אייפון 4S (מימין), מול אייפון 4 (קרדיט: slashgear) (צילום: באדיבות "אנשי הפרחים בישראל")
סוללה שנגמרת מהר - בעיה שמדירה שינה מעיניהם של מהנדסי אפל | צילום: באדיבות "אנשי הפרחים בישראל"

אחרי אלפי תלונות של משתמשים נראה שתעלומת החיים הקצרים של סוללת אייפון 4 ו-אייפון 4S נפתרה. הגורם שאשם בבעיה טמון בתקלה שנמצאת בשירותי המיקום והאזור של מערכת ההפעלה iOS5 של אפל.    

נזכיר כי לפני כחודש כשאפל השיקה את אייפון 4S היא הבטיחה שיפור משמעותי מאוד בהספק הסוללה. אז בכירי אפל דיברו על לפחות שש שעות של שיחה פעילה במכשיר, בפועל הסוללה מתרוקנת כמעט לחלוטין בתוך הזמן הזה עוד לפני השימוש במכשיר.

אז אחרי בדיקות מעמיקות נראה שמומחי אפל וכמה משתמשים מסורים עלו על מספר גורמים ששואבים את האנרגיה מהסוללה של האייפון:

בלוגר בשם אוליבר חסלאם מהבלוג idownload ניסה למצוא פיתרון דווקא לאייפון 4 ולא לאייפון 4S, זאת אחרי שעדכן את מערכת ההפעלה ל-iOS 5 והבחין שחיי הסוללה התקצרו במספר שעות.

חסלאם השתמש בשיטת האלימינציה וביטל בכל פעם שירות אחר עד שגילה כי מה שגמר את הסוללה שלו היה באג בשירותי המיקום והאזור (Time Zone).

על מנת לבטל את השירות יש להגיע להגדרות-שירותי מיקום-שירותי מערכת ומשם כיבוי (OFF) של ה- Setting Time Zone.

הבלוגר העלה על כך פוסט בבלוג שלו ומיד זכה לתגובות נלהבות של משתמשים שדיווחו כי השיטה אכן עובדת ושכיבוי שירותי המיקום והאזור באמת שומר על הסוללה לאורך זמן. 

אין תמונה
כיבוי שירותי המיקום והאזור אמורים להאריך את חיי הסוללה בכמה שעות

סיבה נוספת שעלתה כאופציה והיא רלוונטית עבור בעלי אייפון 4S בלבד היא שמה שמסיים את הסוללה היא דווקא העוזרת הווירטואלית Siri שמופעלת על ידי זיהוי קולי ומבזבזת לא מעט אנרגיה כדי להבין ולבצע את הפעולות השונות.

במקביל היא גם עוברת עדכונים וסנכרונים באופן קבוע "מאחורי הקלעים" גם כשאינה מופעלת, דבר שכמובן צורך אנרגיה גם הוא.  

מלבד כיבוי שירותי הטיים-זון וה-Siri תוכלו לבצע עוד מספר פעולות בסיסיות שמומלצות לשמירה של סוללה בכל טלפון חכם לאורך זמן:

כיבוי של כל השירותים שאינכם משתמשים בהם, ניתוק של החיבור האלחוטי, בלות'וס, הורדת בהירות המסך, שמירה על המכשיר במקום קריר שלא יתחמם, הימנעות משיחה במקומות שאין בהם קליטה, כיבוי התראות, מחיקה של אפליקציות מיותרות ובאופן כללי מומלץ פשוט למחוק ולהוריד מאייפון או כל מכשיר אחר כמה שיותר פונקציות לא נחוצות, כמובן בהתאם לצרכים שלכם.

>> עוד 10 טיפים לשמירה על הסוללה של הסמארטפון