בתחילת שנות ה-2000 לא היה כאן אדם בלי נוקיה, והאמת – אני מתגעגע. טלפון שמטעינים פעם בשבוע, מסרון שלוקח שעתיים לכתוב והסנייק. אוי הסנייק. כמה שעות ששרפתי מילדותי על המשחק הנהדר הזה.

כשקיבלתי לסקירה את הנוקיה 5.3, מקו האנדרואיד החדש של החברה שצריך לומר – מחזיקה רק במותג של נוקיה (כשהוא למעשה שייך לחברת השבבים "פוקסקון", שמייצרת את האייפונים ומכשירים נוספים, ולבכיר לשעבר בנוקיה), הנוסטלגיה התמלאה בי מחדש. אבל האם המותג הנהדר עמד במבחן הזמן והוא יכול להתמודד מול היריבים של היום?

הנוקיה המדובר מחזיק בתג מחיר מפתה של 850 שקלים בייבוא רשמי, והוא אמור להתחרות במכשירים הזולים ביותר של היצרניות הסיניות – לשיאומי, רילמי החדשה בישראל ואפילו לסמסונג יש מכשירים בסדר הגודל הזה. אז איך הוא מתמודד?

נוקיה (צילום: אור אליעז)
נוקיה 5.3 | צילום: אור אליעז

עיצוב

כשהנוקיה יוצא מהקופסה, העיצוב מרגיש חביב וטוב אבל בהחלט לא "וואו". מאחורה, גב פלסטיק בצבע אפור פחם עם מצלמת 4 חיישנים בעיגול כשבמרכזה הפלאש, ומתחת חיישן טביעות אצבעות שעובד לא רע בכלל. בצדדים, חוץ מהכפתורים הרגילים יש גם כפתור "גוגל אסיסטנט", ומקדימה בחירה נאה במסך בעל מגרעת מצומצמת באמצע למצלמת הסלפי.

אם כבר במסך עסקינן – הרי שכאן מחכה לנו אכזבה מסוימת. לנוקיה מסך ברזולוציה נמוכה, 720X1600 בלבד, שלא מרגיש טוב מספיק גם במכשירים בסדר גודל המחירים האלה. במכשירים מקבילים ואולי יקרים קצת יותר כבר יש מסכי SUPER AMOLED או מסכים ברזולוציה גבוהה ובתדרים גבוהים יותר, שטובים בהרבה.

נוקיה (צילום: אור אליעז)
עם חיישן טביעות אצבע וכפתור גוגל אסיסטנט | צילום: אור אליעז

תחושה ועוצמה

נקודת חוזק מעולה של המכשיר היא במערכת ההפעלה – כאן אין לנו גרסה מיוחדת של היצרן לאנדרואיד, אלא את מערכת ANDROID ONE הנקייה – בדומה למכשירים יקרים בהרבה כמו גוגל פיקסל. מערכת ההפעלה באמת עובדת מצוין למרות המעבד החלש יחסית (סנאפדרגון 655).

מערכת ההפעלה היא בהחלט נקודת החוזק המרכזית במכשיר. המערכת הנקייה של אנדרואיד עובדת טוב בהרבה מהגרסאות השונות, וגם עדכוני המערכת מגיעים ישירות מגוגל ולא עוברים קודם את ידיו של היצרן.

בנוסף למעבד נוכל למצוא כאן 4 ג"ב סטנדרטיים של זיכרון RAM ו-64 ג"ב של זיכרון רום, עם אפשרות להוספת זיכרון נוסף באמצעות כרטיס מיקרו SD. תוספת חשובה שנעדרת מלא מעט סמארטפונים היום.

נוקיה (צילום: אור אליעז)
הפלוס - מערכת ההפעלה | צילום: אור אליעז

מצלמה

על אף ארבעת החיישנים היפים שלה, לנוקיה 5.3 אין מצלמה מרשימה – החיישן הגדול בעל 16 מגה פיקסל בלבד, ואליו מצטרפים חיישן 5 מגה פיקסל "טלפוטו" לצילום רחב, וחיישני עומק ומאקרו של 2 מגה פיקסל כל אחד. הצילום לא רע, הרבה בזכות הבינה המלאכותית, אבל לא מרשים. התוצאות יפות באור, קצת פחות בחושך, והווידאו מצלם רק באיכות 1080P, בניגוד ללא מעט מכשירים מהקטגוריה שמצלמים כבר ב-4K.

נוקיה (צילום: אור אליעז)
פחות למי שמחפש תמונות באיכות גבוהה במיוחד | צילום: אור אליעז

השורה התחתונה

נוקיה אולי מנסים להיאחז בעבר המוצלח שלהם אבל לא מצליחים להביא מכשיר מספיק טוב כדי להתחרות בקטגוריית המכשירים הזולים שנכבשה מזמן על ידי הסיניות. במחיר של הנוקיה 5.3 תוכלו למצוא לא מעט מכשירים מתוצרת שיאומי, וואווי, סמסונג ועוד, שמציעים יותר באותו מחיר, ואולי בקצת יותר.

אבל למי היא בכל זאת מתאימה ואיפה כן אהבנו את הנוקיה? במערכת ההפעלה הנקייה והנוחה שהופכת את המכשיר ליותר מהיר, בכפתור ה"גוגל אסיסטנט" הנוח, בחיישן טביעות האצבעות המהיר ובזריזות של המכשיר. אם אתם חובבי אנדרואיד נקי בתקציב נמוך – יכול להיות שזה המכשיר בשבילכם. 

אה, ואין סנייק. איך אפשר להוציא נוקיה בלי סנייק?

ציון: 6.5\10