מתחשק לכם להרחיב קצת את האופקים הערב? הנה הזדמנות טובה - הלילה (ב', 24 בספטמבר), החל מהשעה 17:00 ועד הלילה, יתקיימו אירועי "ליל המדענים" ביוזמת משרד המדע ובמהלכו ב-12 מוקדים שונים בהם ייפתחו מוסדות המחקר ומוזיאוני המדע ברחבי הארץ לקהל  ויציעו מפגשים בגובה העיניים עם מדענים ומדעניות, סיורים במעבדות, הרצאות, סדנאות חווייתיות, הצגות והדגמות. האירועים השנה יתקיימו בסימן מדעי המחשב לרגל 100 שנה להולדתו של אבי התחום אלן טיורינג.

אז מה אפשר לעשות בליל המדענים? הנה כמה פעילויות שכדאי לשים אליהן לב:

במוזיאון הלאומי למדע מדעטק בחיפה יוכלו המשתתפים לחוות חוויה רובוטית במיוחד עם  צפייה במופע רובוטים. הם יוכלו אפילו לחזות ברובוט ענק דמוי אדם. גם באוניברסיטת תל אביב יש רובוטים לחובבי המכונות שיום אחד יחליפו אותנו, שם יהיה ניתן לצפות במרוץ רובוטים וברובוט שעושה ספונג'ה. בנוסף תתקיים הרצאה על האקרים במזרח התיכון, בטורניר שחמט בזק מול תוכנת המחשב המפורסמת "ג'וניור", אפילו קורס הכנת  גלידה במסגרת ניסויים בפיזיקה ובכימיה.

במכון ויצמן למדע ברחובות יוכלו המבקרים להשתתף במשחק אינטראקטיבי ובתצפית אסטרונומית, להציץ לראשונה ב-"ויצק" – המחשב הראשון בישראל, וכן להשתתף בסיורים במעבדות ובשיחות עם מדענים ומדעניות באווירת בית קפה. הציבור שיגיע לאוניברסיטה העברית בגבעת רם בירושלים ייהנה מתצוגה של רובוטים ומסוקים ושל האבולוציה של המחשב, ילמד על האופן בו המחשב רואה את העולם.

אלו שיגיעו לקמפוס האוניברסיטה הפתוחה ברעננה יכירו את האופן שבו האינטרנט משנה את המחשבה, יוכלו לקחת חלק בניסוי הבודק שמיעה אבסולוטית, לצפות בטלסקופים, לנסות לפתור כתב חידה מוצפן ולחזות במשחק שחמט חי של קפטן נבחרת ישראל באולימפיאדת השחמט מול מחשב.

לדברי המארגנים, אירוע השיא של הערב יהיה מבחן טיורינג המוני ביוזמת משרד המדע והטכנולוגיה, שבו יכריעו בהתמודדות הראשונה בישראל ראש בראש של האדם מול המכונה ויקבעו האם המחשב אינטליגנט כמו בני האדם. במסגרת האירוע יצפו המשתתפים בשעשועון בהנחיית אברי גלעד. בשעשועון ישאלו המשתתפים שאלות, כאשר הקהל הרחב יהיה השופט שיכריע מי מהם הוא מתחזה שקיבל את תשובותיו מהמחשב. אם יזהה הקהל הרחב את המחשב, הרי שהוא לא עבר את מבחן טיורינג.

לפרטים נוספים היכנסו לעמוד של האירוע