דרישה: לחקור ההדלפות מפרשת הסמים (צילום: AP)
מישל עוקבת מקרוב | צילום: AP

בין עשרות האלפים שחלקו אתמול כבוד לנשיא דרום אפריקה לשעבר נלסון מנדלה שהלך לעולמו, משך הזוג אובמה את מרבית תשומת הלב של התקשורת העולמית שהתאספה באצטדיון הכדורגל ביוהנסבורג. הנשיא האמריקני נשא נאום מרגש, שבו הגדיר את מנדלה כ"ענק ההיסטוריה", אבל דווקא אירוע אחר גנב את ההצגה - קרבה ידידותית, אולי יותר מדי, לראשת ממשלת דנמרק.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

אובמה ורעייתו מישל, שהגיעו באיחור קל לטקס בשל סידורי האבטחה הכבדים שנדרשו במקום, התיישבו בכיסאות שנשמרו להם, בסמוך לאישה הבכירה בדנמרק - הלה ת'ורנינג-שמידט, וראש ממשלת בריטניה דייויד קמרון. השלושה נסחפו באווירה המיוחדת והשמחה שנרשמה ביציעים, ואף חלקו יחד תמונת "סלפי", צילום עצמי משותף.

האישה הראשונה וראשת הממשלה (צילום: AP)
האישה הראשונה וראשת הממשלה | צילום: AP

במהלך טקס האשכבה המשיכו אובמה ות'ורינג-שמידט לשוחח ולצחקק, דבר שעל פי התמונות שפורסמו בסוכנויות הידיעות לא מצא חן בעיניה של הגברת הראשונה מישל אובמה, ששמרה על ארשת פנים רצינית, המתאימה יותר למעמד המכובד. כשניגש הנשיא לפודיום כדי לספוד למנדלה, נשבר הקרח בין מישל לראשת הממשלה, והשתיים החליפו ביניהן כמה מילים.

תקרית דיפלומטית? (צילום: AP)
הפרד ומשול? | צילום: AP

כשחזר הנשיא האמריקני לכסאו, הוא גילה שרעייתו החליפה איתו מקום ו"הרחיקה" אותו מידידתו הדנית. התקשורת האמריקנית שכמובן חגגה את הסיפור, הדגישה את חוסר שביעות הרצון שמפגינים שני המנהיגים מסידור המקומות החדש. בשעות שחלפו מאז פרסום התמונות, סערו הרשתות החברתיות, כששלל ספקולציות ותרחישים שיותר מתאימים לאופרות סבון הועלו באשר לסיבה שגרמה ל"משחק הכיסאות".

הפגישה הלא רשמית בין המנהיגים בהלוויית מ (צילום: טוויטר)
אובמה וקסטרו, אתמול | צילום: טוויטר

אובמה וקסטרו בלחיצת יד היסטורית

רגע מעניין נוסף בשולי הטקס נרשם כאשר דקות קודם לכן לחץ הנשיא האמריקני את ידו של מנהיג קובה ראול קסטרו. מדובר במחווה לא שגרתית בין מנהיגי האומות ששקועות בסכסוך בן יותר מ-50 שנה. לחיצת היד בין השניים נראתה לבבית במיוחד, כשקסטרו ואובמה חייכו זה לזה.

בבית הלבן התייחסו לאחר מכן למחווה והדגישו כי לא היה מדובר בלחיצת יד מתוכננת. "היום הזה נועד לכבד את הנשיא לשעבר מנדלה", הדגישו בכירים בממשל אובמה. בקובה לעומת זאת התרשמו יותר וטענו כי מדובר ב"תחילת הקץ לאגרסיביות האמריקנית".