אירן מאחורי מתקפת הסייבר? אחמדינג'אד (צילום: רויטרס)
אירן מאחורי מתקפת הסייבר? אחמדינג'אד | צילום: רויטרס

גורמים רשמיים בארצות הברית ומומחים לאבטחת מידע אומרים כי המדינה נמצאת תחת גל של מתקפות מקוונות על חברות אנרגיה במדינה, כך מדווח העיתון "ניו יורק טיימס". על פי הדיווח, מקור המתקפות, שעשויות להיות הרסניות, הוא באירן.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

על פי גורמי ממשל, מטרות ההתקפה היו מספר חברות נפט, גז ואנרגיה אמריקניות, אך הם סירבו לנקוב בשמן. לדבריהם, מטרת המתקפה איננה ריגול אלא חבלה. הגורמים תיארו את מתקפות הסייבר כניסיון להשתלט על מערכות הפעלה קריטיות.

מהדיווח עולה כי חקירת המתקפות המקוונות החלה כבר לפני מספר חודשים, אז פרסמה המחלקה לביטחון לאומי אזהרת מעורפלת בנושא. גורם בממשל מסר כי "כמעט כל המתקפות שראינו מגיעות מהמזרח התיכון".

"השמדת מידע והשתלטות על מערכות שליטה"

גורמים רשמיים בארה"ב ומומחים חיצוניים אישרו דיווח שפורסם ב"וול סטריט ג'ורנל", לפיו המקור למתקפת הסייבר הוא באירן, אך לדבריהם אין די ראיות כדי לקבוע בוודאות כי מדובר במתקפה בחסות המדינה. עם זאת הוסיפו הגורמים כי השליטה באינטרנט במדינה נמצאת תחת פיקוח כה הדוק, עד שקשה לדמיין מתקפות כאלה מתרחשות ללא ידיעת הממשל.

מהדיווח עולה כי מתקפת הסייבר שונה ממתקפות קודמות נגד חברות אמריקניות, וכי גל התקיפה הנוכחי מתוכנן על מנת להשמיד מידע ולבצע מניפולציה על מכשירים המפעילים מערכות שליטה קריטיות, כמו צינורות נפט. גורם בממשל תיאר את המתקפה כ"ניסיון המראה שמישהו בודק כיצד ניתן להשתלט על המערכות הללו".

גורמים במחלקה לביטחון לאומי בארצות הברית השוו בין גל התקיפות האחרון לבין וירוס מחשבים שתקף בשנה שעברה את יצרנית הנפט הגדולה בעולם - סעודי ארמקו. בעקבות חקירה הגיעו אז חוקרים אמריקנים למסקנה כי מקורו של הווירוס בחברת הנפט הסעודית ווירוס נוסף בחברת אנרגיה מקטאר הוא באירן. בארה"ב מעריכים כעת כי יכולות אירן בתחום לחימת הסייבר השתפרו משמעותית ב-18 החודשים האחרונים.

השבוע הכחישו באירן כי הם עומדים מאחורי מתקפת סייבר וטענו בתוקף כי הם שנפלו קורבן לחבלה אמריקנית. במכתב ששלח ראש המשלחת האירנית בארה"ב לעורך ה"ניו יורק טיימס" נכתב: "אירן מעולם לא הייתה מעורבת בתקיפות מסוג זה כנגד שכנותיה במפרץ הפרסי, איתם יש לטהרן יחסים של שכנות טובה". כמו כן האשים את ארה"ב בהפעלת הווירוס סטוקסנט נגד אירן וקבע כי מדובר ב"הפרת עקרונות של המשפט הבינלאומי ותקדים רע ומסוכן".