497 מיליון תושבי אירופה יכולים לצאת החל מהיום ולבחור את נציגיהם לפרלמנט האירופי - אבל רובם מתכוונים להישאר בבית. הפרלמנט הוא הגוף הפרלמנטרי של האיחוד האירופי, שנבחר על ידי תושביהן של 27 מדינות האיחוד.

הבחירות האירופיות נערכות מדי חמש שנים. הפרלמנט מתכנס בשני מרכזים בבריסל ובשטרסבורג, ואלו הן גם שתי הערים היחידות בהן גם מורגשת אווירת בחירות. בפרלמנט יושבים 736 נבחרים. מתוכם, לגרמניה יש הכי הרבה נציגים - 99 חברים. לאיטליה, כמו לצרפת ולבריטניה, יש 78 נציגים.

מועמדות לפרלמנט האירופי (צילום: AP)
מאטרה: המועמדת של ברלוסקוני | צילום: AP

סילביו ברלוסקוני ראש ממשלת איטליה אוהב נשים - בלשון המעטה - ולכן הוא החליט להציב "פנים רעננות", נשים צעירות ובלונדיניות, כמועמדות המפלגה שלו לפרלמנט האירופי. לטענתו, זה יכניס זוהר ועניין לפוליטיקה האירופית ותדמית ראויה למפלגה שלו .

עוד מועמדת היא אלנה באססקו, רק בת 28, אבל היא הספיקה כבר לחוות את החיים הטובים של הדיפלומטים בבריסל והיא לא מתכוונת להפסיק. אלנה רשומה כעוזרת פרלמנטרית של הנציג הרומני בפרלמנט. היא גם שייכת למפלגתו של אביה, טראיאן באססקו, נשיא רומניה שביקר בארץ.

מועמדות לפרלמנט האירופי (צילום: AP)
באוססקו : המועמדת הרומנית | צילום: AP

אנשי הפרלנט האירופי עושים הכל כדי להעלות את כמות המצביעים, כולל כסף רב שיוצא על פרסום ברשתות הטלוויזיה. חלקם אפילו יוצאים בעצמם לשכנע את האירופים לצאת ולהצביע, אבל האזרחים פשוט לא באים.

"הפרלמנט מרוחק מאיתנו, הוא מרוחק מהתושבים, אני לא מבין למה הוא קיים", אומר תושב רומא שלא מתכוון להצביע - למרות שהקלפי נמצא במרחק של שלושה מטרים ממנו. הבחירות האלו צפויות להיות שיא דמוקרטי שלילי.