף עם מיקרוסופט, חושף כי הפרסומות שבאפליקציות הן הגורם המרכזי לזלילת סוללת המכשיר, האחראים עד כ-75% מצריכתה. מופתעים? גם אנחנו.

אין תמונה
במהלך המשחק 70% מהסוללה נצרכה על ידי העלאת נתוני המשתמש ברקע והצגת פרסומות
מהלך המחקר ותוצאותיו

צוות המחקר בדק 5 אפליקציות אנדרואיד פופולריות: אנגרי בירדס, שחמט, דפדפן האנדרואיד, MapQuest ו- New York Times. המחקר בוצע על מכשיר ה- Nexus One מבית HTC , המריץ אנדרואיד בגרסת 2.3.

תוך כדי משחק באנגרי בירדס היה ניכר כי 70% מהסוללה נצרכה על ידי העלאת נתוני המשתמש ברקע (כגון מידע של מיקום ועוד) והצגת פרסומות במהלך המשחק. במשחק השחמט התקבלו תוצאות דומות. ניתן להסיק כי רק כ- 30% מצריכת הסוללה מיוחסים למשחק עצמו, וכל השאר לפרסומות הרלוונטיות לכל משתמש.

כך גם הפעולה הכי פשוטה שאנו מבצעים, כמו חיפוש בדפדפן הפנימי יכולה לדרוש לא מעט כח מהסוללה. ה-GPS פועל ברציפות כדי לאתר את מיקומנו ולהביא לנו תוצאות יחסיות למיקום ותקשורת הדור 3 האחראית למשיכת הנתונים מהרשת.

למה פרסומות זוללות כל כך הרבה סוללה?

הסיבה העיקרית לזלילת חיי הסוללה בסמארטפון שלנו על ידי הפרסומות היא קידוד גרוע. מטרת החשיפה נועדה להאיר את עיניי מפתחי האפליקציות, ולפתח תוכנות שיוכלו לסייע למפתחים (ולמפרסמים) לשפר את יעילות האפליקציה. המחקר אף מצא בעיות של זלילת סוללה באפליקציית הפייסבוק לאנדרואיד ובאפליקציית המייל הפנימי. בכל אופן, חלק מהמפתחים מציעים גרסה נטולת פרסומות בתשלום, במקום האפליקציה החינמית עם הפרסומות. בקניית אפליקציה ללא פרסומות נוכל לחסוך את חיי הסוללה, וגם לשלם מספר שקלים למפתח האפליקציה.

כיצד נשמור על חיי הסוללה?

ישנן מספר דרכים להארכת חיי הסוללה במכשיר. דרך אחת היא הורדת בהירות המסך, דבר זה ישפר את חיי הסוללה בצורה משמעותית. דרך נוספת היא כיבוי האינטרנט הסלולרי, תקשורת 3G, אשר מבזבזת המון מסוללת המכשיר וכן כיבוי שאר הקישוריות שלא בשימוש כמו GPS, Bluetooth ו-WiFi. דרך אחרת היא כמובן רכישת סוללה נוספת, בעלת קיבולת גדולה יותר ובכך מגדילה את חיי המכשיר.

המידע שנחשף במחקר יכול לגרום לנו לחשוב פעמיים לפני שאנו מפעילים אפליקציה זו או אחרת, שכן עם דור הסמארטפונים הנוכחי, הטענת המכשיר מתבצעת בתדירות גבוהה מאוד, ומסתבר שעל ידי פרסומות (שלא ממש מעניינות אותנו), אנו מאבדים מאורך חיי המכשיר. 

כמה זמן הסוללה שלכם מחזיקה מעמד? ספרו לנו בתגובות

לכתבות נוספות באתר TGspot