צנזורה (צילום: Alessandro D'Esposito, Istock)
73,000 בלוגים יקרים: מישהו למעלה החליט שאתם לא תדברו יותר באינטרנט, ואין לכם מה לעשות בנידון | צילום: Alessandro D'Esposito, Istock

הדיבור באמריקה כנראה כבר לא כל כך חופשי. לא מזמן הרשויות בארה"ב שמו ידיהן על מספר אתרים שסיפקו שירותי צפייה ישירה בווידואו והורדת קבצים לא חוקיים - כמו האתר פיירט ביי, Links.TV, FilesPump.com - ועכשיו מורידות אותן רשויות אלפי בלוגים מרשת האינטרנט, בטענה שכולם עוסקים בשיתוף קבצים והפרת זכויות יוצרים. בנוסף, פנו הרשויות לחמישה עשר בנקים ולחברת Pay Pal, בבקשה לקבל נתונים כספיים שייתנו תמונה מלאה על פעילות אתרי האינטרנט הללו. העצבים בקרב מפעילי אתרים בסייבר מתוחים, וזו כנראה רק ההתחלה למה שמכונה בקרב כמה מומחים מהתחום, "סתימת פיות ברשת האינטרנט".

הסיפור הזה נחשף לאחר שהאתר Blogetery.com, המספק שירותי אירוח חינמיים לכ-73,000 בלוגים, קיבל הודעה מהחברה המספקת לו את שירותי האירוח לשרתים כי אין באפשרותה להמשיך ולספק לו את השירותים, בגלל פנייה מרשויות החוק. "איבדתי את האתר האישי שלי ואין לי אף אחד לפנות אליו. הפרטים ליצירת קשר עם הבעלים היו באתר עצמו שהפסיק לפעול", מספר אחד מבעלי הבלוגים לבלוג טורנט-פריק.

הסיבה לסגירת הבלוגים: הפרת זכויות יוצרים. האמנם?

נוסח ההודעה שקיבל בעל האתר ציין באופן ברור שהסיבה להפסקת השירות היא מכיוון שהוא מספק שירות לא חוקי ומפר זכויות יוצרים: "בגלל היסטוריה של ניצול וכן ניצול מתמשך בשרת זה, החלטנו לחסל את השרת הזה באופן מידי".

עם זאת, למרות הנחרצות והאגרסיביות בה נותקו הבלוגים, אפשר להניח בוודאות די גבוהה כי לפחות חלק מעעשרות אלפי הבלוגים שנחסמו היו חוקיים לחלוטין ולא עברו על תקנות ארגון ה-MPAA, האחראי על האכיפה של זכויות סרטים ותוכניות טלוויזיה בארה"ב.

אין תמונה
"הדומיין הזה הוחרם על ידי הרשויות". לא הודעה שכיף לראות כשקמים בבוקר

ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות? כנראה שלא ממש

נכון לרגע זה לא ניתן לדעת איך העניין הזה יתפתח. רשויות החוק אינן משחררות מידע בנושא וגם חברת אירוח השרתים נשבעה לסודיות. עם זאת, החשש הוא כי ממשלת ארה"ב משתמשת במעטה של הפרת זכויות היוצרים כדי לחסום את חופש הביטוי באינטרנט. בין אם מדובר כאן במקרה של שמירה על זכויות או הפרה שלהן, נראה כי מציאות בה רשויות ממשלתיות יכולות לסגור אתרים בלי לתת דין וחשבון לאף אחד היא מציאות שאף אחד לא ירצה לחיות בה. גם אם מדובר בארצות הברית של אמריקה.

>> פיירפוקס, אקספלורר או כרום? השוואה בין הדפדפנים המובילים