מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי ממשיך בפגישותיו בסין, שבמהלכן הוא מנסה להפעיל לחץ על הנהגתה לפעול לריסון קוריאה הצפונית. קרי נפגש בצהריים עם מקבילו הסיני וואנג יי והשניים יצאו בהצהרה משותפת, שלפיה, יש לפרק את הנשק הגרעיני בחצי האי קוריאה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

השר וואנג יי קרא לפתרון המתיחות באזור באמצעות דיאלוג, שיוביל לשלום ויציבות. מזכיר המדינה האמריקני מנסה לשכנע את הבכירים הסינים להגביא את מעורבותם במשבר מול פיוניאנג וללחוץ על המנהיגות בקוריאה הצפונית להפסיק את הרטוריקה התוקפנית ואת האיומים כלפי קוריאה הדרומית, ארה"ב ויפן, ואף ולחזור לדון על תכנית הגרעין של המדינה המבודדת.

מספר שעות לפני פגישתו עם שר החוץ, נועד קרי עם נשיא סין שי ג'ינפינג ועם בכירים נוספים בממשל. במהלך הפגישה ציינו השניים את חשיבות הקשרים הקיימים בין שתי המדינות ועל הצורך בשימורם. קרי ציין בפני הנשיא כי על ארה"ב וסין לפעול במשותף בנושא הקוריאני ובסוגיות נוספות דוגמת אירן. "אין ספק שזוהי תקופה קריטית המציבה אתגרים עבור שתי המדינות", אמר קרי. "המצב בחצי האי קוריאה, הגרעין האירני, סוריה, המזה"ת וכלכלות העולם צריכים לקבל דחיפה וטיפול הולם".

נשיא סין שי ג'יאנפינג (צילום: AP)
היחיד שיכול. נשיא סין שי | צילום: AP

"אין מנהיגים אחרים שיכולים לעשות שינוי אצל הקוריאנים"

זהו ביקורו הראשון של קרי בבייג'ינג מאז שהתמנה למזכיר המדינה. עד כה קרי לא הסתיר את רצונו שסין העממית תיקח חלק משמעותי יותר במגעים מול קוריאה הצפונית, שאיימה בשבועות האחרונים על היציבות של כל מזרח אסיה.

"סין העממית היא שותפת הסחר העיקרית של קוריאה הצפונית, התומכת הכלכלית שלה ובעלת הברית הדיפלומטית היחידה שלה", אמר קרי  בעת ביקורו בבירת קוריאה הדרומית אתמול והוסיף כי לסין יש יכולת שאין לאף מדינה אחרת להחזיר את היציבות לאזור.

"אין קבוצת מנהיגים אחרת בכל העולם שיכולה לעשות שינוי אצל הקוריאנים", אמר כשהוא מתייחס לפוליטביורו החדש שנבחר בסין לפני מספר חודשים. "הם רוצים לראות אותנו מגיעים לפתרון מקובל בעניין הזה, אבל צריך להתחיל להסתכל על המציאות - ואם המציאות מחייבת התפרקות מנשק גרעיני, צריך לפעול בכיוון הזה".