אין תמונה
בהוגוורטס זה לא היה קורה. הארי פוטר

מעריצי הארי פוטר, שימו לב: לקראת צאת הסרט השביעי "הארי פוטר ואוצרות המוות" (חלק א'), אתם על הכוונת של הנוכלים. לאחרונה התגלו מקרים רבים של ניסיונות פישינג (איסוף של פרטי המשתמש במרמה), באמצעות הבטחות להצצות חינם לקטעים מתוך הסרט, הורדת הסרט המלא ועוד ועוד.

גולשים שמקליקים על הלינקים מתבקשים להזין את פרטיהם האישיים, ובסופו של דבר, כמובן, לא רואים שום סרט ושום הצצה. מדובר בפרטים אישיים כמו כתובות דואר אלקטרוני, ססמאות, כתובת, מספר טלפון ועוד – כל הפרטים שאתם בהחלט לא רוצים שיפלו לידי נוכלים.

חברת האבטחה PC Tools, שהתריעה על הנושא בבלוג שלה, תיארה את דרך ההונאה הנפוצה: הגולש מחפש צפייה מוקדמת (PreView) בסרט במנועי חיפוש, ומקבל תוצאות חיפוש המזמינות אותו להוריד חינם את הסרט. לפני ה"הורדה", הגולש מתבקש למסור פרטים אישיים, או להוריד למחשב סרגל כלים (ToolBar), הכולל תוכנה זדונית שאוספת מידע אישי וססמאות מהמחשב. כדי לעודד אותו להשאיר כמה שיותר פרטים, מובטח לגולש גם כי הוא עשוי לזכות בפרס יוקרתי – אייפד.

אחרי שכל הפרטים האישיים הוזנו, הגולש מתבקש להיכנס לעמוד סקר קצר, וזהו זה. הוא יקבל עמוד עם הכיתוב  checking for completion – שיישאר תקוע. את הסרט, כמובן, הוא לא יראה לעולם.

את הלינקים החשודים האלה אפשר למצוא בהרבה מאד מקומות - בתגובות בבלוגים, רשתות חברתיות או פורומים. הדרך הטובה ביותר להימנע מליפול קורבן להונאה הזו היא פשוט: להתאפק. לחכות עד שהסרט ייצא, ולא להאמין לאף אחד שמבטיח לכם את כל הסרט באורך מלא חינם. חוץ מזה, כל אתר שמבקש מכם פרטים אישיים או להוריד תוכנה צריך להדליק אור אדום, אלא אם הוא אתר שאתם מכירים היטב ויודעים כי הוא אמין.

באיזו מדינה הכי מסוכן לגלוש?